Tranzacție pe piața de email marketing: grupul Mediapost Hit Mail cumpără 75% din compania White Image

Tranzacție pe piața de email marketing: grupul Mediapost Hit Mail cumpără 75% din compania White Image
Andrei Georgescu, co-fondator White Image/ Grațiela Lupu, co-fondator White Image/ Marian Şeitan, director general Mediapost Hit Mail

White Image, cea mai mare companie de pe piața de email marketing din România, este preluată în proporție de 75% de Mediapost Hit Mail, cel mai mare grup de marketing direct și relațional din România și Bulgaria, controlat de La Poste – Poșta Franceză. Un sfert din companie va fi deținut de către fondatorii White Image, Grațiela Lupu și Andrei Georgescu, care rămân în continuare administratorii firmei.

Grupul La Poste, cu o cifră de afaceri de 35 de miliarde de euro în 2022, este cel mai mare operator de servicii poștale din Franța, fiind fondat în 1477 de către Ludovic al XI-lea al Franței pentru transportul mesajelor regale, și este prezent în 63 de țări.

Preluarea White Image de către Mediapost Hit Mail face parte din planul grupului francez de a își diversifica portofoliul de soluții de email marketing și CRM și coincide cu dorința White Image de a se extinde mai facil pe piețe externe.

“White Image va aduce valoare grupului Mediapost Hit Mail, prin soluții avansate și servicii complete de email marketing. Îi urmărim de mult și admirăm ceea ce a reușit White Image să realizeze pe piața locală de marketing de la înființare și până în prezent și considerăm că există mult spațiu de dezvoltare pentru ei, atât în România, cât și în străinătate. White Image este cea de a treia achiziție a noastră (două companii în România și una în Bulgaria) și nu ne vom opri aici”, a declarat Marian Şeitan, directorul general al Mediapost Hit Mail și fondatorul, în urmă cu 26 de ani, al companiei Hit Mail.

“Ne bucurăm să anunțăm acest parteneriat solid cu Mediapost Hit Mail, care reprezintă o oportunitate importantă de creștere a White Image, oferind clienților noi servicii pentru dezvoltarea business-urilor lor. Mediapost Hit Mail deține soluții de call center/ contact center, de gestiune și prelucrare a bazelor de date, precum și date geografice, toate extrem de valoroase în zona de integrare de date, și care pot îmbunătăți relevanța campaniilor de email marketing. Suntem încrezători că prin acest parteneriat accesăm un nou potențial de dezvoltare”, declară Grațiela Lupu, co-fondator White Image.

“Suntem încântați de parteneriatul cu Mediapost Hit Mail, care deschide drumul către noi performanțe și noi piețe pentru White Image. Compania a crescut constant de la an la an, deținând o cotă importantă pe piața de email marketing. Am investit în dezvoltarea de tehnologii pentru gestionarea eficientă a campaniilor de email marketing și avem o echipă de experți în domeniu, compania fiind pregătită pentru noi extinderi la nivel internațional”, declară Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

White Image are un portofoliu complet de servicii de email și SMS marketing, construirea bazelor de date, servicii de marketing și creație, soluții CRM, tehnologii pentru gestionarea campaniilor de email marketing, integrare de date și integrări cu site-urile companiilor pentru generarea automată a conținutului din email-uri.

În procesul tranzacției, Mediapost Hit Mail a fost asistată de către avocații Bogdan Aldea și Anca Tomescu, de către echipa Deal Advisory Mazars și de către Luisiana Dobrinescu și Andrada Pleș de la Dobrinescu Dobrev Tax Advisory, în timp ce White Image a fost asistată de societatea de avocatură KPMG Legal – Toncescu și Asociații, echipa fiind coordonată de Vlad Peligrad (Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate).

Fondată în 2003, White Image este prima companie de email marketing din România, creând practic o piață nouă la nivel local. White Image este cea mai premiată companie de pe piața românească de email marketing, acumulând 6 premii internaţionale la Marketing Sherpa Award, în SUA, cea mai prestigioasă competiție de email marketing din lume. White Image a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane euro, având o echipă de 18 specialiști în marketing și sute de clienți din România, Europa și Asia, din domeniile auto, banking, travel, retail, ecommerce, pharma și altele.

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail SA, deținut în proporție de 100% de Poșta Franceză, este prezent în piața românească de 26 de ani și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 57 milioane de euro și peste 500 de angajați, împreună cu cele 6 filiale ale sale din România și cu cele 2 din Bulgaria. Compania oferă soluții integrate de logistică pentru promoții de consumatori și pentru e-commerce, soluții pentru cluburi de fidelizare, precum și soluții de comunicare multi-canal (SMS, WhatsApp, email, call center), baze de date de marketing, geomarketing, marketing automation și vouchere digitale. Precedenta achiziție a Mediapost Hit Mail a avut loc în septembrie 2022, când grupul a preluat controlul asupra agenției românești Ideologiq. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ideologiq

Ideologiq este o agentie de marketing digital si comunicare, cu experienta de peste 15 ani in dezvoltarea de tehnologie si comunicare digitala, in pietele din regiunea SEE-CEE, in special in Romania, Moldova, Grecia,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related