IQOS: Vom continua să sprijinim industriile creative și să facilităm proiectele ingenioase

IQOS: Vom continua să sprijinim industriile creative și să facilităm proiectele ingenioase

Din peste 500 de lucrări depuse de studenți ai universităților vocaționale, 130 de creații care acoperă 16 arii disciplinare vor fi expuse la ediția a X-a a DIPLOMA Show, festivalul care promovează noua generație de creativi români. Parteneriatul IQOS x DIPLOMA Show continuă, iar comunitatea IQOS apreciază și susține implicarea brandului în proiectele progresiste, pe care le consideră capabile să accelereze tranziția societății românești către un viitor în care inovația va deține un rol central.

"Răspunsul pozitiv al comunității la modul în care noi reacționăm și interacționăm, față de modul în care ne prezentăm este pentru noi un imbold să ducem mai departe strategia IQOS. Credem că este momentul ca brandurile de pe piața românească să se implice vizibil și să faciliteze proiectele interesante, să-și afirme sprijinul pentru comunitatea creativă.” Bogdan Jurge (Manager Brand Engagement IQOS)

Participanții la DIPLOMA Show vor putea experimenta noua instalație IQOS proiectată de Omid Ghannadi, membru în juriul festivalului și autorul designului expoziției centrale de la Combinatul Fondului Plastic.

"La ediția a zecea a DIPLOMA Show, IQOS dăruiește un cadou-instalație semnat de Omid Ghannadi, amplasat în spațiul numărul 10 dedicat aniversării noastre și contribuie semnificativ la producția evenimentelor care aduc împreună comunitatea DIPLOMA Show, invitând-o să sărbătorească atât talentul și efortul ultimului an, cât și intrarea acestui festival în al doilea său deceniu de viață", spune Andrei Borțun, de la The Institute.

Din momentul în care s-a lansat pe piața locală, IQOS s-a implicat constant în multiple proiecte culturale, precum cele de sub umbrela „The Institute”, dar nu numai.

"Prezența IQOS în aceste evenimente culturale solidifică direcția de brand pe care o avem, pe care am susținut-o de la momentul zero și pe care o vom susține în continuare. Am dezvoltat un spațiu creativ deschis, în care membrii comunității au fost invitați să co-creeze, să propună proiecte cu impact pozitiv la nivelul întregii societăți, nu numai în rândul creatorilor și al iubitorilor de artă." Bogdan Jurge (Manager Brand Engagement IQOS)

Instalația este un coridor cu leduri și oglinzi care simbolizează tranziția de la momentul actual către un viitor optimist. Pasajul a fost montat la intrarea în galeria Senat, nucleul festivalului, unde este amenajat spațiul de socializare.

"Mi se pare interesant că DIPLOMA e primul contact al artistului cu societatea care promite că va avea de lucru pentru el. Când termină universitatea, o bună parte dintre absolvenții din domeniile creative își pun întrebarea: „What’s next?” Ce urmează după toată munca din anii de facultate? Și cred că DIPLOMA Show exact asta este: un pod care îi conduce pe tinerii creatori de la băncile facultății către societate. Dar și invers. În cadrul festivalului, comunitatea reușește să se conecteze cu valorile creative ale noilor generații." Omid Ghannadi (arhitectul DIPLOMA Show)

Pe lângă faptul că a devenit un reper în mediul artistic, festivalul DIPLOMA este o miză în sine pentru absolvenții universităților creative.

"La fel ca Romanian Design Week, DIPLOMA nu are o componentă de premiu. Simplul fapt că ești prezent acolo, alături de alte lucrări alese, înseamnă că ești deja premiat în domeniul tău. Cred că e un mod foarte cinstit de a crea competiție. Menirea festivalului DIPLOMA e să îi propulseze pe tinerii artiști către o carieră reușită. Iar comunitatea este cea care face posibilă evoluția acestor noi creativi prin apreciere, încredere și sprijin acordat proiectelor lor." Omid Ghannadi (arhitect DIPLOMA Show)

Este al patrulea an consecutiv în care IQOS este partener în organizarea festivalului DIPLOMA, evenimentul în cadrul căruia noile generații de artiști, arhitecți și designeri români își dezvăluie ideile creative în fața unei comunități dornice de schimbare și progres.

"Pentru un astfel de proiect, este vital să aibă parteneri pe termen lung care să aducă predictibilitate și sustenabilitate demersului. Este important ca aceștia să susțină financiar, dar și să înțeleagă foarte bine profilul celor care generează conținutul expozițiilor și profilul vizitatorilor și participanților la eveniment, este important ca prezența în festival a unui partener să aducă valoare și să se integreze cât mai natural în dinamica și estetica fiecărei ediții. Iar IQOS este un astfel de partener." Andrei Borțun, de la The Institute.

IQOS a semnat și o colaborare cu Optimef pentru ediția aniversară DIPLOMA de anul acesta. În cadrul festivalului vor fi lansate două produse unisex, în ediție limitată, create special de designerii de la Optimef pentru comunitatea utilizatorilor loiali din IQOS Club.

DIPLOMA Show se desfășoară între 7 și 14 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic (Băiculești 29), iar experiența de festival va putea fi urmărită, ca de obicei, pe @iqos_ro, acolo unde brandul promite să transmită pas cu pas surprizele pregătite.

Material susținut de IQOS.
IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related