Poveste trista de amor: Burger King voia sa faca pace si hamburgeri imaginari cu McDonald’s

Poveste trista de amor: Burger King voia sa faca pace si hamburgeri imaginari cu McDonald’s

Dar a fost refuzat.

V-ati gandit cum ar fi faca Big Mac-ul s-ar intalni cu Whopper-ul si ar avea multi copii? Pentru asta, Burger King i-a scris zilele trecute o scrisoare de amor lui McDonald’s prin intermediul acestui site, creat special, dar si pe pagini intregi din New York Times si Chicago Tribune.


In ea, ii propune sa il scoata la un suc si, in cel mai sincer mod, sa faca pace pe 21 septembrie 2015 (Ziua Internationala a Pacii) si apoi, yada yada, creaturile acelea, jumatate hamburger, jumatate concept, jumatate buzz (avem deja prea multe jumatati) sa sfaraie pe gratare.


In sustinerea acestei propuneri, Burger King vrea sa faca un sediu special de intalnire a ambasadelor celor doua tabere, un restaurant pe un teritoriu neutru, in Atlanta (nici Elvetia nu mai este ce a fost), cu uniforme si ambalaje special create pentru eveniment, unde oamenii nu vor plati cu bani, ci cu intelegere: adica niste biletele prin care se angajeaza sa se impace cu cineva.


Cei de la Burger King spun ca nu e doar o cascadorie de PR si ca au intentii serioase. McDonald’s nu se lasa impresionat, insa. Pe un ton sobru, Steve Easterbrook, CEO McDonald's, raspunde pe Facebook ca cele doua companii pot face altceva impreuna, dar nu isi pot compara rivalitatea cu suferintele pe care le presupune razboiul adevarat.

O parte din fanii McDonald’s, insa, nu au apreciat declaratia lui Easterbrook, iar ecourile negative s-au intins pe Twitter. „McDonald’s greseste inca o data, asa cum mi-au gresit si mie comanda aseara”, „daca e vorba de gust, prefer oricand coroana unui clovn” sau, pur si simplu: „McDonald’s, m-ai intristat”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related