Vinul românesc în centrul atenției la Mundus Vini

Vinul românesc în centrul atenției la Mundus Vini

Vrem să fim văzuți așa cum suntem. Și căutăm mereu feluri noi care să ne reprezinte onest în lume. România merită să își spună povestea adevărată. Dar pentru asta e nevoie de contexte în care să fie ascultată. Sau degustată. Anul acesta, în premieră, Mundus Vini, una dintre cele mai cele mai prestigioase competiții de profil din lume, va găzdui, în cadrul ediției de toamnă, un eveniment dedicat în exclusivitate vinului românesc. Peste 100 de personalități din lumea vinului vor descoperi caracterul unic, complexitatea și tipicitatea vinurilor noastre. Jidvei va fi prezent la eveniment cu vinuri produse din soiuri autohtone care, de-a lungul timpului, au obținut rezultate remarcabile la competiții renumite.

 

Povestea vinului românesc

Vinul știe gustul bucuriilor și al sărbătorilor, este prezent la momentele cele mai importante din viața oamenilor, păstrează, în paharele ciocnite, o altă istorie a românilor. Vinul românesc e cel mai potrivit să vorbească despre România, cred cei de la Jidvei. Competițiile internaționale și premiile obținute de Jidvei în cadrul lor au constituit ocazii importante de a face cunoscută povestea vinului românesc în afara granițelor.

Acum, vinul românesc primește recunoașterea meritată la Vinus Mundi. Pe 3 septembrie, la Neustdat, Germania, Jidvei va participa, alături de producători de vin importanți din România, la cea de-a 31-a ediție Mundus Vini. 

Suntem mândri că autenticitatea și calitatea vinului românesc vor fi, încă o dată, cunoscute și recunoscute de întreaga lume, iar noi vom fi acolo pentru a spune povestea vinurilor din Podgoria Târnave. Alături de vinuri de excepție obținute din soiuri internaționale care s-au acomodat foarte bine în podgoriile noastre, vor fi incluse în cadrul degustării și vinuri produse din soiuri autohtone care, de-a lungul timpului, au obținut rezultate remarcabile la competiții renumite - Fetească Regală, Fetească Albă, spun reprezentanții Jidvei.

Inițiativa a fost pornită de Wines of Romania și este un pas important în consolidarea imaginii României ca țară vitivinicolă. În cadrul evenimentului, va avea loc un masterclass introductiv susținut de Marinela Ardelean și o selecție reprezentativă de vinuri propusă pentru degustare.

Printre vinurile Jidvei propuse pentru degustare se numără Eiswein 2018, Mysterium Roze Brut Vintage 2017, Mysterium Pinot Noir - limited edition -, Tezaur Fetească Regală + Sauvignon Blanc și Owner's Choice Maria Fetească Albă.

Ne alăturăm cu bucurie inițiativelor al căror scop este acela de a face cunoscut în lume potențialul vitivinicol autohton. Vinul este un produs cu o specificitate aparte deoarece originea acestuia este foarte importantă. Produsul „Vin Românesc” nu are o imagine foarte bine conturată și consolidată în afara țării, însă fiecare participare la astfel de evenimente și fiecare medalie obținută la concursurile internaționale reprezintă pași mici, dar importanți pe care noi, producătorii români de vin, îi facem zi de zi pentru a pune România pe primul loc, spun reprezentanții Jidvei.

Vinurile Jidvei au urcat pe podium la Mundus Vini, în cadrul ediției de primăvară. Pentru al treilea an consecutiv Eiswein Jidvei, din recolta anului 2018, a fost distins cu medalie de aur, iar vinul spumant Jidvei Extra Dry a primit, de asemenea, o medalie de aur.

Povestea României e ascultată, astfel, prin vinurile ei. O poveste cu gust, istorie și culoare, care merită să fie dată mai departe.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related