Inelul ACCEPT, un demers inedit pentru susținerea comunității LGBT din România

Inelul ACCEPT, un demers inedit pentru susținerea comunității LGBT din România

ACCEPT, prima organizaţie neguvernamentală din România care apără şi promovează drepturile LGBT a creat, cu ajutorul unui grup de creativi români, inelul ACCEPT, un demers pentru susținerea acestei comunități care se confruntă cu un mare val de homofobie și nu se poate bucura, în acest moment, de o viață de familie protejată de lege, în România.

Pe 23 mai 2016 s-au depus trei milioane de semnături pentru a modifica definiția familiei în Constituția României. Coaliția pentru Familie a depus o propunere legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie”.

Asociația ACCEPT a apreciat că demersul nu are o miză legislativă, întrucât Codul Civil deja interzice căsătoria persoanelor de același sex, și a subliniat că unicul scop al acestei inițiative este să stigmatizeze persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual și transgender).

Ideea a pornit din interiorul Art Directors Club România, ca un răspuns civizilat și elegant din partea ACCEPT pentru acest atac public la orice formă de toleranță și armonie între comunitățile din România.

Un typographer a strâns semnaturile din scrisoarea publică de pe scările Senatului, le-a vectorizat și le-a transpus într-una singură, care apoi a fost transformată în Inelul ACCEPT – un simbol al iubirii, respectului și devotamentului dintre două persoane care plănuiesc să devină o familie și să-și petreacă viețile împreună, indiferent dacă aparțin comunității LGBT sau nu.

 

"Nu este o idee care se adresează doar unei comunități, e o idee care se adresează oamenilor, individual. Oamenii care vor să lupte împotriva intoleranței și care vor să-și arate sprijinul pentru una dintre asociațiile care se luptă de mulți, mulți ani cu intoleranța din România."
Eugen Suman (Președinte ADC*România)

 

"Motivul pentru care am lansat acest proiect este simplu: Suntem în 2016, într-o țară europeană, nu? Să aduni 3 milioane de semnături ca să schimbi o definiție în Constituție, în situația în care legea deja interzice foarte clar căsătoria între persoanele de același sex, nu e decât un atac public și gratuit asupra unei comunități care nu face rău nimănui și promovează armonia, dragostea si toleranța. Astea sunt valorile care ar trebui să învingă, nu niște păreri personale duse la extrem."
Mihnea Gheorghiu (Vicepreședinte ADC*România)

 

Inelul a fost realizat de Marina Moldovan și Andreea Mogu. Este din argint, costă 200 de lei și poate fi comandat direct de pe site-ul ACCEPT. Prețul acoperă costul de producție al inelului și o donație de 10% către ACCEPT, sumă care va fi folosită în combaterea inițiativei de restrângere a definiției familiei în Constituție.

Important de precizat este că munca din spatele proiectului este pro-bono.

 

Echipa: Teodora Ion-Rotaru – ACCEPT, Art Director – Silviu Antohe, Fotograf – Mihai Bumbu, Programatori – Andrei Duțulescu și Robert Căpraru (Atelieru), Marina Moldovan, Andreea Mogu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related