Automobil Clubul Roman a organizat, in premiera nationala, Simpozionul „Salvati Vietile Copiilor”

Automobil Clubul Roman a organizat, in premiera nationala, Simpozionul „Salvati Vietile Copiilor”

Automobil Clubul Roman, cu sustinerea Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Rutiera a organizat, in premiera in Romania, Simpozionul National SALVATI VIETILE COPIILOR.

Evenimentul a fost organizat pentru realizarea obiectivelor DECENIULUI MONDIAL AL SIGURANTEI RUTIERE 2011 – 2020, initiat de Organizatia Natiunilor Unite.

Problematica simpozionului a avut ca scop major sensibilizarea tuturor factorilor cu responsabilitati in siguranta si educatia rutiera, precum si schimbarea comportamentului participantilor la traficul rutier pentru reducerea accidentelor in randul copiilor, care reprezinta o categorie semnificativa a populatiei in tragediile de pe sosea.

 

Conform statisticilor prezentate de IGPR – Directia Rutiera, in Romania, la fiecare 3 zile, un copil moare intr-un accident rutier. Totodata, in fiecare zi, 3 copii sunt raniti, in urma unui accident rutier. In 2015, la nivel national, si-au pierdut viata in accidente rutiere 141 de copii.

 

Evenimentul a fost deschis printr-un discurs al presedintelui ACR – Constantin Niculescu, urmat de un mesaj video al presedintelui FIA, Jean Todt, reprezentat special pentru Siguranta Rutiera al Organizatiei Natiunilor Unite.

La finalul simpozionului s-a adoptat o rezolutie, care a cuprins mai multe propuneri pentru reducerea accidentelor rutiere in randul copiilor.

Printre acestea se numara: programe de educatie scolara pentru elevi, grupuri de voluntari in preajma scolilor, campanii de siguranta rutiera la nivel national, modernizarea infrastructurii si trotuare, piste pentru biciclete, praguri limitatoare, promovarea competitiilor de karting, promovarea castilor de protectie, promovarea intensa a scaunelor auto pentru copii, protocoale institutionale, programe speciale in scolile de soferi.

Evenimentul s-a bucurat de un numar mare de participanti, printre vorbitori numarandu-se oficilitati ale unor institutii nationale cu responsabilitati in siguranta rutiera, precum si ai societatii civile.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related