Publicitatea traieste linistea dinaintea furtunii

Bilantul principalelor companii de publicitate pe 2008 indica o scadere a profitului in acest business, semn ca efectele crizei financiare incep deja sa se vada, scrie saptamanalul de business MONEY EXPRESS.

Din cele 35 de agentii full-service al caror bilant este public, peste jumatate au avut profitul in scadere in 2008. De pilda, profitul Tempo Advertising a scazut cu 92%, de la echivalentul a 1,39 milioane de euro in 2007, la numai 102.000 euro in 2008. Alte agentii al caror profit s-a dus in jos sunt Leo Burnett&Target (-83%), Friends Advertising (-67%), Draft/FCB (-24,5%).

Vestea buna totusi e ca, desi e in cadere libera, profitul inca exista si doar putine agentii au inregistrat pierderi in 2008 (ex. Loco Branding, Maximize, Notorius). Iar in zona serviciilor media, din cele 21 de agentii analizate, doar carat Romania a avut pierderi. Despre o scadere a profitului se poate vorbi si in conturile agentiilor de media, dar intr-o mai mica masura: doar un sfert dintre agentiile de media - spre deosebire de peste jumatate, in cazul full-service - au avut profitul in scadere. Printre ele se numara: Initiative Media (-69%), United Media Services (-46%), Media Investment (-39%). Si profitul Zenith Media, cea mai mare agentie de profil, a scazut cu 13%.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related