Stefan Voloaca: Agentia Bigger Group a fost vanduta catre cineva care nu va continua activitatea de publicitate

Agentia de publicitate Bigger Group si-a inchis portile in aceasta dimineata. Stefan Voloaca, Creative Director&Partner BIGGER Group, a declarat pentru IQads ca "agentia a fost vanduta catre cineva care nu cred ca va continua activitatea de publicitate".

Masura de inchidere a agentiei intervine dupa multele disponibilizari care au avut loc in grupul de companii Bigger incepand cu ianuarie 2008.

Desi in piata se vehiculeaza ideea ca agentia ar fi o victima a crizei economice, inca nu se cunosc motivele oficiale pentru care managementul Bigger a fost nevoit sa ia o astfel de decizie. In scurt timp vom reveni cu declaratii din partea oficialilor companiei.

In 2007, cifra de afaceri a Grupului a fost de 14,7 milioane de Euro, avand o crestere cu peste 160% fata de anul 2006, conform datelor oferite de Bigger Group. Pentru anul 2008, compania estima o cifra de afaceri de 20,7 milioane de euro, tradusa printr-o crestere de 40% fata de 2007.

Din portofoliul agentiei au facut parte clienti ca Anchor Group, Abbott Laboratoires, Adevarul Holding, Agroli Group, Asociatia pentru Implementarea Democratiei, AutoItalia, Bere Mures, Biofarm, Brenac, Cheque Dejeuner, Citroen, Clal, Cris-Tim, CitiFinancial, Chronotime, Dom Perignon.

Boardul companiei era format din Marcel Straut, Directorul General al companiei, Luciana Zamfirescu - Business Development Director, Razvan Mihai - Strategy and Brand Communication Director, Roxana Craciun - Media Manager, Alexandru Flus - PR Director si Stefan Voloaca - Creative Director.

Grupul de comunicare Bigger a fost infiintat in 2005 sub numele de Starlink si, pana la 1 ianuarie 2008, a facut parte din grupul Leo Burnett. Serviciile oferite de Bigger Group includeau communication planning, cercetare, strategie de brand, creatie, media, productie publicitara, shopper marketing, BTL si PR.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Sectiune


Comentarii

Stefan Popescu
acum 15 ani
uite o parere de insider. e o mare porcarie ideea de victima a crizei economice. totul era bine, doar ca unii actionari au luat decizii care sa ii favorizeze personal, si nu au mai dat 2 bani pe firma. e mullt mai complicata povestea.. in mare toata lumea a fost super driblata de unii mai sus mentionati.
Stefan Popescu
acum 15 ani
fane go home. daca cineva te mai crede, e mare lucru.
Voinea Raluca
acum 15 ani
cel mai grav e ca straut si-a batut joc de oamenii lui si in general de ceea ce reprezenta un super mediu aka starlink.

A Gagonu
acum 15 ani
Cine mai face spoturile alea misto? Mare pierdere!
Valentin Lica
acum 15 ani
s-a dat cu bigger.
Prenumele Meu
acum 15 ani
hai sa nu o mai dam la intors...de fapt se stie ce s-a intamplat...

Strautz si cu fufa aia de amanta-sa...pentru care si-a lasat nevasta si copii...au furat cat au putut de mult de pe spatele acestei firme. Au lasat chiria neplatita la cladire, furnizorii neplatiti, si au avut grija sa plece lichidand toate conturile, cu 2 geamantane de acte, si cu restante de cateva milioane de euro.

Toate deciziile tampite care au fost luate acolo in ultimul an au fost din cauza Lucianei Zamfirescu...amanta lui Strautz care la randul ei si-a lasat si ea barbatu si copilul pentru unul mai scund cu un cap si bani mai multi.

A fost un mare tun dar sper sa il prinda garda financiara, inspectia muncii si ...angajatii care cred ca il vor linsa cu totul.

Am auzit ca unii deja ii fac vizite pe acasa seara !!!

