Ioana Milculescu featuring glo™. Povestea unui album creat în glo™ Creative Camp

Ioana Milculescu featuring glo™. Povestea unui album creat în glo™ Creative Camp

”IOANA” este numele unei povești creatoare. Povestea albumului de debut al artistei Ioana Milculescu, creat, înregistrat și lansat prin susținerea glo™,  unde folclorul primește o nouă viață, mixat cu rap și old school breakbeats, iar artista a descoperit noi forme de expresie, inspirată de glo Creative Camp. 

Primul album al Ioanei este dovada unui proces de creație unic, forjat în zeci de ore de improvizație în glo Creative Camp, singura tabără de creație muzicală existentă în România, și alte câteva sesiuni de înregistrări în studio. 

„Sunt foarte fericită că am dat startul acestui proiect. Pentru mine, a fost o experiență genială și nu cred că puteam să îl deschid mai frumos decât pe scena principală de la Electric Castle. Ne-am pregătit un an de zile pentru acest show, începând cu tabăra creativă, iar apoi trecând la multe luni de producție și repetiții. Munca și pasiunea au dat roade, iar lansarea proiectul <<IOANA>> a fost un adevărat succes” spune Ioana Milculescu.

„IOANA” a ieșit acum în lume și a fost fost primit cu entuziasm de publicul de la Electric Castle. În rândurile de mai jos, spunem povestea apariției lui. 

 

Un stil propriu, inspirat de instinct & emoție

Folclorul este conexiunea noastră cu trecutul, crede Ioana Milculescu. Și este o bază de creație pentru muzica ei. Inspirația ei vine din interior, din instinct și emoție. 

Ioana a absolvit Facultatea de Limbi Străine, specialitatea greacă – germană, dar muzica a fost dintotdeauna pasiunea ei, căreia i s-a dedicat complet. A descoperit tradițiile și folclorul pe malul Dunării, acolo unde a copilărit, și a păstrat apoi această influență în stilul ei muzical. 

Artista a colaborat cu brigada Subcarpați pentru mai multe piese, dar proiectul „IOANA” marchează debutul solo al Ioanei Milculescu. 

Albumul vine cu noi forme de expresii și s-a născut la glo Creative Camp by Electric Castle. Alături de alți 4 artiști, Ioana a luat parte la mai multe sesiuni de compoziție și improvizație coordonate de Bean MC și Afo.

Albumul combină muzica rap cu elemente de folclor, definitorii pentru Ioana Milculescu, dar și alte zone muzicale prin care artista se identifică. 

„Ne-am propus să facem muzică de festival, cu mult hype, având piesa <<Pankareala>> ca punct de pornire. Folclorul este atuul meu, așa că l-am integrat în piese, dar am descoperit și o nouă zonă muzicală care mă reprezintă, un fel de rap combinat cu old school breakbeats” povestește Ioana Milculescu.

”IOANA” a debutat la Electric Castle cu un show special, întâmpinat de public cu mult entuziasm, a ajuns apoi pe scena Outdoorz Fest și urmează alte festivaluri, în mai multe orașe ale țării, cu o variantă extinsă a show-ului.

 

Inspirație & colaborare

Tabăra de creație în care a început crearea acestui album, Creative Camp by Electric Castle, a fost lansată în 2020, pentru a sprijini artiștii afectați de contextul pandemiei. După câteva luni de izolare, 50 de muzicieni au avut oportunitatea să-și redescopere creativitatea și au compus împreună materiale originale, incluse într-un album ediție limitată.  

În 2021, glo™ Creative Camp a venit cu o nouă provocare. Inna, Adrian Despot și Grasu XXL au fost artiștii care au acceptat-o, reinterpretând, alături de echipe de tineri muzicieni, șlagăre din repertoriul românesc.

”IOANA” este răspunsul taberei din 2022, unde Ioana a creat și a experimentat alături de alți muzicieni, fiind ghidată în călătoria ei muzicală de de Bean MC și Afo. A ieșit un album cu suflet și povești vechi, spuse pe ritmuri fresh, care așteaptă să fie ascultat. 

Pentru a fi la curent cu toate proiectele creative pe care le lansează brandul, follow glo_romania pe Instagram și fă parte din comunitatea efervescentă a glo™.

(+18). glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related