Cum să îți faci un festival de ziua ta

Cum să îți faci un festival de ziua ta

Cum a pornit totul? Păi se întâmpla în urmă cu 6 ani. Era o seară liniștită de toamnă, tocmai ieșeam de la un spectacol de teatru când mi-a sunat telefonul. Amicii mă invitau la o bere într-unul dintre barurile pe care le frecventam pe atunci, Geobar.

Când am intrat în bar, am văzut că pe pereţi erau multe afişe cu Munteanu Fest… şi am fost bulversat total. Totuși, am mirosit eu că mi se coace ceva. Imediat, au sărit dintr-o cameră alăturată zeci de prieteni şi m-au surprins. Aveau toți tricouri cu Munteanu Fest. Și chiar în acel moment am aflat de la ei că am primit drept cadou de ziua mea un festival! S-a lăsat cu muzică, dans, o groază de cadouri. Nu mai puțin de 7 artiști au cântat pe mica scenă improvizată din bar: Crowd Control, Ulise, A-C Leonte, Orizontal, Miss Tincea, Gray Matters, The Kryptonite Sparaks. Au mai venit și alţi câţiva artişti, au făcut jam session. Mi-amintesc că am cântat şi eu la microfon alături de unele trupe. A fost o seară foarte intensă, mă simțeam ca într-un vis. Și știu că a doua zi când m-am trezit, nu mi-a venit să cred că a fost real :)

 

Un dar oferit mai departe celorlalți

Mi-a plăcut atât de tare ideea încât am dorit să continui conceptul în fiecare an, adică: ziua mea să însemne o reuniune alături de gașca extinsă de prieteni, de cunoscuţi, de oameni cu care mergeam la concerte şi mai ales la festivaluri prin ţară. Ideea e că am primit un lucru așa de fain de la prieteni încât am vrut și eu la rândul meu să ofer ceva mai departe. Și așa s-a născocit ideea de a face de ziua mea un festival cu componentă caritabilă. A treia ediție, cea de la J'ai Bistrot a fost prima caritabilă :)

Interesant este faptul că în 2018 și în 2019, când am organizat Munteanu Fest 3 și Munteanu Fest 4, am strâns bani tot pentru aceeași cauză ca la ediția de anul acesta: adică campania #NoiFacemUnSpital a celor de la Dăruiește Viață :)

Precedenta ediție a fost online, căci erau restricții din cauza pandemiei, iar anul ăsta am fost cu atât mai motivat să organizez ceva offline. Să fie ca o reuniune. Și uite că se întâmplă. Ne strângem pe 11 octombrie în Expirat, la Munteanu Fest 6.

 

#NoiFacemUnSpital

Am ales din nou campania #NoiFacemUnSpital din două motive:

1) Am fost într-o vizită pe șantierul spitalului și am rămas impresionat de ceea ce au reușit oamenii de la Dăruiește Viață. Am realizat că se poate! Că dacă există muuuuultă voință, orice e posibil. Și m-a inspirat lucrul acesta. MI-am zis că vreau să dau o mână de ajutor ca să reușim să strângem cât mai multe fonduri pentru această campanie.

2) Am colaborat foarte bine cu Dăruiește Viață pe parcursul verii pentru aniversarea lor de 10 ani atunci când le-am oferit căștile wireless de la J’ai Bistrot pentru ca audiența să poată asculta poveștile din campania aniversară la diferite evenimente.

După ce am bătut palma cu Dăruiește Viață, am dat niște telefoane în stânga și în dreapta și am reușit să confirm participarea pro bono a 7 artiști locali care au dorit cu drag să participe la ziua mea și totodată să susțină campania #NoiFacemUnSpital. Aceștia sunt: Partizan, Sarmalele Reci, Omu Gnom, Eyedrops, Something Stellar, Brugner și Hefe. Le mulțumesc mult de tot pentru receptivitate!

 

Ediția a 6-a

Și uite așa a luat naștere această a 6-a ediție a festivalului. Mai rămâne doar să ne strângem într-un număr cât mai mare în Expirat. Îmi doresc ca particianții să se distreze şi să intre în atmosfera specifică a unui festival :) cum o făceau astă vară pe la festivalurile la care am participat cu toții. Sunt convins că o să fie suficient de motivant aptul că un bilet cumpărat reprezintă automat accesul la concert, dar și o donație pentru Dăruiește Viață.

Deci practic, în prețul unui bilet, oamenii au parte de un mini festival, cu 5 formații și 2 DJs și totodată pot face și o faptă bună. Plus că au scăpat în a-mi aduce vreun cadou de ziua mea :) simpla participare la eveniment și susținere a acestei cauzei pentru mine este oricum fantastic. Am decis să definesc 3 categorii de bilete: Dăruiește speranță (50 lei), Dăruiește iubire (80 lei) și Dăruiește viață (120 lei).

Ne vedem la Munteanu Fest 6, în Expirat, pe 11 octombrie. Am emoții :) Chiar am!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related