O sa ramanem anonimi, dar avem ceva sa va povestim

O sa ramanem anonimi, dar avem ceva sa va povestim

Urmeaza sa cititi povestile a cinci personaje din Mansarda IQads, pe numele lor de cod Fata-cu-parul-colorat, Fata-care-nu-raspunde-niciodata-la-telefon, Fata-care-doarme-uneori-sub-birou, Baiatul-care-uraste-diminetile si Baiatul-care-bea-prea-multa-cafea. Mentionam ca povestile nu sunt nascociri ale imaginatiei, ci schite desprinse din amintiri cu prietenii lor.

Nu e intamplator nici ca celor cinci le-a venit ideea de a-si impartasi experientele cu prietenii aici: au vrut si ei sa participe neoficial in competitia NESCAFE 3in1 Experiences. Si, pentru ca regulile competitiei nu le permiteau, s-au manifestat cum o fac de obicei, adica in scris, un pic mai jos.

Stim ca esti priceput sau cunosti pe cineva priceput cu camera sau intr-ale animatului, asa ca te poti inscrie pana pe 5 noiembrie in competitia NESCAFE 3in1 Experiences de pe platforma TheCreator.

Poate povestile de mai jos iti servesc si drept inspiratie: ca sa te inscrii in concurs trebuie sa ne arati, in 90 de secunde, cum te distrezi cu prietenii tai atunci cand NESCAFE 3in1 te inspira sa pornesti intr-o aventura. 

Fara alte adaugiri, incepem:

Cum sa intri fara bilet la o petrecere

Se facea ca Fata-cu-parul-colorat isi vizita cea mai buna prietena in Anglia. Intr-o zi aproape insorita, cativa prieteni comuni le invita la o petrecere, undeva intr-o padure, la 50 de km de Brighton. Toate bune si frumoase, dar niciun mijloc de transport disponibil sa le duca acolo. Stand ele intr-o cafenea, oarecum intristate ca rateaza o super-petrecere, le vine ideea sa foloseasca un grup de carpooling. Pe repede-nainte la locul intalnirii cu soferul: ea, caci era o soferita, conducea o fosta ambulanta. Pe bune, arata ca o ambulanta, dar parea foarte veche si vag inoperabila.

Tipa se ducea sa vanda niste salopete in forma de animale, Kigu parca le zicea, chiar la festivalul din padure. Si uite asa s-au trezit doua fete in spatele unei ambulante, in drum spre o petrecere la care, am uitat sa mentionam, nu aveau bilete.

Cateva opriri si cativa autostopisti ridicati mai tarziu, petrecerea se mutase deja in masina. Vine si momentul cheie: cum intra la festival? Padurea, s-a dovedit, nu e un loc de maxima securitate, asa ca vigilenta personalului de securitate a fost inselata prin tacut malc in cabina ambulantei, cabina pe care mai sus numitii au uitat sa o verifice.

Si uite asa, dragii fetei cu parul colorat care s-a imbracat intr-o salopeta in forma de dragon la o petrecere in padure undeva in Anglia, poti sa crash a party si sa cunosti oameni intr-o ambulanta. 

O farsa n-a stricat nimanui

Se spune ca Fata-care-nu-raspunde-niciodata-la-telefon a raspuns cel putin o data. Si i-a fost de ajuns ca sa accepte invitatia prietenilor ei intr-un parc de distractii. Vag tematoare, se uita in sus, se uita in jos, se uita in dreapta: turnuri, rollercoastere, ciocane, in general tiribombe menite sa te faca sa-ti simti pulsul nenatural de aproape de limita. Intr-un acces de adrenalina, ea isi trage prietenii de mana sa inceapa cu cea mai extrema jucarioara: un turn care te proiecteaza la 50 de metri in sus doar ca sa te faca sa cobori cu repeciziunea cu care iti cade inima in stomac.

