Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră”

Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră”

„Femei care inspiră” este un proiect al Asociației Părinților Isteți, ajuns în martie 2024 la cea de-a cincea ediție. Evenimentul a adus împreună peste 200 de femei – mame, dar nu numai – care și-au dedicat lor o seară specială și s-au lăsat inspirate de poveștile personale oferite de 11 femei remarcabile, despre cum reușesc să-și găsească și să-și mențină starea de bine, indiferent de provocările vieții.

Foaierul Operei Naționale București a devenit spațiu al conectării autentice și al empatiei, valori de care femeile au nevoie în aceste vremuri în care însingurarea și lipsa de suport au efecte vizibile asupra sănătății fizice și emoționale și asupra stării lor de bine.

11 femei de succes, provenind din diferite domenii de activitate, au împărtășit cu emoție și sinceritate din poveștile lor și au răspuns cu autenticitate întrebărilor adresate de participantele prezente în sală. Cunoscuta realizatoare radio și TV, Simona Bălănescu a fost gazda evenimentului și le-a avut drept partenere de dialog pe invitatele: Silvana Baciu, Simona Baciu, Ana Bancu, Dorina Chiriac, Dr. Antoanela Curici, Laura Eremia, Chris Simion - Mercurian, Cristina Palade, Marta Ușurelu și Valentina Vesler.

„Atunci când femeia este bine, întreaga familie este bine”, a spus Simona Bălănescu, punctând principalul obiectiv al întâlnirii: de a le îndemna pe femeile participante să facă o prioritate din starea lor de bine.

Marta Ușurelu, owner al revistelor Biz și Haute Culture By Biz, cu o carieră de peste 20 de ani în jurnalism, a pus pe gânduri audiența atunci când a împărtășit rezultate ale unor studii recente, conform cărora în România 70% dintre femei își doresc să fie întreținute, fără a lua în calcul propriile alegeri în viața profesională sau personală. Ea a încurajat femeile prezente să își aleagă singure drumul în viață, afirmând:

„Femeile nu au încredere în ele pentru că nu sunt învățate. Sunt învățate de mici să fie cuminți, să fie ascultătoare. Pe lângă bucuria de a fi mamă, soție, poți să te gândești și la ce îți place ție ca femeie, ce te face să fii împlinită. E greu să știi ce îți place. Dar o să găsești răspuns doar dacă îl cauți. Gândiți-vă ce vă place și ce vă împlinește. De noi depinde să avem încredere în noi, să nu renunțăm la visul nostru!”.

Despre puterea vulnerabilității a vorbit cu profunzime Chris Simion - Mercurian, regizoare, scriitoare, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

„Vulnerabilitatea devine o slăbiciune în momentul în care îți este frică de ea. Vulnerabilitatea este o forță în momentul în care te folosești de ea, în care nu îți este rușine de ea. Vulnerabilitatea îți oferă șansa să fii cine ești, nu să pari că ești. Deci e o binecuvântare.”

Simona Baciu, fondatoarea și președinta InIm Institute, Transylvania College și al Clusterului de Educație C-EDU, precum și autoare a două cărți de succes, a adus în discuție riscurile singurătății, afirmând că, potrivit studiilor, „o zi de singurătate este echivalentul a 15 țigări fumate”. Vorbind despre această problemă tot mai acută a omului modern, ea a oferit și sugestii concrete pentru publicul prezent.

„Opusul singurătății este apartenența”, declară Simona Baciu, încurajând femeile să facă demersuri pentru a-și împlini cât mai mult această nevoie în viața de zi cu zi.

Despre setea de sens și atitudinea cu care putem privi și depăși provocările vieții a vorbit Valentina Vesler, director de comunicare și PR la Valvis Holding. Povestind despre începuturile carierei sale, despre modul în care viața profesională poate să devină o ancoră, să-ți dea sens și să te împlinească, Valentina Vesler a spus că a înțeles destul de devreme că „totul ne poate fi luat în viață, mai puțin atitudinea. Trebuie să existe un sens al durerii. Și eu l-am găsit când am început să cred în mine.”

După aproape trei ore de povești motivaționale, mesajul actriței Dorina Chiriac despre puterea uriașă a mamelor a închis seara într-o notă extrem de sensibilă. Punctând provocările pe care le-a întâmpinat, ea a recitat câteva versuri în care fiecare mamă din sală s-a regăsit:

„Mamele normale dorm în picioare.
Unele mame dorm cinci minute pe scaun.
Mamele mici se întind în patul
În care febra muncește copilul.
Mamele dorm liniuță pe margine
Și nu cad niciodată... nu cad.”

La finalul evenimentului, comunitatea Femeilor care inspiră a fost răsfățată de sponsori cu surprize, iar organizatorii au promis, pentru ediția următoare, la fel de multă inspirație și conectare, dar și o sală mai mare, pentru a găzdui cât mai multe participante.

Ediția din acest an a demonstrat, din nou, faptul că „Femei care inspiră” este un eveniment apreciat și așteptat cu interes. La doar câteva ore de la anunțarea acestuia, locurile au fost epuizate. 

„Femei care inspiră” este o campanie organizată de Asociația Părinților Isteți în parteneriat cu Itsy Bitsy. Întâlnirea comunității femeilor a avut loc cu susținerea: AQUA Carpatica, BCR și Școala de Bani, Carrefour cu programele Poftim Brânza Românească și Deschidem Vinul Românesc, Decathlon, Didacto, Douglas, ETi Dare, Haribo, Innergy, IKEA, KitKat®, LEGO®, Medhealth, Nestlé, NESCAFE® Dolce Gusto®, Smarties, Suzuki, Synevo, Töpfer, Vichy și a fost găzduit de Opera Națională București.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related