Cod portocaliu de vreme severă în Baia Mare. Street Delivery se amână pentru primul week-end al lunii octombrie

Cod portocaliu de vreme severă în Baia Mare. Street Delivery se amână pentru primul week-end al lunii octombrie

Ne place ploaia, dar mai mult ne place să povestim pe îndelete despre orașele noastre și despre noile viziuni de dezvoltare a acestora, să ne întâlnim pentru a pune în discuție soarta unui parc părăsit, să ascultăm muzică până târziu, spre seară, și să petrecem împreună ore plăcute, sub soarele blând de toamnă. Ca urmare a condițiilor nefavorabile de vreme, Festivalul Street Delivery Baia Mare, care urma să debuteze mâine, în Parcul Dacia din oraș, va fi reprogramat în perioada 1-2 octombrie, în același spațiu.

Artă murală, Wanda Hutira, Street Delivery București, credit foto: Rusinschi

“Am lansat acest festival, în anul 2016, tot pe o ploaie torențială, ceea ce nu ne-a împiedicat să ne distrăm în stradă, cu performeri și trupe emergente, meșteșugari sau reprezentanți ai societății civile. Anul acesta, evenimentul urma să aibă loc în Parcul Dacia, un loc părăsit, în care este dificil, pe vreme neprielnică, să asigurăm cele mai bune condiții pentru publicul nostru. Prognozele meteo nu ne încurajează. Se pare că orașul va fi spălat de ploi în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie. Ținând cont și de calendarul public local, am reprogramat în acest interval festivalul, cu speranța de a-i avea alături pe toți cei care așteptau un nou eveniment din zona alternativă, iubitorii de artă contemporană, tinerii care susțin inițiativele civice, oamenii care doresc să se întâlnească în agora pentru a pune în discuție soarta orașului lor. Programul evenimentului rămâne neschimbat. Speram să vă avem alături în Parcul Dacia, în perioada 1-2 octombrie 2022”, spune Izabella KisKasza, Fondator Street Delivery Baia Mare.

Pledoarie pentru recuperarea spațiului public în beneficiul oamenilor, Baia Mare Street Delivery 2022 va avea loc, în perioada 1-2 octombrie, în Parcul Dacia din oraș. Festivalul reprezintă o meditație asupra problemelor urgente ale timpului nostru, de la tehnologizare și consumerism, la cele mai acute teme ecologice contemporane. Evenimentul reunește, sub tema artei sociale și a ecologiei, reprezentanți ai scenei culturale, autorități locale, alături de activiști și jurnaliști specializați pe subiecte de urbanism și mediu. Muzicieni și performeri emergenți, alături de reprezentanți ai mediului antreprenorial, meșteșugari locali sau grupul ucrainienilor refugiați în Baia Mare sunt invitați în agora pentru a dezbate problemele urbane contemporane, în căutarea unor soluții adaptate noilor viziuni comunitare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related