Adica repede. La fel de repede pe cat a dat inapoi "curajosul" grupului, un tip de vreo 1.90, care se falea intotdeauna cu pataniile lui. La fel de repede pe cat 6 oameni l-au impins spre scaun, i-au pus un GoPro pornit in mana si l-au lasat sa mearga.

Pe filmare, se trece de la super-sperietura la super extaz, cu o intoarcere la super-sperietura, o grimasa ingrozita si una de super relaxare la atingerea pamantului. Si, de parca nu i-ar fi fost de ajuns, mai exista o filmare cu toti 7, care isi plimba camera din mana in mana, incercand sa imortalizeze data aia cand inaltimea le-a fost si prieten si dusman.

Ce bine-i cand ai prieteni (ne)buni

Bine ca Fata-care-doarme-uneori-sub-birou avea roaming-ul activat. Altfel, n-as fi putut sa-si sune seful intelegator ca sa-i spuna ca nu ajunge la birou in urmatoarele doua zile. Il suna din Istanbul, dar aflase asta de foarte putin timp. Povestea e asa: in ajunul zilei de nastere, prietenii ei i-au cumparat un bilet dus-intors spre Istanbul, au legat-o la ochi si au dus-o in aeroport.

Au dezlegat-o, bineinteles, pentru momentele alea in care nu e bine ca securitatea sa te vada legat la nimic, dar secretul a fost pastrat aproape in totalitate. Cred ca i-au dat de gol insotitoarele de zbor, dar ce mai conta, cand ea era in drum spre doua continente intr-unul.

O ora jumatate mai tarziu, aterizau pe Ataturk si trebuiau doar sa decida daca se duc intai la Topkapi, beau un ceai in bazar sau iau vaporasul spre Asia.

Uneori, e bine sa te abati de la plan

Hai la Budapesta! Hai, s-a gandit Baiatul-care-uraste-diminetile. Imbarcati intr-o masina, patru tipi s-au oprit prima data in Sibiu. Au mancat, si-au facut plinul de NESCAFE 3in1 si au purces spre Alba. S-au oprit la Salina Turda, au facut niste poze de sus si sport pe scari pana jos, s-au urcat inapoi in masina. Si s-au oprit in Cluj. Pentru cinci nopti, pentru ca le-a placut atat de mult orasul, incat Budapesta nici n-a mai incaput in discutie.

Unul dintre ei avea un prieten in Cluj, asa ca au impartit frateste doua saltele si dusul cu apa rece. Studentia e treaba grea, sa ai colegi de apartament care uita sa plateasca facturile - cauzator de raceala. Nimic ce nu trece cu niste cafea si petrecerile din Sala Polivalenta, o fosta fabrica sau pe pontoanele lacului Tarnita. O fi Budapesta tare, dar parca mai faine sunt Clujul si planurile care se schimba.

C-un concert se face vara

Bai, ploua. Ploua deja de doua zile, era la inceputul lui august, nici nu-ti dadeai seama ca fusese soare cu doua zile inainte. Baiatul-care-bea-prea-multa-cafea motaia; deodata, ii suna telefonul. Era prietenul lui cel mai bun, care-i spunea ca are cinci minute la dispozitie sa se imbrace si sa fie jos. A super lehamite , se imbraca si coboara. Isi gaseste prietenii intr-o masina imprumutata, urca si pornesc spre nu-stiu-unde. Prima oprire, sa se intalneasca cu un necunoscut, care, in mare secret, le da niste hartii. Pareau bilete, dar ce concert putea sa fie la ora 14.00? 

Incep intrebarile, niciun raspuns, iesisera deja din Bucuresti. Pana se dumireste el, ajungeau la Summer Well, pe o ploaie teribila, care aproape scufundase scena. Nu-i bai, s-au gandit toti, atata vreme cat auzim Placebo si suntem impreuna, nu conteaza.


Orice asemanare cu personaje reale nu este intamplatoare, dar cei cinci prefera sa isi pastreze anonimitatea. Daca v-ati prins care-i care, dati-ne un semn pe mail. Sau nu :)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related