Colegiul Național Mihai Viteazul din București a găzduit ceremonia de deschidere a celei de a 10-a ediții a conferinţei „Model United Nations of Bucharest”

Colegiul Național Mihai Viteazul din București a găzduit ceremonia de deschidere a celei de a 10-a ediții a conferinţei „Model United Nations of Bucharest”

Astăzi, Colegiul Național Mihai Viteazul din București a găzduit ceremonia de deschidere a celei de a 10-a ediții a conferinţei „Model United Nations of Bucharest” (MUNOB). La ceremonia de deschidere au participat invitați de marcă, printre ei numărându-se Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovației si Digitalizării; Alexandru Croitoru, Director Adjunct al Colegiului Național Mihai Viteazul; Cornel Feruta, Ambasador - Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite de la New York; David Muniz, Adjunct al Sefului Misiunii Diplomatice - Ambasada SUA in Romania; Bryan Wilson Jardine, Managing Partner al Biroului din București al principalului cabinet regional de avocatură Wolf Theiss.

MUN (Model United Nations) este un proiect global prin care elevii din toată lumea dezbat probleme de interes mondial și descoperă soluții inovative.
Prima conferință a programului Model United Nations (MUN) a avut loc în anul 1955 la Universitatea Harvard.
În 1968 a avut loc prima conferința Model United Nations din Europa organizat la Haga. Începând cu anul 2012 aceste conferințe au loc și în România, organizate de Colegiul Național Mihai Viteazul, sub numele de MUNOB (Model United Nations of Bucharest).

În cadrul conferinței, elevii de liceu joacă rolul delegatului unei țări și elaborează soluții atât pentru țara pe care o reprezintă, cât și pentru țările cu care aceasta colaborează. Discuțiile sunt în limba engleză, respectând criteriile ONU, o modalitate buna pentru elevii colegiului de a-și dezvolta abilitățile de vorbit în public, gândirea critică și rațională, precum și calitățile de lider.

Urmează patru zile de dezbateri în care liceenii își vor construi propriul „position paper” (punct de vedere) cu scopul de a găsi soluții la problemele propuse dezbaterilor pe comitete sau in plenul conferinței.

Elevii cu cele mai bune rezultate vor participa la conferințele MUN organizate în alte țări din întreaga lume. O ocazie perfectă pentru a duce mai departe motto-ul MUNOB: Challenge everyone!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related