Bucharest International Film Festival 2023: 8 zile, peste 70 de evenimente, 30 filme, mai mult de 11.000 de spectatori

Bucharest International Film Festival 2023: 8 zile, peste 70 de evenimente, 30 filme, mai mult de 11.000 de spectatori

Festivalul Internațional de Film București (BIFF) 2023 a fost o experiență cinematografică de neuitat care a adus împreună peste 11.000 de cinefili atât din țară cât și din străinătate. Ediția de anul acesta a BIFF s-a desfășurat în perioada 15 septembrie - 22 septembrie 2023, în patru locații emblematice din București: Sala Mare – ARCUB, Cinema Muzeul Țăranului, CREART – Grădina cu filme și Cinema Union.

Timp de 8 zile, publicul BIFF 2023 a avut ocazia să se bucure de o gamă largă de genuri cinematografice, de la drame intense și povești emoționante până la documentare provocatoare. Calitatea selecției filmelor a fost recunoscută pentru diversitatea și relevanța tematică a operei prezentate, contribuind la experiența memorabilă a festivalului.

Cea de-a XIX-a ediție a BIFF a prezentat publicului bucureștean o selecție diversă de peste 30 de filme din 10 țări, unele dintre ele rulând în avanpremieră, filme cuprinse în secțiunile:

- Competiție (Past Lives, A good Place, Disco Boy, Inside the Yellow Cocoon, The Sweet East, Tigrul, Totem); 

  • Panorama (Asteroid City, Caravaggio’s Shadow, Here, Il Boemo, The Breaking Ice, El Eco); 
  • Autori Români (Lungmetraje - Arsenie.Viața de Apoi, Boxing with Myself- avanpremieră, Castelul Crăiței, Comoara pierdută –Egregora și Playback; Scurtmetraje – Appalachia, Eu contez, Remote, Roz și Vin îndată);
  • Istorie și Cinema (Între Chin și Amin, Ultima Transhumanță, Valea Orbilor și Vocea Ludmilei) și 
  • Vocea Tinerilor (Who Killed Kenya) și filmul de închidere al BIFF 2023, La Bête.

Pe lângă proiecțiile de filme, BIFF 2023 a oferit, ca de obicei, o platformă de dezbatere și dialog între creatorii de film, critici, actori și public. Am avut privilegiul de a găzdui numeroase discuții și prezentări care au adus în lumină subiecte importante și provocatoare din lumea filmului, sesiuni de Q&A susținute de personalități internaționale din domeniu precum: regizorul italian Giacomo Abbruzzese, regizorul Gunnar Bergdahl - președinte al Juriului BIFF 2023, regizorul Nathan Lauer împreună cu echipa sa care a stat în spatele filmului Who Killed Kenya, Nathan Lauer, regizoarea Lila Avilés, regizoarea Katharina Huber, Dejan Petrović – Critic de film, Iulia Rugină - regizoare și scenaristă și, nu în ultimul rând, Catrinel Dănăiață – regizoare și scenaristă.

Oportunitățile oferite participanților de a interacționa cu regizorii, actorii și profesioniștii din industria filmului au sporit la nivel calitativ imaginea BIFF 2023.

Sprijinul important al partenerilor noștri cărora dorim să le mulțumim a fost esențial pentru realizarea și promovarea cu succes a acestei ediții, consolidând BIFF în comunitatea locală și în industria cinematografică.

Mulțumim: Centrul Naţional al Cinematografiei, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național al Ţăranului Român, Cinema Muzeului Țăranului, Cinema Union, Ambasada Japoniei, The Japan Film Foundation, Ambasada Mexicului, Ambasada Suediei, Ambasada Republicii Federale Germania, Goethe Institut, Institutul Italian de Cultură din București, Centrul Cultural Ceh, Dacin Sara.

Mulțumim LEXUS, mașina oficială a BIFF 2023 cu suportul Lexus București Nord, ca partener de mobilitate.

Festivalul nu ar fi fost posibil fără sprijinul inestimabil al sponsorilor noștri și, desigur, al participanților și iubitorilor de film cărora le mulțumim pentru entuziasmul lor și pentru că au contribuit la succesul acestei ediții a BIFF.

Sponsori: 888 casino, FCB Bucharest, Șerban & Musneci Associates, Building Echip, Electrica furnizare, Global Vision, KZ Creative, Meridian Taxi, Automecanica, Centrul Pentru Servicii de Radiocomunicații, Ford Trucks, AIC Trucks, Sara, La Mama, The Trafalgar.
Mulțumim, de asemenea, partenerilor media care au contribuit la promovarea evenimentului și la creșterea vizibilității acestuia: Magic FmBucurești FMRadio România CulturalRFI RomaniaAgerpresAdevarulMedia AdvertisingBlitz TvHotnewsRevista FilmRevista MatcaZile și NopțiDCNews.roSpectacolaDilema VecheHistoriaObservator CulturalIQads.roZiarulmetropolis.roLiternetCineFan.roAarc.roArthood.roBucurestiFest.roCineGhid.ro, CinEuropa.orgCinefilia.ro

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această ediție de succes a Bucharest International Film Festival 2023. 

Ne bucurăm să vedem cum BIFF continuă să crească și să prospere, aducând filme remarcabile și idei inovatoare în lumea cinematografiei. Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu toții la Biff 2024 pentru încă o sărbătoare a artei cinematografice.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related