Golin si MullenLowe au (r)evolutionat comunicarea Festivalului de Film Rasnov 2016. Cetatea Rasnov, prima citadela din Romania listata pe Airbnb

Golin si MullenLowe au (r)evolutionat comunicarea Festivalului de Film Rasnov 2016. Cetatea Rasnov, prima citadela din Romania listata pe Airbnb

Unii turisti, cand se gandesc la o cazare ideala, au in minte o noapte la un hotel de 5 stele, cu halat, papuci, saltea comoda si multe perne. Altii prefera simplitatea si apropierea de natura. Si sunt si turisti care cauta locuri unice, ancestrale, incarcate de istorie si valoare culturala, si care au nevoie, la fel ca primii, de un acces usor si rapid la experientele pe care si le doresc.

Aceasta este una dintre ideile de la care au pornit Golin si MullenLowe in comunicarea editiei de anul acesta a Festivalului de Film Istoric Rasnov (FFIR), cand locatia evenimentului – Cetatea Rasnov – a devenit prima citadela din Romania listata pe platforma online internationala Airbnb.

Astfel, turistii romani si straini au avut ocazia de a rezerva o noapte intr-unul dintre corturile militare amplasate in gradina Cetatii, in ultimul weekend al festivalului.

„Festivalul de Film Istoric Rasnov este un catalizator cultural si turistic pentru aceasta zona, iar propunerea de a lista locuri la Cetatea Rasnov pe o platforma de rezervari cunoscuta, in premiera pentru Romania, a reprezentat o sansa in plus de a promova festivalul si locatia lui pe plan international si local. Oaspetii gazduiti la cetate au fost incantati de aceasta escapada, care s-a tradus intr-o noapte plina de povesti, productii istorice si chiar si foc de tabara, in mijlocul verii, astfel ca ne-au promis ca vor reveni anul viitor”, a declarat Mihai Dragomir, coordonator FFIR.

Echipele Golin si MullenLowe au combinat instrumente de PR cu idei creative pentru a crea o experienta completa in jurul acestui festival unic in sud-estul Europei, precum si pentru a valorifica oferta culturala vasta propusa de editia din acest an a evenimentului.

„Pentru a face festivalul mai atractiv si mai accesibil publicului roman, dar si strain, ne-am gandit sa punem in valoare unul dintre principalele atuuri ale acestui eveniment organizat an de an intr-una dintre cele mai frumoase cetati din Romania. Asa ne-a venit ideea sa le oferim participantilor sansa de a innopta in aceasta locatie, plasand in acelasi timp Cetatea Rasnov pe harta destinatiilor turistice care pot fi rezervate, simplu si rapid, de orice pasionat de experiente autentice”, a afirmat Simina Zidaru, Copywriter, MullenLowe.

„Festivalul de Film Istoric Rasnov este un proiect de suflet pentru noi, insa este o provocare sa reinventam comunicarea lui de la editie la editie. Anul acesta am fost inspirati si mai mult de tema evenimentului – (R)evolutia – astfel ca am propus o premiera pentru Romania prin posibilitatea de a inchiria locuri la una dintre cele mai cunoscute cetati din tara chiar de pe platforma internationala Airbnb. Astfel, am oferit iubitorilor de filme istorice sansa de a intra si mai mult in atmosfera, dormind intr-un loc incarcat de povestea evenimentelor din trecut. Ideea si implementarea ei ne-au adus feedback-uri pozitive in randul publicului si al influentatorilor”, a adaugat Theodora Mirea, Senior Manager, Golin. 

Vizualurile realizate pentru FFIR au adus o reinterpretare a conceptului de revolutie, in care cultura, in special, filmul, reprezinta cea mai puternica arma in generarea schimbarii si a evolutiei.

 

Din partea FFIR, a fost implicat in aceasta campanie coordonatorul festivalului, Mihai Dragomir.

Echipa Golin a fost formata din Theodora Mirea (Senior Manager), Alexandra Popa (Media Associate), Simona Lungu (Media Associate) si Thedeea Gherlan (Digital Manager), iar agentia MullenLowe a fost reprezentata de Simina Zidaru (Copywriter), Maria Nagy (Copywriter), Dan Costea (Senior Art Director) si Catalin Ancoreanu (Art Director).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related