Echipa The Type Collective si experimentele cu lettering si typography

Echipa The Type Collective si experimentele cu lettering si typography

"Am inceput sa desenez serios litere in urma cu aproximativ doi ani, cand mi-am facut un blog si am inceput sa postez o litera zilnic. Dupa care am inceput sa fac alfabete intregi, numere si alte lucruri", spune Vian Peanu, art director la agentia Bonnie & Clyde si unul dintre initiatorii The Type Collective (TTC), proiect de typography si lettering care intre timp s-a dezvoltat si are o expozitie la galeria nou9, deschisa pana pe 22 februarie.

"Eu de cativa ani ma tot plimb prin diverse domenii ce tin de type", spune Alex Beltechi, graphic designer freelancer si membru TTC. "La un moment dat eram concentrat mai mult pe ilustratie, dar cautam ceva diferit, o nisa in care sa imi gasesc locul si sa pot face ceva diferit fata de ce vedeam pe net. Dupa vreo 4-5 lucrari axate pe litera, mi-am dat seama ca vreau sa continuu tot asa. Stilul meu e de fapt o combinatie intre a incerca sa creez totul de la zero, adica fara resurse externe prefabricate (de exemplu, fotografii stock) si diverse tehnici 2D si 3D pe care le-am dezvoltat pe parcursul catorva ani".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related