ReloadFilm le-a aratat Romania juratilor FIBRA

ReloadFilm le-a aratat Romania juratilor FIBRA

Obiectiv: Arata-le Romania in 6 ore unor oameni veniti din toate colturile lumii.

Target: Juratii FIBRA AWARDS: Kevin Brady (Droga 5, New York), Wendy Richardson (72andSunny Netherlands), Evgeny Primachenko (Wieden+Kennedy Amsterdam), Olivia Walsh (apple tree communications Spain), Robert Nagy (HEAVY, Copenhagen), Radinka Danilov (Ruskin & Hunt, Serbia), Bruno Luglio (R/GA New York) si – in absentio – Karpat Polat (Karpat, Istanbul).

Context: Acesti oameni au fost practic sechestrati si tinuti zeci de ore “inchisi”, timp de 2 zile, pentru a juriza prin open-debate cele 371 de lucrari inscrise in competitie.

 

Cine s-ar mai putea voluntaria sa rezolve un nou brief misto, dar imposibil, daca nu chiar “the ones who DO” – cum bine a zis chiar un membru entuziast al juriului. Doamnelor si domnilor, facatorii de minuni si colectionarii de povesti uimitoare, ReloadFilm! O casa de productie locuita de niste oameni cu superputeri care fac ca lucrurile sa se intample si anume, memorabil. In ordinea cartilor de vizita si in aplauzele audientei: Sebastian Tudor (managing director), Traian Ardac (production manager), Lucia Maghiar (executive producer), Oana Rapeanu (post-production coordinator), Vlad Cioban (production coordinator), Dana Borcea (production coordinator).

 

Intamplator sau nu, ReloadFilm este si vesnicul sustinator al publicitatii romanesti, contribuind cu stil si skil la campaniile IQads de-a lungul timpului si la recentele spoturi de promovare FIBRA, in urma carora au venit in tara noastra asemenea jurati de seama. Ba au facut si multe din reclamele alea care chiar v-au placut in ultimii 11 ani.

 

Dar sa ne intoarcem la Romania pitoreasca si la experienta unei zile care i-a facut pe jurati sa exclame : “That’s a fucking Titanium!”, cand au fost intrebati cum ne-au descurcat cu rezolvarea briefului.

 

Cadrul 1: Vine Militiaaaa!

 Dimineata. Doua Volgi negre si o masina cu Militie au descins la hotel. S-a lasat cu amenzi, arestari si distractie care pe vremea acelor masini n-ar fi fost niciodata posibile. Nu simultan. In plan detaliu se poate observa cat de diferit ar fi fost destinul lui Kevin in rol de Garcea, cat de cool ar arata Wendy ca politista ce da amenzi de parcare direct de pe smartphone si, mai ales, ce rol de Oscar face Evgeny interpretand credibil arestarea lui Robert.

 

Cadrul 2: Smalls & beer for breakfast

E mic, dar e al nostru. Sau cel putin asa ne place sa ne laudam la lume. Nu ne putem gandi la absolut nimic mai normal - dupa celebrele claxoane de Bucuresti pe care le-am servit pe nepusa masa - care sa introduca pe cineva in autenticitatea romaneasca decat o masa cu mici, bere si mustar. Hai si zacusca, precum si salata de vinete! Ei si ce daca le servesti pe toate la micul dejun? Nu se spune mic dejun de campion? Atunci mic sa fie!

 

Cadrul 3: Zboara juriule, zboara!

Nici nu s-au racit bine micii (in stomac) ca s-a si dat imbarcarea inapoi in Volgi si Dacie si pe-aici ti-e drumul catre aeroportul Baneasa. Caci, nu-i asa, dupa ce-ai mancat intr-o bomba de carciuma usturoi si gura iti miroase, vine absolut firesc momentul in care te urci intr-un elicopter de fitze si explorezi de la inaltime Gradina Carpatica.

 

Cadrul 4:  Distractie cu bani NU putini

Abia aterizati pe pajiste la Plaiu’ Foii si inspirati de proaspata jurizare, Kevin, Robert, Evgeny si Wendy au tinut neaparat sa parodieze si ei scene din “The rich kids of Instagram”. Doar ca n-a fost distractie cu bani putini, ci cu bani multi. S-a umplut pajistea si de euro, si de dolari, si de scene ciudate filmate in slo-mo. Singurii care n-au inteles nimic au fost cainii ciobanesti din apropiere.

 

 

Cadrul 5: Palinca, juratii si ardelenii

No, pai cine-o mai pomenit Transilvania (fie ea si de granita) fara pita cu slana, ceapa si porcarii sanatoase, de care n-ai voie sa te atingi pana ce nu dai pe gat o palinca zdravana?! Acuma nu-i vorba ca dupa ce-or beut-o doua lucruri s-or apucat de cerut: mai multa palinca si un case-study complet despre Dracula. Yep, la capitolul curiozitati, cliseul bate insight-ul.

 

Cadrul 6: Transilvania, nu Elvetia

Dupa dezlegarea la superspecialitati romanesti si vinuri smerite a venit randul jurizarii sectiunii print, sucategoria landscape. S-au acordat cel putin 7 premii de WOW & Awesome pentru munti si vai si castele. Plus un Grand Award si un posibil Titanium pentru intreaga experienta.

 

Cadrul 7: Impossible is nothing

Ca orice client perfectionist cand se vede pe platoul de filmare sau, in acest caz, pe platoul montan, si juratii au inceput sa ceara lucruri imposibile, singurele care ar fi putut sa faca excursia si mai incredibil de frumoasa. “Bring us a rainbow. You know what, double the rainbow!” – strigau amuzati catre Reload.  Ia ghiciti! Pe drumul de intoarcere, curcubeul era pe cer. Na, macar sa vada ca nimic nu-i imposibil in Romania!

 

Cadrul 8: Monstruos de frumos

Misiunea “Jury. No injury.” a fost indeplinita. Dar ca sa nu plece doar teferi si nevatamati, ci de-a dreptul fericiti, pe aerodrom la intoarcere i-a asteptat Oana Rapeanu cu o supriza care i-a transformat in cei mai incantati copii din lume. Fiecare dintre ei a primit un monstrulet facut dupa chipul si asemanarea sa. Iar dupa ce au fost returnati in bratele IQads, Traian – cu celebra lui fatza dubioasa - s-a urcat in masina de Militie si pe-aici ti-e drumul. Lumea zice ca s-ar fi reintors la Reload si s-ar fi apucat de niste filmari. Dar pana cand se doveste a fi for reel, noi nu credem nimic.

 

The End.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Sectiune



Branded


Related