Maïwenn (Jeanne du Barry): un Q&A de două ore jumătate cu publicul după deschiderea Les Films de Cannes à Timișoara

Maïwenn (Jeanne du Barry): un Q&A de două ore jumătate cu publicul după deschiderea Les Films de Cannes à Timișoara
Credit foto: Eva Herczeg

„Ne putem îndrăgosti de un personaj istoric așa cum ne putem îndrăgosti de o cultură, de o țară, de un bărbat sau de o femeie.”, a spus Maïwenn după proiecția filmului său Jeanne du Barry, la un Q&A cu publicul care a durat mai bine de două ore jumătate, joi, 19 octombrie, în deschiderea Les Films de Cannes à Timișoara.

„Jeanne era o persoană mult mai elegantă și distinsă decât a fost prezentată în filmul Sophiei Coppolla (n.r Marie Antoinette), am simțit nevoia să o apăr. Dar nu doar asta m-a făcut să vreau să fac un film despre ea, ci faptul că era o feministă înaintea timpurilor sale, o vizionară, care nici nu știa asta despre ea.”, a mai completat regizoarea, care a lucrat 7 ani pentru acest film. Jeanne du Barry a fost filmat la Versailles, doar în zilele de luni, când palatul este închis pentru public.

Actrița Alina Șerban a prezentat Gala de deschidere Les Films de Cannes à Timișoara, la recent deschisa sală de cinema Timiș, de 500 de locuri, care a fost arhiplină pentru proiecție. Publicul timișorean s-a putut întâlni cu actrițele Alina Șerban și Anamaria Marinca (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile) la un Q&A după proiecția filmului Housekeeping for Beginners, de la Cinema Victoria.

Credit foto: Eva Herczeg

Până la încheierea festivalului, publicul din Timișoara le mai poate întâlni pe regizoarele Chiara Malta, care va fi la proiecția animației Linda veut du poulet!, Catherine Corsini, regizoarea Le Retour și Delphine Gleize, care va prezenta atât filmul său Carnages cât și filmul Le Ravissement, al regizoarei Iris Kaltenbäck. În închiderea festivalului, la Cinema Victoria, va fi prezentă și regizoarea Lubna Playoust, la proiecția filmului Chambre 999. Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00, la sala de cinema Victoria, va avea loc conferința Gender Equality in Cinema la care participă Chiara Malta, Delphine Gleize, Catherine Corsini, Ulrike Müller, Julia Patry, Dana Rogoz, Catrinel Dănăiață, Laura Georgescu Baron și Anamaria Marinca.

Astăzi începe Les Films de Cannes à Bucarest, la Elvire Popesco, de la ora 19:00 cu filmul Jeanne du Barry. Gala va fi prezentată de actrița Lia Sinchevici, iar Maïwenn va fi prezentă după proiecție, pentru un Q&A cu publicul din București.

Timișoara:
Gender Equality in Cinema: Ediție specială Les Films de Cannes à Timișoara (19 - 22 octombrie)  face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Cu sprijinul: Timișoreana
Susținut de: Linde Gaz România, Institutul Italian de Cultură, SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Copie privée, Unifrance,
Parteneri: Renault România, Hotel Timișoara, Cinema Timiș, Cinema Victoria, Centrul de Proiecte Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Air France, Europa Cinemas, Cărturești
Parteneri media locali: Radio România Timișoara,  Tion!

București:
Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Susținut de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Pepsi, Catena, Groupama, McDonald’s, Apa Nova
Proiect cultural finanțat de: Centrul Naţional al Cinematografiei, Ministerul Culturii, SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, Institutul Italian de Cultură, Dacin Sara, Unifrance, Goethe Institut
Parteneri: Renault, Mercure Hotel, SERVE, Avanpost, Abator, Cinema Muzeul Țăranului, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, Europa Cinemas, Aparterre, Air France, Cărturești, Ototo, Unika, Biciclop, Ritter Sport
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2023. 
Parteneri media: PRO TV, RockFM, Agerpres, Libertatea, Elle România, Scena9, Revista Biz, Haute Culture Magazine, Zile și Nopți, IQads, Igloo, Cultura la Dubă, Films in Frame, Observator Cultural, Cinemagia, Cinefan, Cinefilia, Cine Ghid
Partener de monitorizare: MediaTrust
Partener cultural: RFI România

 **Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti sau ARCUB.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related