Aplicația România Sălbatică se relansează într-o variantă mai complexă și mult mai interactivă

Aplicația România Sălbatică se relansează într-o variantă mai complexă și mult mai interactivă

Anul trecut, chiar de Ziua Internațională a Pădurilor, Asociația România Sălbatică a lansat aplicația cu același nume, cel mai complet ghid despre natura țării noastre care poate fi descărcat și folosit pe telefon și tabletă (iOS | Android). A fost descărcată de peste 5.000 de utilizatori, iar feedback-ul acestora i-a îndemnat pe creatori să revină anul acesta cu o nouă variantă, care aduce un design nou și mai multe funcționalități, informații și fotografii spectaculoase. Noua aplicație vă este oferită de BCR și este dezvoltată de Solstys Labs Brașov. Poate fi descărcată și folosită gratuit în mod integral. 

„Educația în domeniul sustenabilității este o oportunitate pentru România. Fie că vorbim de reciclare, consum responsabil sau risipă alimentară, tranziția către un viitor sustenabil este asigurată și de schimbări mici pe care le poate face fiecare dintre noi. Ne bucurăm să încurajăm această tranziție, atât prin integrarea sustenabilității la nivel de business, cât și prin susținerea inițiativelor educaționale care aduc oamenii mai aproape de mediu. Alături de România Sălbatică, aducem în sala de clasă parcurile noastre naționale, protejarea animalelor sălbatice și conservarea naturii pentru un mediu mai sănătos și mai curat. Nevoia unei astfel de aplicații care să trezească curiozitatea celor mici și mari să descopere frumusețile tării noastre este evidentă. Acest lucru vine mai ales în contextul în care avem puterea de a schimba relația noastră cu natura și modul în care o conservăm.” a declarat Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare, BCR.

Aplicația România Sălbatică își propune să țină utilizatorii permanent conectați la natură și să îi ajute să înțeleagă mai bine importanța biodiversității din țara noastră. Cu ajutorul ei utilizatorii pot descoperi natura României structurată pe regiuni (Munții Carpați, pădurile virgine, Dunărea și Delta, Marea Neagră), pot urmări calendarul naturii în care se regăsesc cele mai interesante evenimente petrecute în natură (cum ar fi rotitul cocoșului de munte sau migrația păsărilor), pot învăța despre parcurile naționale și naturale ale României precum și despre alte arii naturale protejate și pot primi sfaturi și recomandări despre zone specifice în care întâlnesc anumite specii de animale sau plante. În plus, aplicația include accesul la numeroase fotografii spectaculoase cu peisaje, faună sau floră, realizate de membrii Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România).

„Când eram elev, cele mai iubite ore de dirigenție erau acelea în care organizam concursuri de cultură generală. Eram atât de pasionat de ele, încât am ajuns să fiu cel care le organizează. Lucrul la quiz-ul România Sălbatică mi-a reamintit foarte mult de acele momente, așa că l-am conceput alături de echipa noastră pentru a fi cât mai interactiv și educativ cu putință. Acest nou modul completează perfect structura informativă a aplicației și sunt ferm convins că animalele noastre animate sunt suficient de captivante pentru a determina copiii să parcurgă toate nivelurile din joc. Cred că din aplicația veche lipsea această interactivitate, și mai cred că învățarea prin joacă este cea care poate naște pasiuni pe viitor. Eu m-am îndrăgostit de lumea vie din jur datorită atlasului zoologic, poate că o nouă generație de copii se va îndrăgosti de natură odată cu aplicația România Sălbatică. Noi vom face în continuare tot ce este posibil pentru a stârni interesul oamenilor pentru natură, nu de alta dar acest quiz va pune la încercare pe toată lumea, copii și adulți deopotrivă.”, a declarat Dan Dinu, inițiatorul proiectului România Sălbatică.

Aplicația România Sălbatică poate fi un instrument extrem de util în sala de clasă, ca suport pentru orele de geografie sau științele naturii, dar și acasă pentru folosul întregii familii când vine vorba despre educația legată de mediu și natură. Este o aplicație interactivă, ușor de folosit și al cărei sistem de gamification ține viu interesul utilizatorului. Noutatea introdusă este jocul de tip Quiz, cu ajutorul căruia utilizatorii pot învăța despre natură ghidați de personaje animate, urmărindu-și progresul cu ajutorul scorului și badge-urilor obținute. 

Quiz-ul are în componență trei moduri de joc: campanie, habitate și multimedia. Primele două sunt împărțite pe mai multe domenii: animale, plante, geografie și mediu, respectiv: munte, pădure, zone umede și alte zone. Modul multimedia este poate cel mai inedit, pentru că vine cu recunoașterea de specii sau comportamentul acestora, folosind imagini, filme sau sunete. Utilizatorul va începe jocul alături de un urs, animal ce îi va însoți progresul până când va debloca un alt avatar dintre celelalte trei disponibile și va putea alege dintre două niveluri de dificultate.  Cine va parcurge toate cele 500 de întrebări din joc sigur o să afle multe lucruri inedite despre fauna și flora din România, în timp ce se va distra pe parcurs.

Proiectul România Sălbatică a luat naștere în 2010, la inițiativa fotografului de natură Dan Dinu, iar printre proiectele realízate se numără cel mai amplu documentar despre natura României, lansat în 2021 și multi-premiat în festivaluri naționale și internaționale, numeroase proiecții speciale cu scop educativ, expoziții de fotografie organizate în România și străinătate, un album de fotografie unic tipărit în 9.000 de exemplare din care aproximativ 10% au fost donate pentru a sprijini educația, o aplicație mobilă cu peste 5.000 de utilizatori și o comunitate online interactivă de aproape 150.000 de utilizatori. Din 2022 inițiativa a luat forma unei Asociații, având ca scop conservarea naturii prin informarea și educarea oamenilor cu ajutorul fotografiei și filmului documentar.

Recomandat de: Europa FM
Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, IQads, Didactic.ro, Agerio, SuntPărinte.ro, Modern Dads, AGERPRES, Mindcraft Stories, Savantgarde, Happ.ro, #DeMilioane, Metropotam
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Aplicația România Sălbatică: iOS | Android.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related