Ciudată e noaptea. Francezul /\lexāndre la NAG cu primul său solo show în România

Ciudată e noaptea. Francezul /\lexāndre la NAG cu primul său solo show în România

Cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor (NAG) 2022, vineri, 30 septembrie 2022, de la orele 18:00 se deschide la ARTHUB / Grădina ARTHUB, strada Budișteanu nr.10, expoziția Ciudată e noaptea / Queer Is the Night / Bizarre est la nuit.

Expoziția de la București propune douăzeci de lucrări în tehnică mixtă, desen, acuarelă și cerneală, semnate de artistul /\lexāndre, alias Alexandre Vicente (Deerandbeard pe Instagram) și poate fi vizitată până pe 16 octombrie a.c.

„Desenez de când eram copil. Acum am 41 de ani și mi se pare că desenele au făcut parte din toată viața mea. Exprimarea sentimentelor și a felului în care văd lumea prin linii și cerneală este esența mea. Portrete, natură, ochi, corpuri, nuditate... toate acestea combinate împreună. Oamenii fac parte din Natură, Natura face parte din umanitate, corpurile devin Natură...

Prin dansul cernelii cu apa, forme si linii, mă scufund într-o lume onirică plină de senzualitate. Sper că oamenii care îmi vor vedea arta se vor scufunda și ei în această lume”, declară artistul.

Expoziția este parte din proiectul wiehie.org - WE’RE HERE the Project, în parteneriat cu ARTHUB Bucharest și APAC, găzduită de Grădina ArtHub și promovată de dakommunication.
Parteneri media: Modernism, Propagarta, Zeppelin, bookhub.ro, ISCOADA, IQads

/\lexāndre, alias Alexandre Vicente (Deerandbeard pe Instagram), este un artist autodidact.
/\lexāndre trăiește și lucrează la Marsilia.

ARTHUB Bucharest a demarat în martie 2013 ca spațiu colaborativ și expozițional cu scopul de a oferi resurse pentru dialog și muncă în comun celor din domeniul artei și managementului cultural. De atunci a funcționat neîntrerupt atât ca producător de conținut artistic propriu, prin aportul colectivului rezident, cât și ca galerie de artă, teatru-laborator, spațiu gazdă, spațiu-resursă, unde artiste, artiști și organizații partenere au venit să producă sau să expună propriul conținut.

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG este cel mai longeviv eveniment dedicat comunității creative din România. Aflat la a șaisprezecea ediție în București și a șasea ediție la nivel național, NAG reunește în programul său din acest an douăsprezece orașe și peste optzeci de galerii, spații alternative, ateliere de artist, centre culturale și muzee. Publicul larg este așteptat în București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș. Această ediție a Nopții Albe a Galeriilor dorește să tragă un semnal de alarmă față de autorități, fiind deloc finanțată de ele în ciuda menționării evenimentului în strategiile culturale ale orașului București și în alte studii care îl apreciază ca fiind unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate culturii contemporane din România. NAG 2022 are loc cu susținerea și implicarea tuturor participanților la program și este un eveniment inițiat în 2007 de către Asociația Ephemair și organizat în alte orașe de partenerii locali ai rețelei NAG Național.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related