A apărut noul număr al revistei pop culture Zile și Nopți, ediția de septembrie

A apărut noul număr al revistei pop culture Zile și Nopți, ediția de septembrie

Tipărită în 140 de pagini, ediția de septembrie a revistei pop culture Zile și Nopți vă invită să descoperiți articole în exclusivitate, opinii și interviuri pe subiecte din muzică, artă, film, eat&drink și lifestyle.

În deschiderea revistei, la POP-UP STORiEs, Claudia Aldea ne propune o călătorie prin galaxii îndepărtate și vă prezintă câteva planete legendare în pop culture.

În anul 2009, regizorul James Cameron a oferit fanilor SF, prin producția Avatar, ceea ce avea să fie unul dintre cele mai cunoscute locuri din lumea Pop culture, anume Pandora, o planetă aflată în sistemul stelar Alpha Centauri. Cu o acțiune ce are loc în anul 2154, privitorii s-au simțit legați de universul de poveste din primul moment, fiind fascinați de peisajele speciale (precum faimoșii munți suspendați Hallelujah), de speciile bioluminiscente, de tehnologia de ultimă generație și de nativii locului, Na’vi, care luptau pentru conservarea naturii și a modului lor de a trăi.

La capitolul ARTĂ, Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu remarcabilul regizor de teatru, scriitor şi eseist, MIHAI MĂNIUȚIU.

După apariţia în primăvară a noului său roman, A şaptea viaţă a lui Alexandru Royce, Mihai Măniuţiu, una dintre cele mai valoroase personalităţi ale culturii noastre contemporane, a revenit în atenţia iubitorilor de artă în vară, spre finele stagiunii, cu premiera unui spectacol cutremurător realizat la Teatrul Dramaturgilor Români din Bucureşti, pornind de la volumul Doinei Jela, Drumul Damascului. Spovedania unui torţionar.

Mihai Măniuţiu ne propune pentru această toamnă şi o a doua premieră, Cei drepţi, punere în scenă la Teatrul Naţional I.L. Caragiale a piesei lui Albert Camus din 1949, Les Justes.

Întrucât ambele texte îndeamnă publicul la meditaţie, având ca premisă realitatea istorică frustă şi crudă, i-am solicitat autorului acestui combo teatral unele lămuriri legate de alegerile domniei sale.

Un alt interviu exclusiv pentru Zile și Nopți este realizat cu OFELIA POPII, una dintre cele mai valoroase și apreciate actrițe din teatrul românesc contemporan, care vine luna aceasta la întâlnirea cu cinefilii din toată țara, întrucât joacă unul dintre rolurile principale în Om Câine, primul lungmetraj de ficțiune al artistului vizual Ştefan Constantinescu, o dramă intensă despre dragoste și exil structurată sub forma unui Film Noir, ce va avea premiera pe 16 septembrie.

Capitolul ARTĂ din Zile și Nopți este susținut de Raiffeisen Bank, prin platforma art.raiffeisen.ro

La capitolul MUZICĂ vorbim despre Mastering the Music Business (MMB), singura conferință internațională pe teme de industrie muzicală din România.

Berti Barbera ne prezintă noul album PORCUPINE TREE, „Closer / Continuation”, o audiție esențială în peisajul aparițiilor discografice, cu o entuziasmantă doză de vigoare și calitate.

Costinela Caraene a realizat un interviu exclusiv pentru Zile și Nopți cu JINTE DEPREZ, compozitor, vocalist și producător, co-fondator al trupei belgiene Balthazar, ce a fost cap de afiș al Living Rock Festival.

Alina Bălan ne atrage atenția că Pop-Punk-ul își face iar simțită prezența în Pop culture, alături de ale sale ritmuri agitate și atrăgătoare de Punk, combinate cu vulnerabilitatea Pop-ului.

Capitolul MUZICĂ din Zile și Nopți este susținut de clapart.com.

La capitolul FILM vă prezentăm premierele lunii septembrie, de unde nu lipsesc nu mai puțin de 6 filme românești. Însă, una dintre surprizele lunii este redifuzarea pe marile ecrane a filmului care a revoluționat cinematografia 3D, AVATAR. În plus, fanii AVATAR primesc în sfârșit și cea de-a doua parte a francizei, la o distanță de 13 ani de prima călătorie pe Pandora. Bineînțeles, succesul imens de care s-a bucurat prima parte din „Avatar” l-a încurajat pe Cameron să decidă că e profitabil să continue franciza, anunțând încă patru sequel-uri, care vor fi lansate până în 2028.

Tot la capitolul film, Gruia Dragomir, senior editor Zile și Nopți, a stat de vorbă cu ANA ULARU despre zona filmelor fantasy & horror.

Ador genul horror – am trecut prin faze de degustat doar horror japonez sau de făcut reverență exclusiv anilor ’70”.

La capitolul EAT&DRINK, Ștefan Chirițescu, publicitar și Marketing Director Cramele Cotnari ne vorbește despre vinul românesc cu (multă) dragoste!

Cu un consum mediu anual per capita de 24 de litri și o producție în jurul cifrei de 5 milioane de hectolitri în 2021, România ocupă locul 13 în lume la capitolul consum de vin și este al șaselea mare producător al Europei”.

