Mockra Productions anunță lansarea documentarului "Testamentul Roșu", regizat de Constantin Păun și scris de Bogdan Ficeac

Mockra Productions anunță lansarea documentarului "Testamentul Roșu", regizat de Constantin Păun și scris de Bogdan Ficeac

Proiecție de Avanpremieră în prezența echipei la Cinemateca Eforie din București, joi, 7 Decembrie, ora 19.00. 

Cu o durată de 93 de minute și alcătuit din imagini rare de arhivă, "Testamentul Roșu" dezvăluie o descoperire uluitoare din anii '80 - un document terifiant găsit în seiful lui Boleslav Bierut, fostul președinte al Poloniei comuniste și fost agent secret al serviciului de informații al armatei sovietice.

Detalii despre film:

  • Titlu: Testamentul Roșu
  • Regie: Constantin Păun
  • Scenariu: Bogdan Ficeac
  • Durată: 93 de minute
  • Gen: Documentar
  • Producător: Mockra Productions
  • Rating CNC: Audiență Generală

 

Sinopsis:

La începutul anilor ’80, un document terifiant a fost descoperit în seiful blindat din cabinetul lui Boleslav Bierut, fostul președinte al Poloniei comuniste între 1947 și 1952, și fost agent secret al serviciului de informații al armatei sovietice din 1933. Elaborat la Moscova, de către strategii NKVD (precursorul KGB), documentul conține directive exprese pentru toate filialele Comisariatului Poporului pentru Afaceri Interne din statele-satelit ale URSS. Directivele au fost transmise destinatarilor pe 2 iunie 1947, cu mențiunea „Strict secret", sub codul K-AA/CC 113. Indicație NK/003/47. Ele reprezintă direcțiile principale de sovietizare a țărilor din lagărul socialist și reflectă însăși esența statului totalitar.

"Testamentul Roșu" constituie o prezență necesară în contextul actual al situației geopolitice complicate, cu dezinformări constitutive ale unui pericol evident.

Documentarul este produs de Valentin Urziceanu, prin Mockra Productions, o companie de producție dedicată creării și promovării filmelor de calitate. Cu un portofoliu divers, Mockra Productions și-a asumat misiunea de a aduce în atenția publicului povești relevante, informativ și artistic.

Testamentul Roșu urmează să fie văzut în luna decembrie în București la Cinemateca Eforie, Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului, în Pitești la Cinema Trivale, în Bistrița la Centrul Cultural Dacia și în Lugoj la Cinema Bela Lugosi.
Parteneri media: IQads, Cinefan, Filme-Carti.ro, LiterNet, Aarc – All About Romanian Cinema, MovieNews, Newsweek Romania.
Film realizat cu sprijinul: Guvernului României, Transelectrica, UPFAR ARGOA, DACIN SARA.
Mulțumiri: Centrul Național al Cinematografiei, Studioul Cinematografic al Armatei, Arhiva Națională de Filme.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related