Deci...fara prea multa bataie de cap...omu si-a luat banu gros si a fugit...minte de femeie! Provocati-ma numai...ca mai stiu ceva povesti de pe acolo, auzite, vazute si candva traite!

ionut popescu
acum 15 ani
parerea mea e ca nea strautz asta a cam copiat conceptul de la darcy. RUSINE ba ca s-a mai facut!
Razvan Stefan
acum 15 ani
Omul si-a facut o firma, fie ca era o agentie de publicitate fie ca era un magazin de la parterul unui bloc, pentru a isi spori veniturile si pentru un trai mai bun. Pentru asta a investit BANI. Acum si-a scos banii si a inchis firma si a plecat acasa. Motivele posibile: - s-a saturat de industria asta; - s-a saturat de subiectivismele clientilor; - mai mult ca sigur ca s-a saturat de fitele angajatilor cu impresii de creativi; - si mult mai mult decat atat s-a saturat sa va plateasca pe voi mancatorii de RAHAT. Firma a facut-o pentru el si nu pentru a va creste voua burtile. ASA CA ACUM SUNTETI PE DRUMURI SI VA CAUTATI JOB - ASA SI TREBUIE
marian stan
acum 15 ani
cititi nene cu atentie ce scrie mai jos noname1. chiar daca nu e tabloul complet, ce zice nenea ala (sau tanti aia), se apropie cel mai mult de adevar.

sthefix scoate si el la iveala ceva, e drept, mai eufemistic.

fie ca vreti, fie ca nu vreti, adevarul e ca nenea marcel a dat tzeapa. la clienti, la furnizori si la angajati. vor urma procese, sentinte, masa credala si... urmarire generala daca marcelus se face nevazut.

marian stan
acum 15 ani
inteleg ca a luat o masa la cat ii place lui sa manance. inteleg si treaba si cu scaunul, ca sa stea la masa (asta in caz ca nu e un scaun d'ala de are legatura cu smecta).

da' calculatoru' bre??? ce naiba sa faca cu el? calculatorul e belea mare... trebuie sa stii sa lucrezi cu el...

common, nu mai acuzati oamenii pe nedrept!

ionica ram de tei
acum 15 ani
ma raz, tu nu cumva esti usor ruda cu piticu'? ca le zici asa din suflet de mi-au dat toate lacrimile. da' stii cum? toate, toate!

ceea ce s-a intamplat acolo e evaziune fiscala, frauda si inselatorie. cam asa s-ar cataloga in linii mari povestea si era de asteptat.

voloaca, doar un atarnator, a ciupit si el cat a putut si s-a pricopsit. ma voloaca, sa stii ca nimeni nu putea sa te oblige sa-ti cesionezi partile uite asa netam nesam. ca f*** cu forta se numeste viol. ori ti-o fi placut, nah...insa in privinta asta sa stii ca luciana te bate de bate de la maxima distanta. are antecedente din frageda pruncie :))

din pacate angajatii ramasi pe drumuri, buni sau mai putin buni, sunt oameni. dar voi nu prea stiti notiunea asta. ati ramas la stadiul de indivizi. iar acesti oameni ar trebui sa va dea in judecata. macar pentru moralul lor. pacat ca nu sunt uniti si nu au curajul sa-si asume o astfel de actiune. asa ca voi veti trai linistiti. nu v-a zis luciana ca le rezolva ea pe toate? :)))) ar trebui sa va fie rusine!

Razvan Stefan
acum 15 ani
Nu sunt ruda cu piticul, nici nu il cunosc si nici nu cred ca am auzit foarte multe despre BIgger Group. Ce a fost acolo e treaba lor. Ca ar fi "coada de femeie" sau imposibilitate de plata este treaba lor. Subiectul, dupa parerea mea, nu este asta. Subiectul este oftica care v-a apucat pe voi, cei care ati lucrat acolo. Ia incercati sa va faceti o introspectie si sa va ganditi daca nu cumva situatia asta a fost creata si de voi? Lipsa de maturitate in gandire, cererile salariale extreme, permanentul santaj al angajatorului ca veti pleca, discutille stupide despre clienti si despre produsele clientilor s.a.m.d.. Ceea ce aduce bun aceasta criza este maturitatea angajatilor. Cand spun maturitate ma refer la seriozitatea cu care vom privi de acum inainte jobul nostru si proiectele care vor intra in agentie. Nu va mai fi o piata a muncii atat de mobila. Daca va multumeste cu ceva sunt si eu de partea voastra numai ca sunt angajator si imi privesc angajatii ca pe niste colegi
Razvan Stefan
acum 15 ani
care a lucrat pe conturile ce au apartinut lui Bigger Group si vrea sa ramana industrie si de ce nu sa castige un ban frumos il rog sa imi lase un mesaj aici. Imi poate lasa o adresa de mail. Ma refer la account sau CS , copy senior sau art senior.

