Noi cuvinte, inspirate de social media, adaugate de Oxford English Dictionary

Noi cuvinte, inspirate de social media, adaugate de Oxford English Dictionary

Oxford English Dictionary a anuntat la jumatatea lui iunie includerea a 1.200 de cuvinte cu sensuri revizuite, adaptate atat la evolutia tehnologica, cat si la contextul politico-economic, potrivit unei postari publicate pe blogul Oxford Dictionaries.

Astfel, la cuvintele follow (verb), follower (substantiv) si tweet (substantiv si verb) au fost adaugate sensuri potrivite pentru a descrie activitatea din retelele sociale a populatiei. Varianta noua a Oxford English Dictionaries dateaza termenul live-blog (substantiv) din 2004, in timp ce live-blogging a aparut un an mai tarziu, ambele descriind actiunea de a comenta un eveniment in direct folosind descrieri mai ample decat cele limitate de tweet-uri. Noua explicatie pentru crowdsourcing, folosit in sintagma "crowdsourcing techniques" inca din secolul XIX, arata ca sensul folosit in prezent este originar din articolul publicat de Jeff Howe in Wired in 2006. Cel mai recent sens adaugat de ODE pentru mouseover este din 2011, atribuit publicatiei Mashable, iar sensurile pentru e-reader dateaza din 1995, cel mai nou (2011) fiind dispozitivul electronic, care poate fi tinut in maini, menit pentru citirea cartilor electronice.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related