Prima zi de conferinte la Internetics 2005

Ieri, 22 iunie, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti, a avut loc prima zi de conferinte din cadrul Festivalului de Comunicare Digitala Internetics.

Prima conferinta a fost oferita de Alpha Bank si a avut tema "Tendinte in dezvoltarea afacerilor online in Romania si pe piata europeana". Moderatoarea discutiei a fost Andreea Rosca (Capital), panelul fiind completat de Madalin Lazarescu (IDC Romania), Lidia Ene (MCTI), Sergiu Cone (No Cash), Calin Fusu (Neogen) si Nicolae Costake (eNsight Romania).
Principalul obiectiv al conferintei a fost sa inventarieze premizele pe care le are comertul online in Romania si factorii macro-economici pe care trebuie sa ii ia in calcul un antreprenor. Astfel, Madalin Lazarescu a vorbit despre trei premize ale dezvoltarii sectorului de afaceri online: numarul celor care utilizeaza in mod frecvent internetul (in prezent 20% din populatie), investitiile companiilor romanesti in infrastructura bazata pe tehnologiile IP, si investitiile in sisteme software de tip ERP, CRM, Business Intelligence sau Document Management. Conform datelor oferite de IDC, volumul acestor investitii va creste in urmatorii 4 ani cu rate intre 8 - 11 % in fiecare an.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Sectiune



Branded


Related