Eveniment CINEPUB | Descopera un Bucuresti altfel. Un oras al extremelor.

Eveniment CINEPUB | Descopera un Bucuresti altfel. Un oras al extremelor.

CINEPUB te invita la un nou eveniment live: o discutie informala despre viata, obiecte si film – cu arhitectul Serban Sturdza si regizorii Alexandru Maftei si Alexandru Solomon, initiata de Lucian Georgescu – in avanpremiera lansarii pe cinepub.ro a documentarelor ”La un pas de eternitate” si ”Viata de caine”.

”La un pas de eternitate”, semnat de Alexandru Maftei, este o calatorie printre lucrarile de pictura si de sculptura realizate de artistii familiei Storck expuse in casa-atelier a acestora, un reper arhitectural bucurestean. ”Viata de caine”, in regia lui Alexandru Solomon, prezinta o lume total opusa, un Bucuresti ”desfigurat, aflat aproape de anti-utopie. Un oras al maidanelor si al pustietatii. Un oras al cainilor si al dezolarii”, (un text de Mircea Cartarescu, v.o. Victor Rebengiuc).

Ia parte la un taifas de seara despre Bucurestiul aflat intre extreme, cea a culturii si cea a maidanelor, cea a cainilor comunitari si cea a artistilor vizuali, a elitelor disparute in neant si a realitatii halucinante a apocalipsei post-comuniste.

LIVE: o discutie cu arhitectul Serban Sturdza si regizorii Alexandru Maftei si Alexandru Solomon, initiata de Lucian Georgescu

JOI, 27 octombrie 2016, ora 19:30, online pe www.cinepub.ro sau offline la Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck  (str. Vasile Alecsandri nr. 16)

 

”Din ce-mi aduc aminte, printre personalitatile care au trecut pragul casei noastre au fost Constantin Noica, Vladimir Streinu, parintele Scrima, parintele Bartolomeu Anania, Vasile Voiculescu si altii”, isi aminteste unul dintre cei mai importanti arhitecti romani contemporani, profesorul Serban Sturdza, despre perioada copilariei, cand casa familiei Slatineanu (bunicii din partea mamei) era frecventata de unii dintre cei mai influenti oameni politici si de cultura ai vremii.

Discutia va avea loc chiar in incinta Muzeului de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck, ii va introduce pe participantii online sau offline in atmosfera documentarului ”La un pas de eternitate” si ii va provoca la o discutie despre orasul viu, din strada vs. cel al muzeelor si lucrarilor de arta.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Cercul si Carturesti.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related