Acoperișul solar revoluţionar care generează energie pentru întreaga locuinţă

Acoperișul solar revoluţionar care generează energie pentru întreaga locuinţă

Încălzirea globală este o realitate cu care ne confruntăm zi de zi. În Uniunea Europeană, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie și 36% din emisiile de dioxid de carbon. Pentru a încetini efectele încălzirii globale, Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective, reunite sub denumirea de European Green Deal. În acest context, în următorii ani clădirile vor trebui să utilizeze în mare parte surse regenerabile de energie, precum cea solară. Aceasta înseamnă că, în cele din urmă, fiecare acoperiș va avea nevoie de panouri solare.

Pentru a deveni independenţi energetic, consumatorii români nu mai sunt nevoiţi să sacrifice estetica locuinţei. Metigla, specialistul în soluții inovatoare de acoperire metalică, lansează FALT SOLAR, acoperișul solar cu o tehnologie 2-în-1 revoluţionară, care integrează celule fotovoltaice direct în acoperișul metalic. 

 

Energia solară nu ar trebui să vină în detrimentul esteticii locuinţei

La nivel local, există un potențial semnificativ de creștere pentru energia solară, datorită faptului că în România sunt aproximativ 210 zile cu soare pe an. În plus, la nivel legislativ, există inițiative de a stimula consumatorii să devină prosumatori, adică să producă energie pentru consumul propriu dar și pentru rețea.

Inovația produsului FALT SOLAR constă în integrarea, din punct de vedere tehnologic dar și ca design, a două produse diferite (panou fotovoltaic şi acoperiş), de cea mai înaltă calitate. De acum nu mai este nevoie să instalezi panouri solare peste acoperiș, ci beneficiezi de ambele avantaje - protecție în fața intemperiilor și energie electrică din surse regenerabile.

 

Acoperișul solar 2-în-1 FALT SOLAR, o soluție completă și complexă

Acoperișul metalic cu module fotovoltaice (PV) integrate este soluția inovatoare propusă de Metigla, în parteneriat cu Roofit.Solar, o companie estoniană înființată în 2016, care dezvoltă și produce soluții fotovoltaice 2-în-1, integrate în clădiri (BIPV).

« Noi, la Metigla, avem o misiune, aceea de a le oferi clienţilor şi partenerilor noştri soluţii inteligente şi sustenabile, cu accent pe siguranţă şi calitate premium. » spune Directorul General Metigla - Cristian Mătăşel. « Când a venit vorba de inovaţie, în materie de soluţii de acoperire, unul din avantajele pe care nu am dorit să-l compromitem a fost estetica acoperişului Metigla. Aşadar, am căutat acel partener, cu sprijinul căruia să continuăm să complimentăm arhitectura fiecărei locuinţe, cu un acoperiş ce produce energie verde. Falt Solar nu este doar un acoperiş revoluţionar, care furnizează energie regenerabilă, ci este acel acoperiş care se integrează perfect în povestea casei mele, a casei tale şi a tuturor caselor, ca o haină bine croită. », menţionează Cristian Mătăşel.

Acoperișul solar integrat produce energie verde pentru întreaga locuință, fără să afecteze în vreun fel arhitectura construcţiei, fie că este vorba despre o casă, un proiect imobiliar mai amplu, ori o clădire de patrimoniu.

FALT SOLAR este soluţia ideală pentru cei care doresc să devină independenți din punct de vedere energetic, dar nu vor să compromită estetica şi designul locuinţei. 

 

Alinierea la nevoile consumatorilor

Lansarea în România a acoperișului solar integrat FALT SOLAR este un pas firesc, aliniat la misiunea companiei Metigla de a acoperi nevoile şi bunăstarea oamenilor şi companiilor cu soluții inteligente, sustenabile și inovatoare. Viitorul este deja aici, iar acoperişul solar revoluționează piața de acoperișuri și de energie solară din întreaga lume.

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte rezidențiale, industriale, pluviale dar și de fațade. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related