Iuliana Ciocîrlan, contributor Zile și Nopți vorbește despre plăcintele (ne)bune care ne fac poftă pe bune. Vremea rece bate la ușă și cât de curând o să lăsăm înghețata deoparte și o să ne orientăm spre ceva mai tomnatic, precum plăcintele. Cu toții știm și iubim clasica plăcintă cu mere, dar cum ar fi să încercăm ceva total diferit?

Gruia Dragomir a stat de vorbă cu Iani Tararache, unul dintre fondatorii POFTIGO. Poftigo este un startup românesc care și-a propus să aducă digitalizarea și în restaurantele din România, mai ales în contextul crizei de personal. Face acest lucru prin intermediul unei aplicații care-ți transformă telefonul într-un asistent virtual, ce intermediază și ușurează comunicarea și interacțiunea dintre restaurante și clienții lor – facilitează procesul de comandă și eficientizează operațiunile unui local, în timp ce urmărește scăderea timpilor de comandă și servire pentru a crește satisfacția clienților.

Cosmin Dragomir, antropolog culinar, ne vorbește despre un proiect de țară:

Via Transilvanica - Via gastronomica!

Via Transilvanica este un traseu turistic de aproximativ 1400 de kilometri care începe la Putna și se termină la piciorul Podului lui Apolodor, din Drobeta Turnu Severin. Proiectul a fost inițiat de Tășuleasa Social și este marcat cu borne personalizate din kilometru în kilometru. Drumul, inspirat de El Camino (Franța, Spania, Portugalia) și de altele similare din SUA sau India poate fi parcurs pe jos - timp de mai multe săptămâni, pentru cei temerari, cu biciclete, cai, integral sau parțial. Normal, poți ajunge în vecinătate cu mașinile și de acolo să faci expediții în diverse direcții. Ideea e să faci mișcare și, poate, chiar să te regăsești pe tine, așa cum susțin mulți că li s-a întâmplat pe traseele clasice.

La Capitolul LIFESTYLE, Alexandra Bujeniță, contributor Zile și Nopți, a stat de vorbă cu TOMAS MISKOVIC despre cum să protejezi ce este sacru în interiorul tău prin intermediul bijuteriei contemporane!

Austriacul Tomas Miskovic este designer de bijuterie de peste 20 de ani. După un început în bijuteriile fine, și-a găsit pasiunea pentru bijuteriile de artă, câștigând mai multe premii pentru design-ul și tehnicile sale. Cu eticheta sa în „bijuterii neașteptate”, Tomas încearcă să încalce regulile bijuteriilor „obișnuite” și ale celor așteptate. Fiecare piesă pe care o creează este un experiment în depășirea limitelor meșteșugului și în încercarea de a reinventa ceea ce pot fi bijuteriile.

Alin Gălățescu, senior editor Zile și Nopți, ne prezintă un nou Fashion Editorial: POWER OF COLOURS.

Sfârşitul verii coincide în moda internaţională cu sezonul de trecere, sezonul de CRUISE /RESORT. În aşteptarea viziunii designerilor pentru noua perioadă 2022-2023, am analizat grafic, în cadrul editorialului lunii septembrie, propunerile câtorva dintre cei mai interesanţi designeri români de top, cu viziuni bine definite pe aceste sezoane atipice, din ce în ce mai importante pe plan extern şi, încet-încet, la noi”. 

La Design & Arhitectură, arh. Ioana Aldea ne spune povestea unui loc  dintre vii: RESORT CASA TIMIȘ.

Așezat în județul Prahova, Resortul Casa Timiș este dezvoltat pe un domeniu de 140 de hectare la o distanță de 80 km de București. În centrul ansamblului se află Conacul construit în anul 1925, perioada cu cea mai intensă dezvoltare a zonei din punct de vedere arhitectural. Construit în stil neo-românesc, conacul a fost restaurat și transformat într-un boutiquehotel clasificat cu 5 stele.

La CLIN D’OEIL, Ioan Big a stat de vorbă cu TEODORA BRODY-ENACHE:

„Jazz-ul nu mai este pentru mine obsesie... este fiinţare”

Posesoare a unei voci excepționale și a unei tehnici vocale unice în lume, Teodora Brody-Enache reprezintă o valoare de anvergură internațională a culturii și artelor performative, care nu contenește să ne surprindă prin căutările ei muzicale inovatoare, ce o poartă, pe firul doinei, de la eclectice sonorități etno și jazz la muzică clasică și experimente de avangardă.

Teodora Brody-Enache, care va împlini 55 de ani pe 30 septembrie, reușește cu adevărat să unească lumi într-un continuu quest de explorare a rădăcinilor sunetelor, pe care le distilează în alambicul său spiritual după formule doar de ea știute și exersate, pentru a obține esențe care trancend orice barieră de comunicare interumană.

Revista Zile și Nopți se distribuie gratuit și locații atent selecționate din București dar și din câteva orașe importante din țară, cum ar fi Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Iași, Brașov, Sibiu sau Oradea.

Vezi unde găsești revista pe zilesinopti.ro, în secțiunea fiecărui oraș la „locații recomandate”.

Citește online revista pop culture ZILE ȘI NOPȚI.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related