Electric Brother experimenteaza

Electric Brother experimenteaza

Cand nu lucreaza la piesele de pe urmatorul lui album sau nu se gandeste la "noi intamplari muzicale", Electric Brother compune muzica pentru publicitate. Piesele din sute de spoturi romanesti ii poarta semnatura, desi nu multa lume stie asta. Printre proiecte si brief-uri, mi-a raspuns la cateva intrebari, despre munca lui, relatia cu publicitarii si scena muzicii alternative de la noi. Mai jos, raspunsurile lui si o selectie a spoturilor pentru care a scris coloana sonora.

IQads: Cum suna muzica ta cand ai inceput si cum a evoluat de-a lungul timpului?
Electric Brother: Inceputul e intotdeauna amuzant cand il revezi dupa mai multi ani. Cantam un fel de acid-jazz cu prietenii, foloseam o chitara electro-acustica si un Atari si un Korg Wavestation imprumutate. Apoi am inceput sa imi dau seama mai bine ce vreau de la piesele mele, am invatat sa traduc ce aveam in minte mai clar in muzica si in aranjamente. Mai tarziu am inceput sa scriu muzica pentru publicitate urmand un brief exact si asta cu timpul a devenit un exercitiu foarte bun. O alta experienta interesanta a fost sa incep sa mixez, sa pun muzica facuta de altii si sa vad ce reactii provoaca alegerile mele ca DJ intr-un set. Asta a schimbat destul de serios felul in care fac muzica, e un unghi foarte important. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related