Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei, are loc săptămâna aceasta la Iași

Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei, are loc săptămâna aceasta la Iași

Pe data de 14 iunie 2023, binele devine artă din nou la Iași la Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România. Ajuns la cea de-a X-a ediție, evenimentul organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany va avea loc la Hotel Restaurant La Castel, din Iași, iar fondurile mobilizate vor fi direcționate către programele educaționale și către centrele de zi și de recuperare din cadrul Fundației.

Prin caracterul său caritabil, Balul de La Castel conturează cadrul ideal pentru oamenii care doresc să sprijine copiii aflați în dificultate, oferindu-le posibilitatea de a susține programele terapeutice și educaționale ale Fundației Serviciilor Sociale Bethany. Pe lângă misiunea de a face bine, Fundația oferă posibilitatea și artiștilor și designerilor români să își expună creațiile într-un cadru de poveste. Totodată, invitații la eveniment vor avea oportunitatea de a licita o lucrare de artă sau un obiect unicat care să le întregească colecțiile personale și să le ofere o amintire frumoasă ce va completa bucuria de a ajuta. 

Fiind o ediție aniversară, tematica din acest an, ARTEMPORAL, este inspirată de artă și timp și spune povestea binelui care se compune, în timp, la Iași. La fiecare ediție, frumosul a clădit încrederea în cauzele susținute prin eveniment și a conturat speranța în îndeplinirea de vise, astfel că, prin conceptul din acest an, realizat de Peripoetic, Balul va fi despre arta generozității.

Evenimentul îi va avea ca amfitrioni pe îndrăgiții actori Olimpia Melinte și Pavel Bartoș, aceștia fiind pentru a doua oară consecutiv alături pe scena Balului.

Licitația caritabilă reprezintă atât un context în care Fundația Bethany mobilizează fonduri pentru a susține programele derulate pentru copiii și tinerii în dificultate, dar și contextul prin care sunt puși în valoare artiști români, designeri talentați și creatori în diverse domenii.

În cadrul licitației celei de a X-a ediții a Balului, arta generozității va prinde contur prin creațiile unor pictori și sculptori de renume – Valentina Druțu, Daniela Grapă, Sergiu Grapă, Ovidiu Kloska, Ion Nedelcu, Irina Jijian Pascariu, Obie Platon, Marcel Pușcașu, Daniel Rădulescu și Vladinsky (Vlad Marian). Totodată, branduri cunoscute precum Augustin Matei Watches, STIL Diamonds și Tudor Personal Tailor se alătură cauzelor susținute, donând pentru licitația caritabilă bijuterii, ceasuri și obiecte vestimentare unice. Evenimentul din acest an are și susținerea maestrului Gheorghe Zamfir, acesta donând, cu generozitate, unul dintre naiurile dumnealui, spre a fi valorificat în beneficiul copiilor susținuți de fundație. Licitația din acest an se bucură de sprijinul partenerilor de la Casa de licitații Artmark, care pregătesc o surpriză pentru invitații Balului, oferind în dar o litografie de Ștefan Câlția. Nu în ultimul rând, în cadrul Balului, oaspeții vor putea licita vinuri de colecție oferite de Domeniile Averești, parteneri de tradiție ai evenimentului.       

Anul acesta, seara de Bal va fi completată de prezența invitaților speciali printr-un recital de poveste oferit de Corul și Orchestra Concertino din Chişinău sub bagheta orchestratorului şi dirijorului Marius Hristescu. Totodată, evenimentul se va bucura de momente artistice oferite publicului de soprana Delia Grace Noble și Mirel Manea Orchestra, precum și de Alex Boboc, fost beneficiarul al programului de terapie din cadrul Fundației.

Fondurile mobilizate în cadrul evenimentului se vor îndrepta către programele de educație și programele terapeutice ale Fundației.

Prin licitația unor lucrări de artă și a unor obiecte de colecție deosebite, Fundația Serviciilor Sociale Bethany își propune să atragă fonduri pentru a susține programele sociale și educaționale prin care ajută copiii aflați în dificultate din regiunea Moldovei.

Cu sprijinul invitaților care sunt prezenți an de an la Balul de La Castel, Fundația își continuă misiunea de a rămâne aproape de mai bine de 200 de copii în dificultate incluși în programele pe care le derulează:

  • 140 de copii din mediul rural și din medii dezavantajate beneficiază săptămânal de sprijin educațional constând în ajutor la teme, masă zilnică și activități educaționale complementare în cadrul programului educațional „Școală după Școală”;
  • 58 de copii cu dizabilități neuro-motorii beneficiază de terapie recuperatorie gratuită și de servicii integrate în cadrul Centrelor de Zi ale Fundației din Iași și Târgu Frumos;
  • 40 de elevi cu potențial provenind din mediul rural beneficiază, în cadrul Programului de burse START, de sprijin financiar și de activități de dezvoltare profesională și personală care să le potențeze viitorul.

