Grapefruit si Noriel lanseaza tableta Noriel Pad special conceputa pentru copii

Grapefruit si Noriel lanseaza tableta Noriel Pad special conceputa pentru copii

Noriel si Grapefruit vin in ajutorul parintilor printr-o tableta special conceputa pentru copii, lansata la sfarsitulul anului 2015. Aceasta tableta dispune de un sistem parental control pe care il poti personaliza si prin care parintii pot decide ce, cand si cat timp vor petrece copiii pe tableta.

 

"Timpul prea mare petrecut de copii pe tableta sau alte device-uri este adus in discutie tot mai mult. De asemenea, copiii pot accesa orice fel de continut si asta te pune pe ganduri. Acestea sunt impedimente pe care le au mai toti parintii. Ne bucuram ca am avut ocazia sa colaboram cu echipa Noriel la un produs care aduce bucurie noilor generatii si totodata rezolva una din problemele parintilor.", a declarat Anca Samoila (Project Manager, Grapefruit).

 

Noriel este cel mai mare retailer de jucarii din Romania. De cativa ani Noriel reuseste sa aduca la un loc toate brand-urile de jucarii pe care le indragesti si care ii fac fericiti pe copii in fiecare zi.

 

"Tableta Noriel Pad a fost dezvoltata special pentru cei mici, astfel incat ei sa aiba acces la continut digital intr-un mediu sigur, dar prietenos. Tableta Noriel Pad a fost proiectata atat pentru copii, dar si pentru parinti – ei pot controla tipul de continut accesat de copii si timpul pe care copilul il petrece consumand continut digital. Este un produs care satisface atat nevoile parintelui de securitate si siguranta privind accesul copilului la internet dar si nevoia de nou, digital si joc a copilului.", a declarant Corina Lazar (Marketing Manager, Noriel).

 

Tableta Noriel Pad este un produs realizat impreuna cu Grapefruit, agentie de digital user experience. Aceasta este orientata pe rezolvarea problemelor de business si usurarea interactiunii utilizatorilor prin aplicatii de mobil, website-uri sau platforme online.

Intregul proces a pornit de la specificatiile tehnice si functionale conturate de catre echipa de programare, design si project management.

 

"Atentia noastra s-a indreptat spre dezvoltarea unei interfete prietenoase pentru copii, dar in acelasi timp usor de configurat si utilizat de catre parinti. Am gasit un echilibru potrivit intre cele doua categorii de utilizatori si modul lor de interactiune cu tableta", a declarat Alecsandru Grigoriu (Lead UX Designer, Grapefruit).

 

Teoretic, sunt doua tipuri de user personas: copii si parintii. Copiii pot accesa diferite aplicatii grupate pe categorii predefinite (Educatie, Jocuri, Sport, Arta etc.) si pot accesa anumite functii ale tabletei (Camera, Media, Google Play). Pe de alta parte, parintii se pot conecta in zona de parental control si pot limita activitatea copiilor pe tableta:

  • Seteaza parole noi;
  • Limiteaza/controleaza timpul petrecut pe tableta;
  • Ascund categorii;
  • Acceseaza interfata standard Android 4.4 KitKat;
  • Restrictioneaza accesul copiilor la camera sau la alte functionalitati.

 

Diferenta fata de proiectele anterioare dezvoltate de catre Grapefruit a fost targetul: copiii. Pentru a fi siguri ca tableta Noriel Pad va fi usor de utilizat, au fost adusi toti “copiii Grapefruit” (fii si fiice, nepoti si nepoate) care se potriveau target-ului.

Acestia au fost lasati sa identifice toate categoriile tabletei. Surprinzator nu toate icon-urile au fost clare pentru ei. Cel mai neasteptat icon a fost cel pentru categoria sport: daca designerii Grapefruit au vazut o minge de fotbal potrivita pentru categoria Sport, curajosul Roman a vazut in schimb o laba de urs.

 

Luand in calcul feedback-ul primit de la copii, utilizatorul cheie al tabletei, echipa Grapefruit a mers mai departe. Au fost customizate comenzile Android KitKat astfel incat sa se potriveasca cu intreg stilul Tabletei Noriel Pad si, in acelasi timp, s-a tinut cont de performanta tabletei.

 

Interfata de navigare a aplicatiei a fost realizata sub forma unui Android Launcher, disponibila in romana si in engleza.

Dupa un intreg proces de productie, tableta Noriel Pad, impreuna cu manualul de utilizare si o husa speciala de protectie, a ajuns in mainile copiilor inainte de sarbatorile de iarna de anul trecut.

Asa cum speram si ne asteptam, tableta a avut un real succes.

 

"Tableta Noriel Pad a fost produsul Craciunului 2016. Am primit feedback pozitiv din piata legat de continut, aplicatii si de cat de accesibila era interfata pentru copii si parinti. Stocul pe care l-am adus pentru perioada sarbatorilor a fost epuizat in doar 2 saptamani de la lansare. Dupa succesul intregistrat de Craciun, am readus tableta Noriel Pad in stoc, ea fiind disponibila in magazinele noastre si online.", a declarant Corina Lazar (Marketing Manager Noriel).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related