CE SA FACEM ESTE O INDUSTRIE DURA ! TREBUIE SA SUPRAVIETUIM SI NOI! I PUP U

Voinea Raluca
acum 15 ani

Tu spui ca nu ai legatura, nu stii ce s-a intamplat acolo dar vad ca dai detalii pe care un outsider in mod normal nu le stie. Respectiv: "lipsa de maturitate in gandire, cererile salariale extreme, permanentul santaj al angajatorului ca veti pleca, discutille stupide despre clienti si despre produsele clientilor s.a.m.d."

Ar trebui sa-ti fie rusine si tie ptr astfel de "declaratii" si managementului agentiei care clar a dat dovada de logica si ratiune de cartier. Desi daca stau sa ma gandesc putin si aia sunt mai destepti. Oricum ar fi angajatii draga RAZ de aceea exista management ca sa-i tina din frau, ca sa-i CONDUCA!

In Bigger managementul nu avea nicio treaba. Au vazut asta si angajatii si acum vede toata piata!

ionica ram de tei
acum 15 ani
n-am nici o treaba alta decat o interventie in aceasta discutie. tu nu numai ca nu esti angajator (mentalitatea te cam da de gol), dar esti foarte p-afarist cu idustria in sine. scuze ca vorbesc atat de "pe sleau" cu tine. nu stiu cine esti si nici nu ma intereseaza. insa ce e este cel mai important, dupa umila mea parere, este faptul ca intamplarea asta arunca o pata pe obrazul intregii industrii. mici smenari ca astia au insa darul si de a trezi pe cine trebuie la realitate. lucrurile din spatele scenei din toata industria trebuie sa ia sfarsit - angajati obligati sa-si faca microintreprinderi ca sa-si primeasca salariul (ilegalitate flagranta dealtfel) desi poate nu au nici in clin nici in maneca cu ce inseamna responsabilitatea de a avea o firma, angajati ale caror salarii nu sunt trecute legal in cartile de munca pentru ca bietii angajatori sa nu plateasca taxe prea mari (dar sa-si bage acei bani in buzunare), angajari pe grade de rudenie sau numere sexuale prestate, tepe date clientilor si furnizorilor. aceste lucruri ar trebui sa inceteze. doar ca observ ca oamenii din industrie nu sunt uniti si nici nu fac ceva pentru DREPTURILE lor. Este foarte trist ce s-a inatmplat acolo si crede-ma, jenant de-a dreptul pentru tine si pozitia pe care o adopti. cat priveste strategia pe care se presupune ca o stii...forget about it!
Razvan Stefan
acum 15 ani
Alice te deranjeanza ca ti-ai facut micro pentru a primi salriul cerut de tine? Dar de ce nu te deranjeaza ca nu vrei sa semnezi un contract cu o clauza de reziliere din partea ta de cateva zeci de mii de euro? Nu de alta dar tu lucrezi cu informatie, si informatia are cea mai mare mobilitate. Asa ca detinand acea informatie te vei duce la alat angajator si te vei folosi de ea. Ce zici de asta! Si acum sa iti raspund... Nu nu sunt "p-afarist", sunt un insider de foarte mult timp, sunt angajator, si privesc cu respect atat clientii cat si furnizorii si mai cu seama colegii. Atitudinea ta extrem de aroganta precum si suficienta de care dai dovada ma face sa cred ca esti un new-entry ce inceraca sa lucreze intr-o echipa de creatie si crede ca statul pe mess, cititul blogurilor de pe iqads, statul "La Motoare" intr-un cuvant faptul ca "o arzi publicitar" iti da dreptul sa critici. HEI nu este chiar asa. Pentru un angajat mai platesti la stat inca aprox 60% din salariu. Clientii nu platesc sumele de care voi auziti. Alea sunt blufuri. Incasarile reale sunt jumatate. Trust me! Niciun angajator serios nu aduce inside oameni pe grade de rudenie sau pe favoruri sexuale. Nu de alta dar iti strica echipa. Si o echipa stricata este ca si cum ai arunca banii pe fereastra. Asa ca inainte de a vorbi CITESTE si dupa aia mai discutam!
Razvan Stefan
acum 15 ani
Am sa incep cu .... Buna Ziua! Karolina, nu-i asa ca am nimerit adevarul? NU NU SUNT UN INSIDER AL AGENTIEI BIGGER! Nici nu stiu cine sunt astia! De Starlink am auzit dara de Bigger NU! Dar ceea ce am scris eu este o situatie extrem de prezenta la nivelul agentiilor! Angajatii sunt tineri, fara experienta muncii, fara experienta unei echipe. Sunt luati de acasa si pusi in linia intai.In primul rand isi distrug perceptia asupra propriei persoane (se cred foarte buni si de neinlocuit) , in al doilea rand nu au rabdarea necesara pentru proiecte de anvergura iar in al trilea rand LIPSA LOR DE EXPERIENTA in relatiile interumane atrage dupa sine prejudicii angajatorului. NU STIU SA COMUNICE SI AU PRETENTII EXAGERATE! RABDAREA SI MODESTIA sunt conditii "sine qua non" pentru a progresa in aceasta industria! FARA FUMURI
marian stan
acum 15 ani
constat ca tie iti place sa te asculti vorbind, sau poate nu ai treaba pe la agentia aia pe care zici ca o conduci.

