Atelier Spre și WINK te invită într-o altfel de călătorie, pe urmele orașului Iași

Atelier Spre și WINK te invită într-o altfel de călătorie, pe urmele orașului Iași

Câteva staţii de autobuz din Iași invită publicul într-o călătorie de redescoperire vizuală a unora dintre cele mai interesante piese de mobilier urban, clădiri, ornamente, feronerii și detalii de poveste ale orașului de altă dată și până azi.

"Spre Iași, într-o clipită" este un proiect-concept realizat de WINK – compania ieșeană de publicitate out of home împreună cu Atelier Spre, un proiect de cartografiere urbană a Iaşului, prin care sunt ilustrate momente, locuri şi arhitecturi din oraş, alese anume pentru a-i reda farmecul uitat în tumultul cotidian.

Proiectul folosește drept instrument de comunicare cele mai moderne piese de mobilier urban: stațiile de transport în comun personalizabile, din portofoliul WINK. 

Timp de 6 luni, mai multe refugii de călători, printre care Hotel Europa, Voinţa, Secţia 1, Rond Copou și G. Coșbuc, se vor prezenta sub forma unui program de expoziţie ce își propune activarea spaţiului public prin intervenţii temporare ce implică instalaţii, arhitectură şi ilustraţii cu caracter interactiv.

"Atelier Spre este în primul rând o modalitate de a cunoaşte Iaşii, de a-i înţelege, de a-i a"ropia, de a-i însuşi. Relaţia unui arhitect cu oraşul este, dacă nu diferită, cel puţin particulară, aflându-se în postura de observator ce analizează, cântăreşte, măsoară, delimitează şi interpretează. Toate observaţiile recapătă contur şi formă prin ilustraţii, absolut necesare pentru a înţelege, dar mai ales pentru a comunica. Îmi doresc ca aceasta frumoasă colaborare cu WINK să devină o poartă către poveştile Iaşilor, către istoria construită a oraşului şi nu în cele din urmă un bilet de intrare într-o comunitate ce reflectă implicat asupra locurilor prin care trecem efemer", spune Tiberiu Teodor-Stanciu (iniţiatorul proiectului Atelier Spre).

 

Staţiile de transport public personalizate cu ajutorul Wink Public Multimedia devin o interfaţă între călători şi oraşul mai puţin cunoscut ce ne invită, astfel, să-l descoperim la pași mărunți.

Ilustraţiile decupează obiectul de arhitectură de zgomotul vizual în care de obicei se află, veşnic printre fire, cabluri, ţevi, conducte, contoare, antene sau alte instalaţii şi improvizaţii ce dotează mediul construit. Odată decupat, subiectul ilustrat poate fi descoperit, privit, înţeles, dar nu pentru a-i îngheţa sensul, ci pentru a motiva parcugerea oraşului cu plăcerea de a descoperi, privi şi înţelege.
Proiectul demarat de WINK este o invitaţie adresată tuturor de a se bucura de oraşul invizibil, de oraşul rătăcit printre reclame, instalaţii şi trecători grăbiţi.

Atelier Spre se poziţionează la intersecţia dintre signalistică, arhitectură şi grafică. Este înfiinţat în 2016 de Tiberiu Teodor-Stanciu, în prezent, arhitect cu umor şi intelect în echipa MIOLK. În prima etapă, proiectul vizează arhivarea grafică a oraşului Iaşi. În cea de a doua etapă, ilustraţiile rezultate vor anima hărţi de buzunar dedicate trecătorului aflat în căutarea ferestrelor, caselor, gardurilor, a locurilor şi momentelor care definesc oraşul.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related