La gratar de fengpui

Am pornit cu harnicie sa scriu acest text incercand sa adopt un nou fel de a combina literele in cuvinte, cuvintele in propozitii si propozitiile in fraze. Voiam sa iasa ceva in gen feng shui sau feng ui, dar, pentru ca nu stiu foarte bine cum ar trebui sa sune, cred ca o sa iasa cel mult un feng pui, desi asa imi pierd total din originalitate. Asadar sa purcedem la despicat firul de gaina in patru si 'om vedea ce stil va irupe din toata povestea asta cu miros de cuptor si mujdei de usturoi.

Puterea demonstratiei
Cu toate ca potrivit "regulilor" lui Ogilvy reclamele gen demonstratie sunt peste medie in ceea ce priveste capacitatea lor persuasiva, pe mine nici macar nu ma conving sa nu bruschez telecomanda in cautarea disperata a unui alt post. Si asta pentru ca am asistat excesiv la desfasurari de forte demonstrative precum cele din Bilaribo si Bilabaho. Ca sa rezum, ce ma plictiseste cel mai mult la aceste reclame este tocmai vorbaria dinaintea demonstratiei propriu-zise menite sa te puna in tema cu ce se va intampla acolo. Un fel de speech al crainicului care anunta baritonal: "buna ziua doamnelor si domnilor, va multumesc pentru prezenta, am sa-i dau acum cuvantului domnului X ". Mai tragic mi se pare insa atunci cand discursul domnului X ( demonstratia in cazul nostru) este si mai lipsita de substanta decat insasi vorbaria crainicului. Din fericire, nu este si cazul spotului comandat de Uniunea Crescatorilor de Pasari, care nu exceleaza nici prin idee ( desi se poate spune ca simplitatea acesteia il face totusi un spot simpatic), nici prin vreo alta calitate, dar ma face pur si simplu sa rad. De ce? Foarte bine nici eu nu imi pot explica si tare as fi tentata sa arunc din varful buzelor un " ciudate sunt caile Domnului" si sa scap de-o grija. Dar nu sunt nici cine stie ce religioasa si nici nu imi da pace aceasta dorinta de a afla ce la acest spot imi creeaza buna dispozitie. Asa ca o sa imi dau si eu cu presupusul.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Companii

Branduri

Sectiune


Comentarii

Daniela Ioan
acum 17 ani
mi s-a parut unul din cele mai jalnice spoturi pe care le-am vazut...rusinica!
George bogdan Mujescu
acum 17 ani
Suprarealist? Direct? Prea direct? Idiotic de direct? Hm.... greu de spus. Insa di pachetul pe care l-am vazut (reclame TV, site) mi se pare ca baietii astia vor doar sa "epateze". Vezi paduchele din frunte.
Ioana Margarit
acum 17 ani
Mie mi se pare a fi o reclama aproape perfecta(aproape-pt ca nimic si nimeni nu e perfect):

este simplu, concis, original si amuzant. Ce sa vrei mai mult de la un spot?

E pe intelesul tuturor, se adreseaza majoritatii.

Cat despre publicitatea mascata... Ea exista.



Branded


Related