Lansarea filmului „Meserii cu Rost 2": un proiect al Andrei Pintican despre identitate profesională, dedicat noilor generații

Lansarea filmului „Meserii cu Rost 2": un proiect al Andrei Pintican despre identitate profesională, dedicat noilor generații

Doar 11% dintre români declară că muncesc cu pasiune. În acest context, Andra Pintican, consilier profesional, fondatoarea Școlii de HR și a Centrului de Carieră, își propune să aducă o nouă perspectivă asupra muncii și identității profesionale prin producția documentarului „Meserii cu Rost 2". Lansarea filmului va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, la Cinema Europa, începând cu ora 17:30.

Filmul este dedicat tuturor celor care caută un sens în carieră și în viață. Prin intermediul mărturiilor inedite și perspectivelor surprinzătoare ale protagoniștilor, producția își propune să arate cum descoperirea rostului în muncă poate influența pozitiv traseul fiecăruia în viață.

Statisticile dezvăluie o realitate tristă: peste 50% dintre români susțin că muncesc doar pentru a-și satisface nevoile financiare, fără a găsi plăcere în ceea ce fac sau în relația cu angajatorii lor. Documentarul își propune astfel să schimbe această perspectivă și să contribuie la crearea unei culturi a muncii cu sens în rândul noilor generații.

70% din oamenii cu care am lucrat au trecut prin episoade de burnout din cauza muncii lor. Cu o moștenire a muncii „grele și pe bani puțini", noi românii scoatem din ecuația muncii ideea de „pasiune", pentru că am învățat de mici o regulă clară: „cu pasiunea mori de foame". Nu-i de mirare că am consiliat mii de oameni convinși că munca e o corvoadă, un rău necesar. Conceptul de sens în muncă m-a pasionat de ani de zile și mi-am propus să demonstrez că îl putem găsi în orice meserie, atât timp cât o alegem în acord cu identitatea noastră.”, susține Andra Pintican.

Meserii cu Rost 2" prezintă poveștile inspiraționale ale unor oameni care au găsit sens și împlinire în cariere diverse. Filmul urmărește explorarea în detaliu a modului în care munca poate modela identitatea fiecărei persoane și cum descoperirea vocației potrivite poate contribui la o viață mai împlinită și la un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare.

„Am plecat prin țară să găsesc fel și fel de meserii cu sens pentru cei ce le practică. Am descoperit după 2 ani de călătorii că uneori nu e doar despre CE muncești, ci mai degrabă despre CUM muncești. Ce îmi doresc să se întâmple după vizionarea acestui film? Îmi doresc ca oamenii să SIMTĂ. Să nu mai fie despre a ȘTI ce vrei să faci. Să fie despre a SIMȚI misiunea înaltă a sufletului tău!  Să simtă că viață și munca nu-i musai să fie grele. Că uneori alegem noi inconștient să le facem astfel. Și îmi doresc să dăm minții noastre hrană mai sănătoasă, ca apoi, să alegem mai mult cu sufletul decât cu mintea când vine vorba despre starea din care muncim!”, spune inițiatoarea proiectului.

Printre ambasadorii acestui proiect se numără Lorelai Bratu, Doru Șupeală, Cristina Săracu, Corina Neagu și Iulia Manole, personalități ce susțin cu entuziasm discuțiile despre viitorul profesional al copiilor și adolescenților și descoperirea propriei identități în muncă.

Evenimentul de lansare va fi o ocazie de a viziona documentarul într-un cadru special și de a participa la discuții constructive despre sensul muncii și identitatea profesională. Toți cei interesați sunt invitați să se alăture acestei experiențe și să aducă întrebări și perspective unice pentru a îmbogăți dezbaterea. După lansare, filmul va putea fi văzut în întregime pe canalul de YouTube al Andrei Pintican.

Andra Pintican, motorul din spatele acestui proiect captivant, este consilier profesional și HR Expert. Și-a asumat un rol de People Advocate, dorind sa aducă în România o perspectivă nouă asupra muncii. Ea își dorește ca acest film să servească drept catalizator pentru o discuție despre sensul muncii și să inspire atât adolescenți în căutarea direcției profesionale, cât și părinți, profesioniști din diverse domenii și cadre didactice care doresc să aducă noi perspective despre muncă în cadrul orelor de la școală.

„Meserii cu Rost 2" este un film documentar ce aduce în prim-plan importanța descoperirii sensului în muncă și valorificării unei munci sănătoase, în armonie cu identitatea fiecărei persoane.

De-a lungul filmului, se urmărește povestea inspirațională a unor oameni care au găsit rostul și împlinirea în cariere diverse, încurajând astfel publicul să reflecteze asupra propriei căutări de sens în viață.

Cu o abordare profundă și emoționantă, acest documentar explorează modul în care munca poate modela identitatea unei persoane și cum descoperirea propriei vocații poate contribui la o viață mai împlinită și la un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related