Expoziția mobilă META MUZE într-un Autobuz: adusă în stradă pentru a Promova Echitatea de Gen

Expoziția mobilă META MUZE într-un Autobuz: adusă în stradă pentru a Promova Echitatea de Gen

Între 3-5 noiembrie 2023, Bucureștiul devine gazda unei inițiative culturale inovatoare – Expoziția mobilă META MUZE într-un autobuz.

Această expoziție va fi prezentă în diferite zone ale Bucureștiului pentru a fi accesibilă cât mai multor locuitori, după cum urmează:

  • 3 noiembrie –  Sector 4. Parcul Carol (Piața Libertății nr. 1);
  • 4 noiembrie – Sector 3. Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), intrarea dinspre Câmpia Libertății;
  • 5 noiembrie – Sector 1. Parcul Herăstrău, intrarea Charles De Gaulle.

Autobuzul va fi amplasat în parking-urile de la intrările în parc, iar expoziția va fi deschisă publicului în intervalul orar 9-18 și reprezintă o oportunitate fascinantă de a explora și de a celebra contribuția remarcabilă a personalităților feminine la dezvoltarea societății românești.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București Acasă 2023. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

Proiectul META MUZE este organizat de către OnScreen/Room for Magic și urmărește să corecteze dezechilibrul existent în ceea ce privește numele străzilor bucureștene, aducând în atenție importanța egalității de gen în peisajul cultural al orașului. 

Începând din 2020, OnScreen (prin ramura Room for Magic) a devenit membru certificat IAAPA (The Global Association for the Attractions Industry), ceea ce subliniază expertiza și dedicarea echipei în dezvoltarea de proiecte inovatoare în domeniul divertismentului contemporan.

O altă experiență notabilă pentru zona de edutainment este implicarea activă în realizarea expozițiilor educative interactive de la Muzeul Copiilor din București.

În cadrul Expoziției META MUZE, publicul va avea ocazia să experimenteze cu o serie de elemente interesante:

  • Vizionarea seriei animate: Vizitatorii vor putea urmări animații care prezintă personalități feminine notabile care au dat nume străzilor din București, cum ar fi Regina Maria a României, Maria Tănase, Maria Rosetti, Elisa Leonida Zamfirescu, Elena Caragiani-Stoenescu și Ecaterina Teodoroiu. Cu acest prilej se va lansa și ultimul episod al seriei, care o are în prim plan pe Regina Elisabeta a României.

  • Aplicație interactivă accesibilă pe un totem cu ecran tactil: prin intermediul ei, participanții la expoziție au ocazia să își testeze anumite cunoștințe legate de străzile din București și totodată să le aprofundeze.
  • 7 afișe cu QR code individual: Aceste afișe permit accesul la informații suplimentare despre personalitățile feminine și străzile pe care le-au inspirat.
  • Proiecție pe carte cu poze reale ale personalităților: Publicul va avea prilejul de a vedea imagini autentice ale personalităților care au dat nume străzilor din București.
  • Zona de foto: Aici, vizitatorii pot să completeze cu cretă numele unei străzi din București, contribuind astfel la campania “Acasă e feminin.”. În cadrul acestei campanii colaborative, publicul este invitat să completeze chestionarul anonim până pe data de 5 noiembrie, propunând o femeie remarcabilă și argumentând de ce merită să dea numele unei străzi. Un număr mai mare de completări va confirma relevanța demersului.

META MUZE aduce nu doar conștientizare publicului cu privire la importanța egalității de gen în denumirea străzilor, ci și promovează personalități feminine notabile care au jucat un rol semnificativ în istoria României. Întrucât doar 1% dintre străzile din București poartă numele unor personalități feminine, acest proiect este un pas important în direcția corectă. Prin această inițiativă, META MUZE invită bucureștenii să participe activ la definirea identității culturale și istorice a orașului nostru, contribuind la crearea unui mediu mai inclusiv și echitabil. Prin promovarea personalităților feminine remarcabile, proiectul urmărește să contribuie la creararea unui oraș sigur, empatic și inspirațional.

Printre principalele componente ale proiectului META MUZE se numără o serie de animații educative, o expoziție mobilă într-un autobuz reinventat ca spațiu neconvențional și colectarea de date pentru a evalua gradul de relevanță a demersului pentru public, precum și propuneri de nume noi pentru străzi feminine.

Partenerii noștri în acest demers sunt IQads, Asociația Retina-Timpan, www.bloomevnt.com, ISCOADA, Radio România Cultural, OnScreen, Room For Magic, Asociația Muze – Asociația pentru Teatru-Film-Muzică-Dans și Sneaker Industry.

Din echipa proiectului fac parte:
Lavinia Petrariu, Coordonator Proiect / Voce/ Scenariu/Cercetare sociologică
Oana ArsenOi, Responsabil Comunicare/ Cercetare artistică
Andreea Petrovici, Ilustrator/Grafician
Daniel Petrariu, Artist New Media / Technology Magician
Cristian Ghiță, Animator/ Motion Graphic Artist

#MetaMuze #Bucuresti_incluziv #PatrimoniuCultural #EchilibruDeGen #METAimpact
#străzifeminine #acasăestestefeminin #ARCUB #BucureștiAcasă2023 #animațiieducative #feminin

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related