[Cu marcom-ul in bucate] Echipa Chez Vola cunoaste: "Nu e nimic mai sincer decat o chiftea de vita intr-o chifla proaspata"

Incepem parada echipelor de marketeri care gatesc pentru juriul Cupei Marketerilor la Gatit by Lidl , dar si pentru oricine e pe faza la gustat. Vola.ro e in spotlight in continuare si ai sai 4 cavaleri-bucatari: Catalin Cincu (Content Marketing Specialist), George-Octavian Baltau (Graphic Designer), George Florin Stoica (Copywriter) si Mihai Nutiu (E-mail Marketing Specialist).

Amatori de burgeri toti, s-au decis ca asta va pregati echipa Chez Vola la Cupa, asul din maneca constand intr-un sos special a la George Stoica.

Stiu sa faca pulled pork, lasagna si creveti dar, culmea, uneori nu le ies pizza, ouale fierte sau clatitele. Referintele culinare ale celor "patru sesimi din echipa de marketing Vola", cum se prezinta chiar ei, pe larg imediat mai jos. 

N-aveti cum sa-i votati prin SMS, dar luati-va aplauzele cu voi la Eden pe 10 si 11 mai si sustineti-i oldschool. Am auzit ca juriul ia si asta in considerare.

 

Ansamblu culinar '17. Referinte

Catalin Cincu: Primele experiente cu gatitul le-am avut, cum altfel, in copilarie. Imi amintesc cum cotrobaiam prin raftul de carti de bucate al mamei si experimentam cu ceva omlete si ”incercari” de clatite (clatitele nu-mi ies nici in ziua de azi).

George Baltau: Am ”invatat” sa gatesc acum mai bine de 20 ani, pe cand eram junior in bucataria maica-mii - deci experienta isi va spune cuvantul (sure!).

Prima mancare gatita: niste oua ochiuri, surpriza pentru ai mei care urmau sa se intoarca (infometati, credeam eu) de la cumparaturi. Si mai merita mentionat ca am “nenorocit” zarzavatul pentru o salata de boeuf cam in aceeasi perioada.

George Stoica: Nu ma laud cu gatitul, doar zic ca imi place sa gatesc, am o relatie foarte apropiata cu bucataria, ma relaxeaza si ma indeamna sa imi bucur oamenii dragi cu retetele pe care le fac. Am invatat sa gatesc pentru ca mirosea bine prin casa atunci cand gatea mama, asa ca am luat asa putin cate putin din ceea ce inseamna combinatii de ingrediente.

Am avut o copilarie de slabanog, nu pot sa ma laud cu faptul ca am fost un mancau, am inceput sa mananc cartofi fierti amestecati cu branza si cu unt si cam de acolo a pornit totul, cu varsta s-a mai depus si pofta de mancare pentru alte lucruri mai complicate.

Mihai Nutiu: Am invatat sa gatesc de la bunici si parinti, iar printre primele amintiri de la aragaz regasesc clatitele si piure-ul de cartofi.

 

Numele si repartitia

Am ales sa ne spunem ”Chez Vola” pentru ca vrem sa va ducem cu gandul la o calatorie culinara (noua ne plac al naibii de mult calatoriile, ele ne ocupa atat timpul liber cat si cel de munca, ceea ce e ideal).

Inca lucram la impartirea task-urilor. Dupa cateva sesiuni de training vom decide si structura echipei si vom sti exact cine face cartofii, cine caramelizeaza ceapa, cine invarte burgerii si cine se ocupa de plating :)

Ce reteta pregatiti?

Suntem toti amatori de burgeri, asa ca asta vom si gati. Nu e nimic mai sincer decat o chiftea de vita intr-o chifla proaspata :) Ii vom adauga si un sos secret, courtesy of George Stoica, care speram sa incante papilele juratilor.

 

De zi cu zi: gatitul ca obligatie sau placere?

Clar, gatitul ca placere. Bucataria este fun pentru ca nu prea are limite. Doi la mana, nu suntem bucatari de moda veche, sa putem spune ca gatim din obligatie.

 

Recuzita extra-culinara

Catalin Cincu: Ceva bere buna, pentru inspiratie. Si muzica, orice-mi suna bine, de la Kendrick Lamar la Beyonce si de la Run DMC la Lauryn Hill.

George Stoica: Din bucatarie nu trebuie sa lipseasca tirbusonul, eu asa cred. Daca zici ca iti place sa gatesti si nu ai tirbuson in casa e cam aiurea. Si muzica. Altfel presari patrunjel in ciorba cand dai din fund pe cate-un guilty pleasure cum e Lean On.

George Baltau: Muzica buna si companie placuta.

Mihai Nutiu: Buddha bar sau orice chill mix. Plus un telefon si o boxa portabila.

 

Runda foc. Safety net-ul din bucatarie

Catalin Cincu: Spaghetti carbonara, pe cat de simple, pe atat de bune.
George Stoica: Lasagna din carne de vita + porc + pui ± curcan = love.
George Baltau: Paste cu ce am eu chef.
Mihai Nutiu: Snitel de porc in malai cu piure de cartofi.

 

Un experiment care a iesit ce trebuie

Catalin Cincu: Un pulled pork improvizat, pentru care am asteptat mai bine de sase ore in fata cuptorului.
George Stoica: Ciorba de pui cu reteta a la maman.
George Baltau: Creveti. Si n-as mai incerca, prefer sa ma retrag in glorie.
Mihai Nutiu: Spaghetti Carbonara.

 

Un dish neimblanzit

Catalin Cincu: Cu clatitele nu ma impac deloc bine.
George Stoica: Nu am asa ceva la activ.
George Baltau: Pizza. Blatul ma uraste sau ceva.
Mihai Nutiu: Ou fiert.

 

Ceva ce n-ati gati niciodata

Catalin Cincu: Nu mi-am facut niciodata curaj sa ”gatesc” sushi acasa. Pare destul de complicat sa pui toate ingredientele cap la cap.
George Stoica: Ceva cu stafide.
George Baltau: Deserturi la cuptor. N-am voie sa folosesc cuptorul nesupravegheat.
Mihai Nutiu: Orice contine fructe de mare.

 

Bucatar de renume intr-un univers alternativ. Genre culinar?

Catalin Cincu: Bucatarie japoneza, pentru ca as sti sa fac sushi-ul de care vorbeam mai sus. Si pentru ca imi place la nebunie ramen-ul.

George Stoica: Cred ca e o combinatie de bucatarie italiana cu orientala. E foarte sanatos sa stii ca niste condimente si sosuri orientale fac mancarurile sa se inteleaga la tine prin cap. Chiar si cu pastele.

George Baltau: Reinventator culinar indiferent de specific: ala care reinventeaza roata fara motiv.

Mihai Nutiu: M-as specializa in bucataria romaneasca, sa pot face si pizza si paste, dar si mici si shaorma.

 

Cate-o vorba pentru competitori si juriu

Competitorilor nostri le uram succes si inspiratie in farfurie. Iar juratilor le dorim sa aiba atat de multe dish-uri bune incat sa le fie greu sa decida.



Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Related