Daniel Nuță îmbracă haina de producător pentru primul serial fantasy – comedy produs în România, realizat de Academia Studiourile Buftea –  REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi

Daniel Nuță îmbracă haina de producător pentru primul serial fantasy – comedy produs în România, realizat de Academia Studiourile Buftea –  REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi
Nicolae Constantin Tănase/ Daniel Nuță

Daniel Nuță, actorul cunoscut pe plan internațional pentru rolul lui Vlad Dracula din producția Netflix, Ascensiunea Imperiilor, produce în 2024 primul serial realizat la Academia Studiourile Buftea. Alături de el va sta regizorul Nicolae Constantin Tanase, dublu câștigător al premiului  Gopo și regizor în serialul Groapa de pe PRO-TV și VOYO.

Serialul intitulat “REFRACȚII - Cum mă văd când nu mă vezi” își propune să adreseze problemele reale ale adolescenților într-o manieră suprarealistă și plină de umor, prin care să își ajute publicul tânăr să înțeleagă și accepte drumul complicat și inevitabil pe care îl va reprezenta evoluția personală.

Personajul principal îl reprezintă Luana, o fată de 14 ani, geniu în chimie, aflată într-o școală de genii, dar care are o problemă cu care mulți adolescenți se confruntă: toți oamenii care o cunosc par să uite că există. Pentru a-și rezolva starea de “invizibilitate”, fata apelează la cunoștințele ei în chimie pentru a crea o pastilă care să o facă vizibilă. Dar lucrurile nu merg cum și-ar fi dorit, așadar pastila o face... altcineva. În fiecare episod, timp de 10 episoade.

,,Copiii și adolescenții din România au mare nevoie de acest gen de produs cinematografic și aceasta e și motivul pentru care am dezvoltat proiectul. Interacționăm cu peste 800 de cursanți anual în Academia Studiourile Buftea, începem să le înțelegem modul de gândire (care este complet diferit de ceea ce credem noi ca adulți) și le încurajăm creativitatea. Chiar scenariile episoadelor sunt concepute în colaborare cu ei. În același timp, cred cu tărie că lansarea acestui serial va reprezenta un model pentru producătorii români să se orienteze și spre educarea viitoarelor generații, nu doar să creem o masă care să consume ceea ce le livrăm noi.”

Academia Studiourile Buftea este cea mai mare școală privată de teatru și film din România cât și o companie modernă de producție de film. ASB a produs peste 60 de scurtmetraje si lungmetraje, fiind cel mai mare spațiu de creație de teatru și film pentru copii din România, devenind un hub creativ pentru tinerii cineaști.

REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi” este cel mai mare pariu al ABS în 2024, primul serial fantasy românesc, cu multe momente de comedie, cu focus pe egalitatea de gen și coming-of-age. Serialul va fi disponibil pe o platformă de streaming disponibilă în România, din toamna anului 2024.

 

Despre creatori:

Daniel Nuță este un actor și producător român. Daniel este cunoscut și pentru producțiile de televiziune locale cum ar fi: Sacrificiul (2020), Adela (2022), GROAPA (2023) și filmele: Dragonheart Vengeance (2020), High Strung Free Dance (2016), Eroii de la Podu Jiului (2020) și Watcher (2022). Este cunoscut internațional pentru rolul Vlad Dracula din producția Netflix Ascensiunea Imperiilor: Otomanii Mehmed vs Vlad, sezonul 2. Între timp, ca producător, a lucrat la o seria de scurtmetraje independente premiate în festivalurile de film naționale și internaționale.

Nicolae Constantin Tănase este regizor și scenarist român. Scurtmetrajul de absolvire, Outrageously Disco (2009), a câștigat câteva premii, continuând tradiția succesului înregistrat în timpul facultății cu un alt scurt metraj, realizat în anul al treilea al facultății, Zombie Infectors 3. Primul film realizat după absolvire, Blu a fost laureat la ediția din 2012 a FIF Transilvania și la Best International Short Film din Portugalia (2012). A fost recompensat cu Premiul Gopo - Tânără Speranță la Galele Gopo din 2012. La Galele Gopo din 2016, regizorul a fost răsplătit cu Premiul Gopo pentru Cel mai bun debut regizoral. Filmul său ,,Lumea e a mea” a câștigat Mențiunea Specială a Juriului din Secșiunea East of Wast la Festivalul de Film de la Karlovy Vary în 2015 și Discovery Award la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Film Est-European de la Cottbus, Germania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related