VIP - Asociația care îți lansează studenția și cariera

VIP - Asociația care îți lansează studenția și cariera

Ești student și nu știi cum poți să-ți construiești primii pași în carieră? Vrei să te dezvolți din punct de vedere personal și profesional alături de o comunitate de tineri dornici să investească în viitorul lor?

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți. Fiecare membru face parte dintr-o singură comunitate: Business Club, Econosofia, International Affairs sau Leadership Development, însă aceștia pot fi membri activi într-unul sau în mai multe departamente, acestea fiind: Business Development, Human Resources, Public Relations, Marketing și Creative.

De mai bine de 20 de ani, VIP-ul își menține aceeași viziune, aceea că, oamenii excepționali pot  face o schimbare în societate.

Comunitățile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP este organizația  studențească care, an de an, reușește cu succes să aducă împreună tineri cu interese și obiective comune.

Business Club este comunitatea ce reunește tineri care împărtășesc pasiunea pentru antreprenoriat și care se implică activ în construirea unor programe educaționale cu scopul de a influența în sens pozitiv mediul de afaceri din România. Comunitatea oferă membrilor o experiență transformațională, ce modelează și dezvoltă viitori lideri de business într-un mod unic.

Econosofia este una dintre puținele comunități din România care întrunește elita tinerilor pasionați de investiții, piețe de capital și macroeconomie, cu scopul de a contribui la dezvoltarea mediului economic al țării. În decursul anului, membrii au parte de un plan de învățare format din traininguri, workshopuri și conferințe pe diferite teme financiare.

International Affairs este comunitatea axată pe dezvoltarea studenţilor pasionaţi de relaţii internaţionale şi diplomaţie. Aceasta își propune să contribuie la dezvoltarea oamenilor entuziaşti, cu gândire critică şi conectaţi la sistemul politic global. Membrii International Affairs își doresc să interacţioneze cu alte culturi, să dezbată problemele lumii contemporane şi să contribuie la soluționarea acestora.

Leadership Development reunește tinerii cu potențial, interesați de dezvoltarea competențelor unui lider de succes, oferindu-le cadrul necesar formării lor personale și profesionale, pentru a putea conduce echipe și organizații către performanță. În timpul anului comunitatea urmărește fructificarea unor competențe precum: inteligența emoțională, managementul stresului, abilități de conducere, gândirea critică și strategică.

În ceea ce privește departamentele noastre, VIP oferă tinerilor oportunități multiple de formare și aprofundare a competențelor tehnice.

Departamentul de Business Development se ocupă de crearea valorii pe termen lung a  organizației prin parteneriate, strategii și relaționare. Cercetează piața, contactează companii și  asigură menținerea relațiilor cu acestea, în vederea stabilirii unor parteneriate cu beneficii mutuale. În plan intern, departamentul se ocupă de pregătirea unei echipe de vânzări, prin  traininguri cu diverse teme precum: contactare, comunicare, negociere sau strategie.

Departamentul de Resurse Umane este cel care pune cel mai mult accent pe oameni, el se ocupă  de recrutarea și formarea noilor generații de tineri excepționali. În interiorul organizației,  departamentul de HR este responsabil de implementarea proceselor de feedback, de crearea relațiilor interumane între membrii, de activitățile de tip team building și de soluționarea  situațiilor de criză.

Departamentul de Public Relations este organismul care dă viață brandului VIP, este vocea organizației. PR-ul înseamnă copy & content writing, public speaking,event planning, însă înainte de toate, esența departamentului constă în povești. Povestea VIP-ului este scrisă de fiecare membru care experimentează departamentul, aprofundând vastele arii pe care le cuprinde PR-ul și skill-urile specifice domeniului.

Departamentul de Marketing este mintea din spatele brandului VIP. El este responsabil de formarea unei strategii de promovare a organizației și menține imaginea și prezența acesteia în  extern, alături de departamentele de PR și Creative. Pe plan intern, pregătește tinerii pentru  schimbările continue din lumea marketingului, totul prin intermediul trainingurilor,  workshopurilor și ședințelor de analiză și concept.

Departamentul Creative aduce împreună oamenii pasionați de orice zonă a artelor vizuale,  dându-le șansa de a-și folosi creativitatea și talentul prin realizarea de conținut. În departament,  voluntarii participă la traininguri bazate pe Design Grafic, ședințe de lucru și ședințe de concept  pentru campaniile de marketing desfășurate în VIP, oferind un context relevant pentru a explora  activitatea unui om de creație.

Ne mândrim cu faptul că a fi parte din asociația noastră înseamnă să evoluezi, să îți descoperi noi  aptitudini și să îți depășești orice limită prin intermediul lucrului în echipă. Toate acestea sunt  posibile datorită varietății de proiecte gratuite ce prind contur sub egida VIP.

Proiectele sunt acele activităţi pe care ONG-ul nostru le organizează pentru a ne asigura că avem un produs într-un domeniu de care suntem pasionaţi şi pe care îl adresăm studenţilor care vor să înveţe şi să evolueze. Mai mult, ele asigură continuitatea unei experiențe unică din cadrul  comunităților și departamentelor.

În acelaşi timp, acestea reprezintă contextul în care membrii organizaţiei pot testa şi aplica, toate  cunoştinţele dobândite în cadrul comunităţii şi departamentelor din care fac parte. Fie că eşti  Organizator sau Project Manager, vei avea parte de contextul real în care să dezvolți un produs  viabil pentru piața căreia se adresează. Atât experienţa organizării unui proiect, cât şi experienţa  din timpul desfăşurării acestuia, asigură un context de dezvoltare pentru membrii organizaţiei şi  pentru participanții externi.

Acum că te-am convins să te alături asociației VIP, organizația care îți transformă potențialul în excepțional, înscrie-te în procesul de recrutare până pe 9 octombrie 2023.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related