GRF+ și Kubis susțin CampioMATE, programul care îi ajută pe copii să învețe matematică într-un mod distractiv și interactiv

GRF+ și Kubis susțin CampioMATE, programul care îi ajută pe copii să învețe matematică într-un mod distractiv și interactiv

GRF+ și Kubis susțin educația prin comunicarea programului CampioMATE, o inițiativă a Asociației Visuri Îndrăznețe în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România. Programul reprezintă un campionat de matematică pe echipe, inspirat din sport și jocuri video, care îi invită pe copii în universul matematicii prin joc. Până pe 8 februarie, elevii de gimnaziu se pot înscrie în CampioMATE, deschis în perioada ianuarie – iunie 2023 echipelor județene care doresc să ajute copiii să progreseze la matematică prin metode adaptate generației native digital. Prima ediție, pilot, s-a desfășurat în județul Iași în 2022 în parteneriat cu ISJ Iași.

„Prin CampioMATE ne dorim să schimbăm percepția copiilor despre matematică, de la “matematica e grea”, la „matematica este frumoasă și distractivă” și, astfel, să încurajăm cât mai mulți copii să-și crească nivelul. Copiilor le place să exploreze prin joc, să descopere provocări alături de prieteni, să fie ghidați și sprijiniți, să aibă feedback imediat și continuu și li se aprind lumini în ochi când încep să vadă soluțiile și simt că progresează. În CampioMATE, elevii-jucători înscriși parcurg o etapă de calificări în urma căreia fiecare jucător este distribuit într-o divizie. Apoi se formează echipe care își aleg identitatea și concurează în campionat pe parcursul a 5 etape – fiecare cu antrenamente, provocări zilnice cu puncte și teste de etapă care îi ajută să prindă drag de matematică, să fie mai buni și să urce în clasament. Echipele sunt ghidate de profesori din județele participante care se transformă în antrenori”, a declarat Maria Predoiu, Cofondator, Asociația Visuri Îndrăznețe.

Proiectul educațional este destinat copiilor din clasele V-VIII și își propune să îmbunătățească competențele elevilor la matematică, în contextul în care rezultatele testelor PISA arată că nivelul la matematică al copiilor din România este îngrijorător de scăzut în comparație cu țări precum China, Coreea de Sud, Estonia, Polonia sau față de media OECD. Participarea copiilor este gratuită.

„Misiunea noastră este de a susține branduri active în societate și de a contribui la proiecte cu meaning+, care să aducă valoare în comunitate. Astfel, ne bucurăm că putem susține CampioMATE, un program care va face o diferență importantă în felul în care copiii percep matematica. Aceștia vor avea ocazia de a o descoperi într-o lumină nouă, cu entuziasm și bucurie, ca un sport al minții care le va dezvolta competențele necesare pentru a avea succes în viitor – de la gândire logică la spirit de echipă”, a declarat Iulia Botar, CSR & Communications Director, GRF+.

 

Calendarul CampioMATE – ediția 2023:

  1. Înscrierile (9 ianuarie – 8 februarie) – jucătorii se înscriu în CampioMATE cu ajutorul profesorilor de la clasă;
  2. Calificările și distribuția jucătorilor pe divizii și echipe (2 februarie – 7 martie) – elevii iau parte la simulări tehnice, intră în calificări, sunt repartizați în divizii și formează echipe cu alți copii de vârsta lor;
  3. Competiția (10 martie – 1 iunie) – 5 perioade de antrenamente și 5 etape de concurs, unde fiecare jucător câștigă puncte pentru echipă;
  4. Gala CampioMate (10 iunie) – marea festivitate de premiere, cu trofee, medalii și alte surprize.

„Probabil motivul pentru care am rezonat cel mai tare cu această inițiativă este fix lipsa ei în vremurile în care eram eu elevă. Să reușești să muți matematica din mindset-ul de „trebuie” în cel de „vreau” e o cauză cel puțin nobilă, iar proiectul CampioMATE face fix asta într-o manieră simplă și atractivă pentru puști. Ce este extrem de smart e că intră neintruziv în lumea pe care tinerii deja o frecventează, fiind un program care are la bază elemente din sport și gaming. Iar ce e cel mai tare în CampioMATE e că nu trebuie să știi deja matematică. Scopul programului nu e să te ajute să faci performanță în materia asta, ci să îți pună la dispoziție antrenori și echipe de elevi care se ajută unii pe ceilalți în dezvoltarea multor alte skills, care, într-un final, au șansa să-i transforme în „generația-rezolvă-tot” de mâine. Deci, pe scurt, la CampioMATE nu trebuie să știi mate, ci să fii destul de curios încât să te lași să te joci cu această oportunitate”, spune Carina Toma, Creative Director, KUBIS.

În acest an, CampioMate își propune să ajungă la elevi din 5-10 județe și a fost extins în urma rezultatelor și reacțiilor pozitive ale copiilor după ediția pilot 2022 din județul Iași în care au participat 900 de copii din clasele a V-a și a VIII-a.

 

Ce au spus copiii după ediția pilot?

  • 80% consideră că programul i-a ajutat să fie mai buni la matematică și să înțeleagă conceptele într-un mod distractiv;
  • 83% ar dori să participe la edițiile viitoare;
  • 94% ar recomanda CampioMATE și altor copii de vârsta lor.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related