„Ediția din acest an a Balului de La Castel este pentru noi, la Bethany, specială prin prisma caracterului său aniversar și vine cu emoția celebrării celei mai prețioase forme de artă: arta generozității. An de an, la Fundația Serviciilor Sociale Bethany, ne dorim să scriem noi povești de bine și să construim un mâine mai bun, mai blând, pentru copiii și tinerii aflați în situații de risc și reușim să facem asta doar cu sprijinul comunității: companii și oameni care cred în misiunea noastră. Prin programele pe care le derulăm la Fundația Bethany, intervenim în două direcții importante: sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii prin servicii de terapie recuperatorie și încurajarea educației de calitate în mediul rural prin servicii adaptate”, a declarat Diana PĂIUȘ, Director regional în cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany.

„Balul de La Castel este un eveniment ce este deja recunoscut ca principal moment de concentrare sinergică a eforturilor oamenilor din Iași pentru a reuși să facem ca lucrurile să se întâmple în acest sens. Având această convingere, am decis ca, în acest an, să facem mai mult pentru a sprijini acumularea de resurse necesare derulării unor programe de calitate pentru îmbunătățirea vieții unor copii. Am pus întotdeauna accent pe dorința ca lucrurile să fie făcute temeinic, profesionist. Este criteriul după care încercăm să ne alegem partenerii în tot ceea ce facem. Ne dorim ca eforturile pe care le facem să nu se termine în consumuri imediate, ci să genereze plusvaloare peste timp. Așa am ajuns să colaborăm cu Fundația Bethany pentru că viziunea lor a fost împărtășită de noi: aceea de a investi în formarea copiilor, făcând bine și acum și în viitor. Pe lângă faptul că ne-au plăcut proiectele lor, ne-au dat și încrederea că resursele puse la dispoziție vor fi utilizate cu maximum de eficiență”, a declarat Cristian AMARANDEI, fondatorul Companiei MIGDALIN, Partener Principal al celei de-a X-a ediții a evenimentului. 

Balul de La Castel este cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și are loc anual la Iași în beneficiul copiilor și tinerilor vulnerabili. Scopul evenimentului din fiecare an este de a mobiliza comunitatea, atât mediul de afaceri, cât și persoane fizice, în vederea susținerii intervențiilor sociale și educaționale ale Fundației Serviciilor Sociale Bethany dedicate copiilor și tinerilor în dificultate din Iași și din regiunea Moldovei.                

Balul de La Castel este un eveniment inițiat și organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, aflat acum la cea de a X-a ediție. Evenimentul este posibil cu ajutorul co-organizatorilor Hotel Restaurant La Castel din Iași, Peripoetic și compania Rodotex, precum și prin generozitatea partenerilor și sponsorilor.

Partener Principal:  Compania MIGDALIN
Diamond Event Sponsors: Signivis, STIL Diamonds
Gold Event Sponsors: Dan & D-TransPlus, Lear Corporation, Premium Nordic Cars - Dealer Volvo Iași 
Silver Event Sponsors: Domeniile Averești, Fabrica De Ambalaje EXONIA, Heaven Solutions, Mercur Mary Apartments, Q Estetic, Twinkle Star și WISE.travel
Parteneri care susțin desfășurarea licitației caritabile: Galeria Kulterra, Casa de licitații Artmark, Revista FPM - Fashion Premium Magazine
Sponsori și parteneri: Lincor Trans, Mirel Manea Orchestra, Saria, Promosfera, HD Music Romania, Mobexpert, EDITH VAL, Tudor. Personal Tailor, Simba Invest, Sagrod, Selgros, Familia Safir, Cofetăriile PALIBO, Vasea Onel DoP, LLUM, Cosmin Șovan, The Phope (Andrei Popa), Ideal Picture Iași (Marina Morariu), Portretica (Tatiana Maximciuc), Creative Bar Events, Prăjitoria OPYA, Tymbark & Apa Bucovina, Vinurile Cricova, Illuminati Concept, Green Spa, Ean Clinic, Hotel Unirea, Unirea Towers, Agenția Black-Sheep, Limuzine de Epocă
Partener media principal: Magic FM  
Parteneri media: Palas Iași, Iulius Mall Iași, WINK Public Multimedia, Aleph News, Iași TV Life, TVR Iași, Apollonia TV, Revista FPM - Fashion Premium Magazine, The Trends, IQads, SMARK, România Pozitivă, Gala Societății Civile, Ziarul de Iași, Iașul Nostru, Revista TIMPUL, Sunt aici

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor, a tinerilor şi a familiilor acestora, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu 29 de ani de activitate în România, programele fundației vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități, proiecte de încurajare a educației de calitate în mediul rural și, în general, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, familii defavorizate). Nu în ultimul rând, Fundația Serviciilor Sociale Bethany promovează voluntariatul și filantropia ca modalități de implicare în viața comunității.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related