Potențial ascuns. Știința de a realiza lucruri mărețe - Adam Grant | Editura Publica, 2024

Potențial ascuns. Știința de a realiza lucruri mărețe - Adam Grant | Editura Publica, 2024

Adam Grant aduce lumină asupra modului în care ne putem ridica pe noi înșine și pe ceilalți la înălțimi neașteptate.

Trăim într-o lume obsedată de talent. Glorificăm elevii buni la învățătură, sportivii înzestrați nativ și copiii-minune din muzică. Dar, admirând persoanele care pornesc cu avantaje înnăscute, ignorăm distanțele pe care le putem parcurge noi înșine. Subestimăm gama de abilități pe care le putem învăța și cât de buni putem deveni. Toți putem să ne îmbunătățim abilitatea de a ne îmbunătăți. Iar când ocazia nu ne bate la ușă, există modalități de a construi una.

Potențial ascuns oferă un nou cadru conceptual pentru ridicarea nivelului aspirațiilor și depășirea așteptărilor. Adam Grant îmbină dovezi revoluționare, observații surprinzătoare și povestiri pline de viață, care ne duc de la sala de clasă la sala de ședințe, de la terenul de joacă la olimpiade și de sub pământ în spațiul cosmic. El demonstrează că progresul nu depinde doar de cât de mult muncești, ci și de cât de bine înveți. Dezvoltarea nu ține de geniul pe care îl posezi – ține de caracterul pe care îl dezvolți. Grant explorează moduri de a ne construi abilitățile de caracter și structurile motivaționale pentru a ne realiza propriul potențial și de a proiecta sisteme care creează ocazii pentru cei subevaluați și ignorați.

Mulți scriitori au descris obiceiurile superstarurilor care realizează lucruri mari. Această carte dezvăluie cum oricine poate ajunge să realizeze lucruri și mai mari. Măsura adevărată a potențialului tău nu este înălțimea vârfului pe care l-ai atins, ci cât de mult ai urcat ca să ajungi acolo.

"Această carte remarcabilă dezvăluie de ce ai nevoie pentru a deveni o versiune mai bună a ta. Adam Grant îți arată calea către dezvoltarea unor talente care păreau cândva dincolo de abilitățile tale și către atingerea unor obiective care păreau odinioară inaccesibile."
JAMES CLEAR, autorul cărții Atomic Habits

"Am citit Potențial ascuns dintr-o suflare, mi-a plăcut enorm și de atunci mă tot gândesc la ea. E cel mai înalt elogiu pe care îl pot aduce unei cărți. Aceasta e cea mai bună lucrare a lui Adam Grant – te va inspira să visezi mai ambițios."
MALCOLM GLADWELL, autorul cărților The Tipping Point și Excepționalii

"Această carte ar trebui citită de părinți, de lideri, de antrenori și de toți membrii consiliilor directoare ale școlilor. Adam Grant dezvăluie că tot ceea ce crezi despre dezvoltarea potențialului este greșit."
MARK CUBAN, Investitor Shark Tank, proprietar al echipei de baschet Dallas Mavericks și cofondator Cost Plus Drugs

"Potențial ascuns ne învață să atingem noi niveluri de măiestrie și să deblocăm cea mai mare resursă de care dispunem: omenia. Tuturor ne-ar merge mai bine dacă am lua în serios sfaturile înțelepte ale lui Adam Grant!"
YO-YO MA, violoncelist, câștigător a 19 premii Grammy

"Deosebit de antrenant și foarte perspicace, Adam Grant a reușit din nou. Ai mai multe în comun cu Mozart și cu Steph Curry decât crezi, iar Potențial ascuns îți va arăta cum să atingi absolut ce e mai bun în tine. O vei devora și îți vei dori mai mult."
AMIRALUL WILLIAM H. McRAVEN, MARINA SUA, autorul cărților Make Your Bed și The Wisdom of the Bullfrog

Ediția în limba română a cărții a apărut cu sprijinul UniCredit Bank. Argumentul UniCredit Bank: Potențialul nu se referă neapărat la locul din care începem, ci la modul în care parcurgem distanța până la performanțele dorite. Adam Grant ne arată cum să descoperim potențial ascuns, cum să-l deblocăm și cum să-i ajutăm și pe alții să-și împlinească visurile.

 

ADAM GRANT predă psihologie organizațională la Wharton School, unde a fost profesorul cel mai bine cotat șapte ani consecutiv. Cărțile sale s-au vândut în milioane de exemplare, discursurile sale TED au fost vizionate de peste 30 de milioane de ori și este gazda podcasturilor de succes WorkLife și Re:thinking. Cercetarea sa de pionierat asupra motivației și sensului le-a permis oamenilor să-și atingă scopurile și să depășească așteptările celorlalți. Articolul său viral despre lâncezeală a fost cel mai citit articol din New York Times în 2021 și cel mai distribuit articol pe diverse platforme.

A fost recunoscut ca unul dintre cei zece cei mai influenți gânditori în management, a fost inclus în lista Fortune 40 under 40 și a primit premii pentru realizări științifice deosebite din partea American Psychological Association și National Science Foundation. Grant a obținut diploma de licență la Universitatea Harvard și doctoratul la Universitatea din Michigan și este fost săritor de la trambulină la Olimpiada de Juniori. Locuiește în Philadelphia cu soția sa și cei trei copii ai lor.

 

 Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: HIDDEN POTENTIAL: The Science of Achieving Greater Things
Ediția I 2024, paperback
Traducător: Iulia Bertea-Nani
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
384 pagini
ISBN: 978-606-722-599-0

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related