#EUChooseSafeFood s-a întors, iar acum cuprinde și mai multe țări

#EUChooseSafeFood s-a întors, iar acum cuprinde și mai multe țări

În urma succesului înregistrat în ultimii doi ani, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și partenerii săi din statele membre ale UE lansează astăzi cea de-a treia ediție a campaniei #EUChooseSafeFood. Obiectivul #EUChooseSafeFood este de a ajuta cetățenii europeni să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la alegerile lor alimentare. În 2023, campania va cunoaște o amploare fără precedent, extinzându-se pentru a cuprinde 16 țări.

Campania #EUChooseSafeFood este concepută pentru a sprijini cetățenii să gândească în mod critic cu privire la alegerile zilnice pe care le fac în ceea ce privește alimentele. Aceasta le oferă consumatorilor informații practice și ușor de accesat, de la ajutor pentru citirea etichetelor produselor alimentare și înțelegerea aditivilor până la sfaturi privind prepararea și depozitarea alimentelor.
Campania acoperă multe subiecte legate de alimentație, iar în acest an se va axa pe sfaturi pe care le pot urma consumatorii pentru a asigura o bună igienă alimentară acasă, pe modalități de reducere a risipei alimentare și pe măsurile luate în întreaga UE pentru a combate toxiinfecțiile alimentare.

"EFSA colaborează cu autorități naționale din domeniul siguranței alimentelor și cu oameni de știință din întreaga Europă pentru a se asigura că alimentele sunt sigure, sănătoase și sustenabile. Campania #EUChooseSafeFood face legătura dintre știința siguranței alimentare și alimentele care ajung în farfuria noastră, permițându-le consumatorilor să facă alegeri alimentare corecte și să creeze o mai bună înțelegere a alimentelor pentru toată lumea. Sunt încântat să văd că această campanie înregistrează succes după succes, anul acesta înscriindu-se mai mulți parteneri naționali decât oricând înainte", a declarat directorul executiv al EFSA, Bernhard Url.

 

Campania se adresează în primul rând cetățenilor europeni cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, punând accentul pe tinerii părinți și pe persoanele interesate de siguranța alimentară și de știință. Aceasta evidențiază rolul pe care îl joacă oamenii de știință europeni, prin eforturile lor unite de a proteja consumatorii de riscurile legate de alimente.

 

Un impact real!

În primii doi ani ai campaniei, #EUChooseSafeFood a avut un impact pozitiv asupra conștientizării și înțelegerii de către consumatori a siguranței alimentare în UE. Ponderea celor expuși la mesajele campaniei care și-au amintit de baza științifică a deciziilor legate de siguranța alimentară a crescut de la 2 din 10 în 2021 la 4 din 10 în 2022. Totodată, a crescut nivelul de încredere în sistemul de siguranță alimentară al UE în rândul celor care au intrat în contact cu campania: În 2022, 70 % dintre cetățeni au declarat că au încredere în UE și în guvernele naționale când vine vorba de siguranța alimentară, ceea ce reprezintă o creștere de 10 % față de 2021.

 

Cum vă puteți implica

Lansarea de astăzi a campaniei #EUChooseSafeFood marchează punctul de start al unor inițiative care vor fi implementate la nivelul UE și la nivel național în 16 țări din Europa. În săptămânile și lunile următoare, guverne și autorități pentru siguranță alimentară din întreaga UE vor lansa activități și evenimente specifice pentru publicul lor național sub egida #EUChooseSafeFood.

Cei care doresc să sprijine campania sunt încurajați să viziteze site-ul #EUChooseSafeFood care conține o multitudine de informații, traduse în toate limbile oficiale ale UE, pe diferite subiecte legate de siguranța alimentară.
De pe site, puteți descărca și setul de instrumente pentru campanie, care include materiale vizuale, videoclipuri și postări pentru platforme de comunicare socială în diferite limbi, pe care le puteți distribui pe propriile dumneavoastra canale.

 

Despre campanie

Cele 16 țări care participă la ediția din 2023 a campaniei #EUChooseSafeFood sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Macedonia de Nord.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) este o agenție a Uniunii Europene înființată în 2002 cu scopul de a servi drept sursă imparțială de consiliere științifică pentru managerii de risc și de a transmite informații privind riscurile asociate cu lanțul alimentar. Aceasta cooperează cu părțile interesate pentru a promova coerența consultanței științifice a UE și oferă baza științifică pentru legile și regulamentele menite să protejeze consumatorii europeni împotriva riscurilor legate de produsele alimentare – de la fermă la consumator.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related