Romanii alearga pentru a lupta impotriva obezitatii. "Banca de KM" converteste kilometri in servicii medicale

Romanii alearga pentru a lupta impotriva obezitatii. "Banca de KM" converteste kilometri in servicii medicale

Geometry Global Bucharest, impreuna cu Ponderas, unul dintre spitalele de renume din Europa, au creat "Banca de KM", o initiativa CSR dedicata luptei impotriva obezitatii.

Campania are in centru miscarea drept mijloc de a incuraja oamenii sa scape de surplusul de kilograme fara a apela la proceduri chirurgicale intruzive.

Campania a obtinut un premiu Gold la Festivalul Golden Hammer (categoria Corporate PR) si a fost numita Best Social Media campaign in cadrul IAB MIXX Awards 2016. "Banca de KM" este prima platforma care converteste kilometri in servicii medicale.

Alergatul, mersul cu bicicleta, inotul sau orice alta forma de activitate fizica ce poate fi contorizata in kilometri sunt eligibile pentru deschidere unui cont in "Banca de KM".

Prin simpla monitorizare a activitatii fizice si postarea pe Facebook a kilometrilor parcursi alaturi de hashtagul #BancadeKM, oamenii isi pot deschide propriul cont online unde isi pot depune kilometrii. Acestia pot fi convertiti in servicii medicale, fie pentru ei, fie pentru un apropiat care are nevoie.

Obezitatea este o problema mondiala care va afecta aproximativ 35% din populatia Romaniei pana in 2030. Interventia chirugicala a devenit o solutie tot mai comuna , insa proceduri precum gastrectomia laparoscopica, care poate reduce pana la 75% din marimea stomacului, sunt recomandate doar in cazul obezitatii morbide. "Banca de KM" incurajeaza preventia drept modalitate de lupta impotriva obezitatii, in locul interventiilor chirugicale.

PONDERAS ofera o serie de servicii concepute pentru a diagnostica si a preveni probleme cauzate de greutate, in schimbul kilometrilor depusi: consult chirurgia obezitatii (250 km); pachet complet de investigatii-Ponderas Health Scan (200 km); consult nutritionist si control Tanita (100 km); examen iDXA si interpretare cu medicul nutritionist (50 km).

Pana la momentul actual, 156 de persoane obeze au beneficiat de servicii, si 8 vieti au fost salvate. Preventia a devenit tactica de lupta a romanilor impotriva obezitatii, din ce in ce mai multi oameni incepand sa faca miscare pentru sanatate.

 

Echipa Geometry Global
Mihai Fetcu - Creative Director; Claudia Pascu - Senior Art Director; Marina Cordun - Copywriter; Luiza Dumitras - Account Director; Oana Mehedinteanu - Account Executive; Raluca Berceanu - Senior Digital Manager; Mihaela Zaharia - Corp Comm Manager; Claudia Neagoe - PR Executive; Irina Segarceanu - PR Specialist; Alexandra Carlsson – Social Media Strategist; Monica Grigore - Traffic Manager; Dorina Sandu - DTP Manager; Ionut Iacobache - Production Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Companii

Branduri

Campanii

Sectiune



Branded


Related