O oaie indaratnica, simbolul rezistentei animatiei romanesti

O oaie indaratnica, simbolul rezistentei animatiei romanesti

Pe la mijlocul anilor 2000, pulsul animatiei romanesti abia daca se mai simtea. Dupa o istorie deloc de ignorat, inceputa prin anii '20 si presarata cu nume precum Aurel Petrescu, Marin Iorga si Ion Popescu Gopo, in 2005 inima animatiei romanesti aproape incetase sa mai bata. Un an mai tarziu, Laurentiu Bratan si Mihai Mitrica au organizat prima editie Anim'est, care i-a folosit drept stimulator cardiac, trimitand electrosocuri sub forma de proiectii de filme, workshop-uri si mese rotunde.

Aflat la a IX-a editie, Festivalul International de Film de Animatie Anim'est reuneste, in fiecare an, din 2006 incoace, iubitorii genului prin selectii de filme din intreaga Europa. De asemenea, Anim'est are un segment dedicat celor mai apreciate filme de animatie ale momentului, premiate la scoli de film internationale – Animash (ex. Mozaic) si segmente in care sunt incluse filme realizate de scoli de film de animatie renumite in intreaga lume, de studiouri recunoscute international, de animatori consacrati sau pelicule premiate in cadrul unor festivaluri de profil celebre din Europa. La ele se adauga componenta de competitie a Festivalului, care cuprinde sectiunile lungmetraj international, scurtmetraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising si balkanimation.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related