[Piata de media] Investitii de 350 mil. euro in 2009 - cu 40% mai putin decat in 2008

Criza a lovit bine piata de publicitate din Romania in 2009 si desi nimeni nu stie exact ce va fi in 2010 putem totusi incerca sa ne orientam dupa predictii. Conform specialistilor intervievati, piata de advertising a scazut in 2009 la aproximativ 350 milioane euro net, cu aproape 40% sub volumul pietei de publicitate din 2008.
Bogdan Prajisteanu, Managing Director Mediaedge:cia, estimeaza investitiile totale in media in 2009 in jurul valorii de 380-390 milioane euro, cu 35% mai mici decat in 2008. Si totusi exista si aspecte pozitive.
Mihai Trandafir, Managing Director Universal McCann, considera ca pe fondul reducerii drastice a bugetelor a avut loc si un aspect favorabil, si anume o reechilibrare a cererii cu oferta. "Mediile care au depins cel mai mult de investitii din categoriile imobiliare, auto, servicii financiare, bunuri de folosinta indelungata, au avut cel mai mult de suferit in 2009 si vor avea in continuare de suferit (o relaxare a creditarii ar debloca aceste sectoare si implicit mediile in care investesc)", a mai declarat Trandafir.
Citeste continuarea.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


SectiuneBranded


Related