Tu ce voiai sa te faci cand erai mic?

Tu ce voiai sa te faci cand erai mic?

"Don’t grow up! It’s a trap!" e, din punctul meu de vedere, cel mai tare citat care circula pe net. Face referire, bineinteles, la dorinta aia pe care o avem cand suntem mici, sa ne facem cat mai repede oameni mari si independenti, astronauti sau piloti de Formula 1, medici, profesori, botanisti sau actori celebri. Desigur, lucrurile astea se pierd undeva pe parcurs si putini sunt cei norocosi care chiar ajung sa faca ce visau cand erau copii. Dar lucrurile incep sa se schimbe.

O actiune in directia asta a luat forma unui proiect de educatie alternativa, al carui nume inseamna "hipopotam" in Swahili: Kiboko. Oamenii de la Kiboko nu isi propun sa educe copii, ci sa ii indrume spre o cale cat mai apropiata de abilitatile lor, "oferindu-le idei si oportunitati de a-si explora si depasi limitele". Fac asta prin workshop-uri, dar si prin Provocarea celor 2013 povesti, care, asa cum ii spune si numele, isi propune sa stranga 2013 povesti despre "ce voiai sa te faci cand vei fi mare si ce faci acum", sa le lege intr-o carte si sa le dea drept exemplu lumii. Toate pentru a demonstra ca undeva se produce ruptura aia intre visurile din copilarie si viata de adult, dar ca poate fi reparata. Cum le-a venit ideea, cum vor sa se lupte cu sistemul si pana unde vor sa ajunga, ne-a spus Claudiu Jojatu (Co-founder si Sef de Trib, Kiboko).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related