Inteligența financiară. Ghidul managerului pentru înțelegerea adevăratei semnificații a cifrelor - Karen Berman, Joe Knight, John Case | Editura Curtea Veche, 2022

Inteligența financiară. Ghidul managerului pentru înțelegerea adevăratei semnificații a cifrelor - Karen Berman, Joe Knight, John Case | Editura Curtea Veche, 2022

Această carte-fenomen a fost inclusă în lista 100 Best Business Books of All Time. Managerii care o vor citi vor înțelege nu doar ce semnificație au cifrele, dar și în ce măsură au relevanță. Vor înțelege cum se ajunge la unele cifre, cât de mult se pot baza pe ele sau când e cazul să le pună la îndoială.

Cartea nu doar că le oferă managerilor explicații detaliate pentru diferitele concepte din domeniul financiar, dar le pune la dispoziție și strategii practice, în baza cărora vor avea mai multă încredere să aloce resurse, să ia decizii și, astfel, să obțină un succes mai mare pe plan profesional.

Scrisă într-un limbaj accesibil și conținând poveștile palpitante ale unor companii reale, această lucrare exhaustivă conține toate informațiile și instrumentele de care avem nevoie pentru a deveni mai eficienți în afaceri.

"Directorii financiari trebuie să recomande această carte tuturor managerilor care vor să învețe limbajul financiar."
CFO

"În domeniul afacerilor, inteligența financiară este o abilitate vitală. Dacă vrei să avansezi în carieră, e important să înțelegi noțiuni precum bilanț contabil, declarație de venit și flux de disponibilități."
BizBookTalk

"Indiferent dacă ești manager sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre lumea afacerilor, vei găsi garantat informații pe care să le poți aplica imediat."
Goodreads

"Un compendiu impresionant de instrucțiuni și informații."
California Bookwatch

"Unul dintre cele mai bune și mai explicite ghiduri pentru a înțelege cifrele."
Inc.

"Managerii din toate domeniile vor aprecia acest tur ghidat prin declarațiile, conceptele și analizele financiare."
Choice

 

Karen Berman (1962-2013) a fost fondatoare și coproprietară a Business Literacy Institute, o firmă de consultanță care oferă programe de training financiar și alte servicii menite să ajute membrii unei organizații să înțeleagă în ce constă succesul financiar. Înainte de înființarea companiei, a deținut diferite funcții de conducere în domeniul bancar, în investiții, sănătate și industria artelor grafice.

Joe Knight este partener și consultant, organizator și orator la Business Literacy Institute. Călătorește și ține conferințe în toată lumea, oferindu-le clienților instruire financiară.

John Case scrie despre economie, afaceri și management de peste patru decenii. A publicat mai multe cărți și a colaborat cu reviste precum Harvard Business Review, The New Republic, The Atlantic.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: Financial Intelligence. A Manager’s Guide to Knowing What the Numbers Really Mean
Ediția a II- a 2022, harcover
Traducător: Iustina Cojocaru, Elena Tătaru
Dimensiuni: 15 × 23 cm
408 pagini
ISBN: 978-606-44-1266-9

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related