Un micro-muzeu al designului de litera numit Typopassage. Si ai lui prieteni

Un micro-muzeu al designului de litera numit Typopassage. Si ai lui prieteni

Typopassage are prieteni in Viena + Timisoara si viitori prieteni la New York. Cum si i-a facut? Pai totul a inceput in 2009 la Viena, cand Museums Quartier avea un pasaj tipografic cu ramuri internationale - reprezentant al Romaniei: Ovidiu Hrin. Dupa o bere cu curatorul Typopassage Wien, Erwin Bauer, s-a decis prelungirea vietii proiectului acasa, la Timisoara.

Cu oamenii si logistica studioului propriu de design numit Synopsis, Ovidiu a pus repede fundatia celulei timisorene a Typopassage Timisoara (Typopassage TM) ca muzeu in aer liber, cu un typowall devenit punct de reper, cu evenimente proprii si revista la fel,  destinat sa  sa alinieze trendurile internationale din arta tipografica cu practica romaneasca. Si sa aduca la cunostinta publicului timisorean valoarea si estetica designului tipografic. In prezent initiativa e sustinuta de opt creativi si multi parteneri din mediul privat; statul e preocupat cu altele.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related