[Food for blog] Cristian Borod: Am primit inclusiv o amenintare cu moartea, nu mai stiu din ce motiv exact. Era legat de o reteta

[Food for blog] Cristian Borod: Am primit inclusiv o amenintare cu moartea, nu mai stiu din ce motiv exact. Era legat de o reteta

Tot pasiune e si asta, crede Cristian Borod. Reactia lui o fi avand legatura si cu faptul ca este un bucatar maniac (din 2009). Sau probabil doar bucatarii maniaci primesc amenintari cu moartea pentru o reteta.

Asta e un lucru foarte important de tinut minte de cei care vor sa se inscrie anul acesta la Cupa Agentiilor la Gatit. (Anul trecut, evenimentul s-a desfasurat fara nici o amenintare cu bomba, dar niste explozii vulcanice tot am avut).

Pentru ei, dar si pentru restul oamenilor obisnuiti care se aventureaza in bucatarie, el mai are un sfat important: nu va sfiiti sa intrebati.

Desi se declara tot un om obisnuit in bucatarie, Cristian a ajuns sa profeseze, in ultimii ani, ca bucatar, lasand in spate meseria de baza, de jurnalist. Are 37 de ani, locuieste in Arad, iar echipa din spatele blogului este formata din inca doi membri: sotia, Diana, care se ocupa de partea tehnica si fetita lor, Maya, omul cu ideile.

 

Inceputul

Cred ca prima impresie despre mancare ti-o faci acasa. Daca se gateste bine in familie, gustul pentru mancarea buna se cultiva de la sine.

Mama si bunica mea gatesc extraordinar, asa ca pentru mine nu a fost foarte greu. Apoi am inceput sa experimentez  singur si sa descopar gusturi noi. Adevarata pasiune pentru mancare a venit odata cu blogul.

 

De la cine, ce si cum ai invatat

Bunica si mama mi-au fost primii „profesori“ in bucatarie; si cred ca inca imi mai sunt. Apoi am descoperit citind, gatind si gresind si lund-o mereu de la capat.

Informatia este peste tot, astazi, ca in orice alt domeniu. Totul e sa te intereseze indeajuns de mult.

 

 

Blogul

Am scris prima reteta pe blog in primavara lui 2009. In momentul acela eram deja cititor de bloguri culinare de ceva timp. Sau mai degraba de forumuri culinare, pentru ca blogurile erau destul de putine.

Motivul? Pentru ca imi foloseau informatiile pe care le gaseam acolo si m-am gandit ca pot sa dau si eu inapoi intrucatva.

Nu cred ca s-au schimbat prea multe de atunci. Motivul pentru care scriu a ramas acelasi. In plus am facut si o pasiune pentru fotografia culinara. Cu siguranta am evoluat din punct de vedere tehnic.

 

Timp pentru blog

Poate prea mult. Imi dau seama de multe ori ca exagerez. Dar nu cred ca se mai poate altfel.

 

Timp pentru gatit

Gatesc in fiecare zi. Dar nu tot ce gatesc apare pe blog.

 

Surse de informare

Ma inspir din orice imi face pofta. Din carti, nu neaparat de bucate. Apoi, citesc blogurile romanesti si straine de specialitate.

Nu in ultimul rand imi place sa aflu totul despre bucatariile locale pe care le intalnesc in calatoriile mele.

Si exemplele ar putea continua. Sigur, cea mai facila sursa de informare ramane online-ul.

 

Stilul tau

Nu stiu daca am un stil anume. Imi place incerc  tot timpul retete, gusturi noi. Nu neg ca iubesc bucataria mediteraneana si ma influenteaza foarte mult.

 

Gafe

Am facut multe greseli, dar nu neaparat mari. Greseli, cel mai des din neatentie sau graba, nu neaparat din nestiinta. Bucataria nu e mare filosofie. Iti cere doar atentie si putin bun simt.

Nu mi-au reusit Macaroons. Dar am incercat doar odata. Nu mi-au placut dinainte sa incerc sa-i pregatesc si de aceea n-am mai incercat niciodata de atunci. Dar nu e obligatoriu sa le stii pe toate. Nu e concurs.

 

Publicul

Chiar au existat cateva sondaje facute de agentii de specialitate in ultimii ani asupra publicului blogului meu. E insa,  destul de obositor sa le insir aici.

Pe scurt, publicul  este format in mare parte de oameni tineri, cu studii superioare si da, in mare parte femei. Am insa foarte mutle comentarii si de la barbati.

Cele mai ciudate comentarii? Au fost multe de-a lungul timpului. Am primit inclusiv o amenintare cu moartea, nu mai stiu din ce motiv exact. Era legat de o reteta cu care respectivul individ nu era de acord. Da, stiu ca e ciudata o amenintare cu moartea pe un blog culinar. Dar, tot pasiune e si asta!

Ca pe orice blog apar si comentarii rautacioase sau injurii dar prefer sa nu le public. Consider ca cititorii mei trebuie sa se simta bine atunci cand vin pe blog, nu sa asiste la stirile de la ora 5.

 

Cum au redescoperit oamenii placerea de a gati

Ma bucur ca s-a intamplat asta si as vrea sa cred ca am contribuit si noi bloggerii cu ceva. Cred ca are legatura cu grija pe care tot mai multi o au in a manca sanatos. Cu asta incepe o dieta sanatoasa,  cu gatitul acasa.

Apoi, e important sa gatim alaturi de cei dragi.  E o oportunitate de a petrece mai mult timp impreuna, intr-un mod foarte placut.

 

Sfaturi

Si eu sunt un om obisnuit. Pot sa gateasca oricine la fel, sau chiar mai bine. Trebuie sa stie ca oricine poate gati si ca in bucatarie, ca in orice alt domeniu, orice se invata prin exercitiu. Nimeni nu se naste invatat, iar sa intrebi, daca nu iti iese ceva, nu-i nicio rusine.

 

Trenduri

Este  un subiect delicat. In special in blogosfera culinara apar periodic astfel de trenduri si inevitabil apar si  cei care sunt impotriva lor.

Cred acum  la moda este grilling-ul, o pasiune pe care eu o am de cativa ani. Si nu ma refer aici la mici si carnaciori la gratar. Pulled Pork a fost reteta verii si nu cred ca e supraestimata deloc.

Ce nu iti place

Hmmm, nu m-am gandit niciodata la mancare in felul asta. Stiu sigur ca nu-mi place ouzo, iar de mancat… Ah da! nu-mi place coriandrul proaspat.

 

Offline

Mi-a placut intotdeauna sa gatesc si recunosc ca sunt un gurmand. In ultimi ani am ajuns sa si profesez ca bucatar, desi nu mi-am propus neaparat acest lucru.

Am reusit insa sa nu incurc ceea ce fac la job cu ceea ce fac pe blog. Sunt doua lucruri separate si incerc sa le patrez asa.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related