David Ogilvy. Britanicul care a cucerit publicitatea inconjurandu-se de oameni mai talentati ca el.

David Ogilvy. Britanicul care a cucerit publicitatea inconjurandu-se de oameni mai talentati ca el.

E greu ca atunci cand pleci urechea spre trecutul publicitatii sa nu auzi de David Ogilvy. Nascut pe 23 iunie 1911, in West Horsley, Anglia, David a fost un copil cu minte agera, dotat cu un acut simt al argumentarii. Mereu in conflict cu profesorii, incerca sa le demonstreze ca el are dreptate. Invata mereu recompensat cu burse de studiu la scoli bune, iar studentia o incepe la Oxford.

Nu petrece mult timp in postura de student si renunta la facultate pentru a pleca sa-si caute rostul in lume.  Ajunge intai la Paris, unde lucreaza in bucataria Hotelului Majestic. In cartea sa "Confesiunile unui om de publicitate”, povesteste despre aceasta perioada ca fiind definitorie pentru caracterul sau. Aici a invatat management si disciplina, dar a fost inspirat ca la momentul potrivit sa plece de acolo si sa-si urmeze destinul inapoi pe arhipelagul britanic.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Oameni

Pozitii

Sectiune



Branded


Related