Drum bun, Razvan Giurcaneanu

Drum bun, Razvan Giurcaneanu
Sursa: FBK: Laura Leonte

Razvan Giurcaneanu a murit duminca noaptea, dupa un atac de cord. Avea 52 de ani.  
In cei 20 de ani petrecuti in industria de comunicare a lucrat la Leo Burnett, Ogilvy, Grey. Apoi, in 2012, s-a hotarat sa faca altceva.

Mesajele despre moartea lui au inceput sa apara de duminica seara, pe retelele de socializare, din toate colturile industriei de comunicare. Cei care au lucrat cu el, isi amintesc, mai jos, de scene si imagini din viata lui Giurca', ii ureaza cateva ganduri si un drum lin.

 

Sega

"repent!
eat more chocolate."sunt ultimele vorbe de duh lasate de tine pe wallul care vad ca nu mai e al tau, ci al oamenilor care plang acum dupa tine, prietene Razvan Giurcaneanu.
unde ai disparut, ciocolatierule-profet?a venit sfarsitul lumii. deci sa ne pocaim. deci sa mancam mai multa ciocolata. pana te intorci tu la noi sau pana venim noi la tine.

 

Luca Bulacu

Celor care nu l-au cunoscut si celor care i-au fost apropiati dar nu au somn, le recomand sa-si toarne ceva de baut, sa asculte niste Bob Marley si sa (re)citeasca in ordine cronologica statusurile lui Giurcaneanu. Si o sa vedeti ce inseamna sa te bucuri cu adevarat de viata.

 

 Andrada Sas

Prima oara cand l-am vazut eram in WEB si era in seara cand Luciana Bodolan s-a cunoscut cu Andrei Cucoanes. Eram intr-un grup extins, nu ne stiam toti cu toti, dar el era cu Mihai Botarel si stiu ca m-am gandit toata seara ca e foarte cool situatia, eram convinsa ca sunt tata si fiu si eram intr-un grup de publicitari si ma gandeam ca lucreaza amandoi in publicitate si ies amandoi la distractie, impreuna. Am o memorie stranie, mi se intiparesc foarte adanc niste personaje si situatii in minte...de multe ori oameni pe care nu-i cunosc in momentul respectiv.
Vreo 4 ani mai tarziu m-am angajat la Leo. N-am lucrat mult acolo, dar suficient cat sa beneficiez de cateva drumuri la studio cu clio-ul de aur, de cateva povesti de teambuilding sau sfaturi ,,batranesti" la diverse suparari, mai ales profesionale.
A renuntat la publicitate cam in acelasi timp cu mine. S-a apucat de ciocolata.
N-am apucat niciodata sa gust din ea.
Imi dadea like rar la cate ceva, dar si cand dadea ma gandeam ca sigur am pus ceva tare pe net daca mi-a dat Giurcaneanu like.
Nu stiu ce altceva sa zic. Sunt trista. Cred ca toata lumea-i trista.
Nici concluzii n-am... doar cateva povesti.

 

 Claudiu Dobrita

Acum o mie de ani eram in conference la Grey si ne uitam, impreuna cu Bob, Strimbeanu , Vasilachi, Cristiana si Giurcaneanu peste un casting. Poze, profil, semiprofil, figuratie. Dadeam paginile, faceam cate un semn, ridicam o obiectie, you know, the usual. Cand, la un moment dat, mustacind asa cum il stim cu totii la prezentul continuu, Giurca mormaie "asta e un frant". Si radem si radem si rad si acum la fel ca atunci caci mi-a ramas pana azi cuvantul asta in minte cu amprenta sonora a vocii lui agatata ca o eticheta pe o momboana de ciocolata cu gust de madlena.
Asta e dealtfel singurul mod in care putem vorbi de el la trecut. Razand de tot ce se frange.

 

 Laura Leonte

Oooooooof! Giurca, prea devreme, tati!
Cat de multi am pierdut cat de mult azi! Mai aveai multe sa ne zici.

Chiar si plecat asa devreme, ai Trait mult.
O sa ne fie greu sa te povestim si oricum n-o sa creada nimeni ca nu exageram.

Ma bucur ca te-am cunoscut ca producator, socolatier, lingvist zbanghiu, istoric, filozof, sociolog, povestitor, pirat, cinefil, francofil. Atata feel!

Suntem cu gandul la Adela si Florentina.
❤️❤️❤️

 

 Bianca Naumovici-Bella

Giurca' era ca o furtuna, toate povestirile lui plonjeuri in referinte muzicale, in anecdote din viata lui incredibila, in peripetii pe care, daca erai mai suspicios, le credeai minciuni. Dar nu a fost nimic minciuna, iar viata lui a fost ca un ultim mare roman fantastic. Toate spuse si traite cu haz si cu un spirit umil, uman.

Sa-ti fie drumul de-aici inainte la fel de neasteptat ca-n prima viata Razvan! Pace cartierului! ◼️

 

 Monica Jitariuc

Mai stii...o fi si moartea asta ca o cutie de ciocolata...

Odihneste-te in pace, neobositule Razvan Giurcaneanu.

 

 

Robert Tiderle 

Parca-l vad...

Giurcaneanu pe un ponton, asteptand sa traverseze, pregatind bomboanele pentru luntras. Si nu e singur, e la brat cu o regina.

Mare om.

 

 Gabriela Lungu

In cinstea ta, Mon Marechal, o sa ma stradui sa nu plang azi, ci - cum cred ca ti-ar placea - sa fac tristetii in ciuda urmand exact ce zice ultimul tau post de pe Facebook: Eat More Chocolate. Sa ni te odihnesti in pace si sa-i delectezi cu glume si bunatati si pe cei de dincolo.
Respect Razvan Giurcaneanu.

 

 Razvan Capanescu

Au revoir, Mon General! O sa imi aduc aminte cum radeam mereu, cum nu ne-am putut certa absolut niciodata, si cum credeam noi, ca nebunii, c-om schimba lumea asta in bine la un moment dat.
Mi-ai fost ca un frate, mereu mai tanar. Ne-ai inspirat pe toti in fiecare zi si o vei face si de acum incolo.
O sa mananc ciocolata, am sa beau paharul ala, cu gandul la tine.
Ramane cum am vorbit: pentru ingeritze, alea cu portocala si cognac, cum le planuiam, draga Razvan Giurcaneanu.

 

Mihai Gabriel Botarel

Veneam in doua saptamani tata, dar te-ai grabit ca ti-a venit o ultima comanda. Ti-am raspuns numai grabit si intr-o doara in ultimul timp, ma gandeam ca avem timp, doar nu se muta batranu' din Drumul Taberei. Mersi pentru povesti tata, pentru Sex Pistols si pentru ca m-ai taxat mereu cand am fost 'shpiguli' si mi-ai aratat ce inseamna adevar. Te pupa Tiganu, pace cartierului forever! Razvan Giurcaneanu

 

Bogdan Naumovici

Au revoir, mon capitaine! Ai trait frumos, cum ai vrut tu. Ce-or sa se mai ingrase ingerii de la bomboanele pe care o sa le faci cot la cot cu bunicul Jean... 

 

 Razvan Exarhu

 S-a dus Razvan Giurcaneanu, punker deluxe si un om al carui spirit era o bomboana de ciocolata imposibil de uitat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related