recunoscand ca esti outsider macar abtine-te sa faci presupuneri despre corectitudinea patronului si delasarea fostilor angajati. vei intelege probabil, pe parcurs, adevarul daca vor aparea in presa informatii despre tunul dat de straut. treaba cu angajatii ramasi brusc pe drumuri e mai mult de natura morala (si civila). insa banii neplatiti catre furnizori (mai ales de media), si insusiti din conturile companiei inainte sa fuga, bate de departe inspre penal. nu mai vorbi tu de industrie ca ce s-a intamplat la bigger nu are legatura cu industria ci cu codul civil si cel penal. si s-au gasit deja grei care sa il dea in judecata pt recuperarea prejudiciilor. sa vedem daca o scoate cu astia la capat ca pe angajati se p... de la mare distanta avand banul gros pe el. iar cand o fi sa fie isi va tari si complicii dupa el in speranta ca va scapa cu o pedeapsa mai usoara.

in cateva cuvinte... nu-ti mai baza afirmatiile pe presupuneri personale, treaba aici e mult mai grava decat problema fostilor angajati. sunt infractiuni economice in forma calificata, iar tu te trezesti sa iei apararea unui infractor. viitorul, prin vocea instantei, va dovedi asta.

Prenumele Meu
acum 15 ani
...cu un ochi rad si cu unul plang...

rad ca o sa i se infunde pana la urma dar plang pentru situatia creata. Angajatii nu au fost delasatori, starea proasta a companiei se datora strict managementului prost al poneiului si a pupezei.

Cristian Scurtu
acum 15 ani
cica raz asta e angajator dar el nu a auzit de bigger, doar de star.

pai ce angajatoru lu peste esti tu de habar nu ai de piata de publicitate?

nu am nicio treaba cu bigger si cu atat mai putin cu discutiile de aici dar nu pot sa ma abtin sa comentez cand vad cat esti de jenant, draga angajator.

spune mi si mie la ce firma angajezi tu ca sa stiu unde sa nu nimeresc cumva din greseala:)

"pace!":)



Branded


Related