Unteatru transformă poveștile înscrise pe Harta Colecționarului de amintiri în performance-uri susținute la ferestrele clădirilor din capitală

Unteatru transformă poveștile înscrise pe Harta Colecționarului de amintiri în performance-uri susținute la ferestrele clădirilor din capitală

Pereții fiecărei case ascund de ochii privitorului mii de povești cărora le-au fost martori de-a lungul vieții. La cea de-a doua ediție a proiectului Harta Colecționarului de amintiri, clădirile bucureștene se dezbracă de secrete și dezvăluie curioșilor câteva dintre cele mai personale amintiri împărtășite de locuitorii orașului.  Episodul Ferestre se va încheia cu un spectacol creat de artiștii unteatru, compus din 10 performance-uri  pe care spectatorii și trecătorii le vor putea urmări gratuit din stradă, în tot atâtea locuri din capitală. Toate momentele artistice sunt construite pe baza unor experiențe reale, și vor compune un traseu pe care iubitorii de teatru vor avea trei ocazii să-l parcurgă, pe 11 și 12 noiembrie.

Dacă în 2021, în prima etapă a proiectului, artiștii unteatru au reimaginat 30 de întâmplări petrecute pe străzile capitalei, transformându-le în fragmente audio, video și ilustrații digitale, disponibile și astăzi pe hartacolectionarului.unteatru.ro, Episodul Ferestre propune o abordare inversă și aduce poveștile digitale în stradă. De aici, bucureștenii vor urmări felii de viață, interpretate de actori profesioniști la ferestrele și balcoanele caselor și blocurilor. Clădirile din Sfinții Apostoli nr. 44, Popa Tatu nr. 68, Transilvaniei nr. 11 și Calea Griviței nr. 77 se numără printre spațiile propuse ca loc de întâlnire. Un eveniment special va avea loc pe Arcul de Triumf – șansa bucureștenilor de a explora de la înălțime poveștile din Cartierul Aviatorilor.

Pentru a oferi spectatorilor ocazia să descopere toate cele 10 povești, organizatorii proiectului vor construi un întreg traseu, compus din 10 spații, cu performance-uri susținute simultan, conform următorului orar:

  • Vineri, 11 noiembrie, de la ora 19:00;
  • Sâmbătă, 12 noiembrie, de la orele 13:00 și 16:00.

Întâmplările care stau la baza spectacolului susținut în București pe 11 și 12 noiembrie au fost propuse de locuitori ai orașului, în urma unui apel de înscrieri lansat de unteatru în luna octombrie. Câteva dintre acestea au fost deja ilustrate de scenograful Vladimir Turturica.

unteatru: Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler de către Președintele României.

Harta Colecționarului de amintiri – Episodul Ferestre este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București afectiv” 2022.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: MONUMENT for, Orygyns, Fundația Amfiteatru, Arbor.art.room, Black Habbit
Plăcut de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Zile și nopți, Ziarul Metropolis, IQads, SMARK, Liternet.ro, Aivi Media.hub, Munteanu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related